Vyhledávání
Jaký vláčecí cajk na přehrady?
18.9.2005 | Kazan | 2.710 zobrazení | 14 odpovědí
Mám na mysli jaký vláčecí prut a naviják používáte na přehradách nebo rozlehlých rybnících, zkrátka všude tam kde je potřeba daleko odhodit. Chtěl bych doplnit výbavu, budu rád za každý tip a zkušenost. Cílová ryba: okoun, candát, štika.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 21. září 2005 ve 14:17 ® jiris
-
Kazan – vetsina lidi ti nenapise, ze je vylozene nespokojena, alespon se to rika ) Ja ti to klidne napisi Co nekomu vyhovuje (cherywod) tak jinemu nemusi (ty a ja )
Tak napis cenu a neco vyberem, zelazi jak mas otevrenou vodu (dlouhy prut potrebuje misto na brehu), moznost lovu s lode (radej kratsi prut) atd, atd.
reagovat - Středa 21. září 2005 ve 14:06 ® Kazan
-
>Jiris, samozřejmě, téměř vše je o penězích, i když v případě ryb si rád vyhodím z kopýtka, ale myslel jsem že napíše víc lidí, ten má to, ten ono každý za jiný finance, a někdo je spokojený jiný ne. Chtěl jsem si udělat nějaký obrázek do čeho zruba tak jít, nechci si zas naběhnout, jako nedávno Cherrywoodem.
reagovat - Úterý 20. září 2005 v 19:46 ® jiris
-
Kazan – zase skončime u penez, zalezi to jen a jen na penezich do čeho jit. Gramaz bych bral 20–40 a delka 10 stop.
reagovat - Úterý 20. září 2005 v 19:23 ® Kazan
-
Můžete doporučit konkrétní značku prutu, navijáku? Případně co používáte sami a jaká je spokojenost.
reagovat - Úterý 20. září 2005 ve 12:00 ® PV
-
Podle mě je 3metr na volnou vodu ze břehu optimum na lehkou až střední vláčku, naviják 30 – měl by mít cívku s velkým průměrem, síla vlasce: podle cílové ryby 16 až 20, někdy i tenčí kvůli délce hodů.
reagovat - Pondělí 19. září 2005 ve 20:14 ® ywan
-
ono sa dá vydržať aj 8 hodín, ale občas treba pauzu, neviem, mňa ruka viac bolí z navíjania ako s nahadzovania…
reagovat - Pondělí 19. září 2005 v 18:27 ® kostnak
-
kazan, najdolezitejsie je, co pise ywan, aby si sa mal kde s tym prutom zahnat. dalsia vec je, ako dlho dokazes s prutom nad 3m vlacit. nejde len o vahu prutu, ale aj o paku. bud si tam das normalny vlackarsky navijak a budes mat prut nevyvazeny a cely lov budes zapastim prekonavat tu paku, alebo si tam das nejaky navijak z kategorie kaprarskych. a to uz bude zase ina vaha.
reagovat - Pondělí 19. září 2005 ve 12:57 ® Kazan
-
>Tomash, děkuji za příspěvek, ale nějak jsem z nepochopil, jaký že mi to doporučuješ prut a naviják.
reagovat - Neděle 18. září 2005 ve 22:48 ® Shimi
-
Tomash:hele vy by jste si z denygem mohli podat ruce. tak toho prosím nechte zasírat diskuze hádkama asi neni to pravý ořechový
reagovat - Neděle 18. září 2005 ve 22:44 ® Tomash
-
denyg : Gratuluju, o5 jsi zareagoval jako první! Ty jsi ale zkušený lovec!
reagovat - Neděle 18. září 2005 v 17:28 ® ywan
-
Kazan: ja by som sa toho nebál, pokiaľ by to dovolili brehy, ak sú čisté prečo nie? ja to tam mám miestami samý strom tak občas musím dávať pozor na špičku. Mám na ňom ticu libru veľkosť 30 je to celkom dobrý kompromis medzi 25ku(malý) a 40kou(veľký, ťažký…)
reagovat - Neděle 18. září 2005 v 17:10 ® Kazan
-
Co jít přes tři metry? A jaký kolovrátek na to ?
reagovat - Neděle 18. září 2005 v 15:22 ® ywan
-
prút 300cm, 20–40g je na priehrady origoš, aspon podľa mňa, chytávam naň zubáče a šťuky. Tá gramáž je možno dosť vysoká ale pri chytaní s 18–25g hlavami a plandami je akurát – práve kôli dĺžke hodu
reagovat - Neděle 18. září 2005 v 10:37 ® Zlinsky_lovec
-
Myslím, že na okouny a štiky by měl být rozdílný cajk. Určitě bych šel do nějaké uhlíkové děličky, tak 270 cm. Gramáž na okouny 3–15, na candáty 5–20 nebo 7–25 a na štiky tak 10–30. Kdyžtak se mi ozvi ( jestli můžeš) na mje ICQ, číslo 250208781.
reagovat