Vyhledávání
Skitter pop
19.9.2005 | Bobr-007 | 2.575 zobrazení | 9 odpovědí
Chtěl bych se zeptat jestli někdo nemáte nějaké skušenosti s woblerem Rapala Skitter pop. Dnes jsem s ním vláčel,ale nějak se mi to nezdálo . Zkoušel jsem to v různých hloubkách,ale nic. Mám 9cm,barva S. Předem děkuji za všechny odpovědi.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 21. září 2005 v 15:56 ® Bobr-007
-
Děkuji Indy a Prizraku za předání zkušeností.
reagovat - Úterý 20. září 2005 ve 22:36 ® indy
-
S vrtulkou u propu nemám problém. Tahám je hodně rychle dlouhými tahy s malými přestávkami po asi 2 až 3 m. Vrtulka by se asi zasekávala při pomalejším tažení, kdy trojhák visí dolů. Můj názor ale je, že tato nástraha je specializovaná na lov bolenů. Pop mi přijde univerzálnější, chytám na něj štiky, okouny, tlouště, jeseny a boleny Mám popy od velikosti 3cm , prop je nejmenší 9cm, což je na většinu vod kam jezdím už moc velký.
reagovat - Úterý 20. září 2005 v 16:00 ® Bobr-007
-
Had:Vodil jsem ho trhavým spůsobem(pukal) s asi dvou vteřinovými přestávkami. Někdy jsem udělal tři pukance za sebou. Jo a foukal větr a byly mírné vlny cca 2cm.
reagovat - Úterý 20. září 2005 v 15:54 ® Prizrak
-
Na popa dostat štiku je těžký a vzlásť teď, když je zima a k tomu na rybníku. Já jsem o prázdninách chytal často na popa, ale na řece, kde je hloubka do 150cm. Pokoušel jsem spíš jelce, ale občas mi po něm vyjela i štika. Ale co se týče povrchového lovu, tak si troufám tvrdit, že je aj možná lepčejší Skitter Prop. U něho je ale problém ten, že se mu ta vrtulka zasekává o háček, tudíž, nerotuje.. Tak babo raď!
reagovat - Pondělí 19. září 2005 ve 23:34 ® indy
-
Já na skitter popa chytám na malé hloubce – do 1m v co nejčistší vodě, dobrý je, když je hodně zarostlá vodními rostlinami. Dále se mi kvůli záseku osvědčil co nejtvrdší prut (používám 35 až 60g!!) s 0.20 vlascem a s LANKEM!!. Dravci po popu naprosto šílí, vyjímkou nejsou i výskoky půl metru nad hladinu, když to nedobrzdí, jak vystartují ode dna a po dopadu jdou opět okamžitě po popu. Nad hloubkou okolo 2m a více nebo i v mírně přikalené vodě mám už minimum záběrů. Bolen mi po popu vyjede klidně i na 20 cm mělčinu. Můj názor ale je, že sezóna na popy už skoro skončila. Popy vodím co nejkratšími ale co nejrychlejšími poskoky s několikavteřinovými přestávkami po 3 až 5 poskocích. Když jsem dělal rychlé a dlouhé potahy, ryba se častěji netrefila.
reagovat - Pondělí 19. září 2005 ve 22:25 ® HaD
-
jakým způsobem jsi ten wobler vodil?
reagovat - Pondělí 19. září 2005 ve 21:37 ® Bobr-007
-
Promin. Asi jsem to blbě napsal. Myslel jsem to tak,že jsem ho vláčel po hladině tam,kde byla hloubka cca2m. A pak jsem ho vláčel po hladině tam,kde byla hloubka cca1m. Jo a ještě pro všechny chytám na rybníku!
reagovat - Pondělí 19. září 2005 ve 21:19 ® Robur
-
Pokud je to pop, tak je snad hladinový? Tudiž nerozumím těm hloubkám v tvém dotazu, ale stejně s ním zkušenost nemám.
reagovat - Pondělí 19. září 2005 ve 20:59 ® Bobr-007
-
Safra. Zapoměl jsem napsat,že tím chcu lovit štiky!
reagovat