Chytej.cz

moon necteno

13.9.2005 | rudodu | 2.662 zobrazení | 8 odpovědí

má někdo zkušenosti s chytáním ryb v závislosti na fázi měsíce?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 27. září 2005 v 10:33 ® Donald
Donald

Koko: a teď jsem díky tobě zas na začátku všeho mého zkoumání ohledně úplňku . Známý taky chytil jakéhosi metrového, ale neloví to tak a myslím si, že to byly ještě větší náhody, než v jiné dny.

reagovat
Úterý 20. září 2005 ve 13:59 ® Bass
Bass

Už dlouho se snažim vypozorovat nějakou souvislost mezi úplňkem a braním ryb a podle všeho prostě při úplňku nejdou. Dnešní ráno toho bylo jenom důkazem. 2 hod bez záběru už o něčem svědčí. Ať se nám to líbí nebo ne, budeme se muset prostě smířit s tim, že měsíc má prostě vliv ne jen na některé lidi, ale na ryby taky.

reagovat
Úterý 20. září 2005 v 11:16 ® koko

Donald: kamarat dostal sumca 60 kg cez spln ako hrom.

reagovat
Pondělí 19. září 2005 ve 12:01 ® Robur
Robur

Cíleně ne, ale mám pocit, že když úplněk byl tak nebraly, ale toho jsem si všim až veče, když byl měsíc na obloze, protože fáze měsíce v kallendáři nesleduji,

reagovat
Pondělí 19. září 2005 v 11:45 ® Donald
Donald

Předminulý rok v úplňku na rybníce, kde jsem si myslel, že už nic není, asi 8 kaprů 40–55 na žížalu a jedno kde a jak nahozenou. Zaměřil jsem se na úplněk na tomto rybníce a už sem také štěstí nikdy neměl. Za úplňku neberou sumci a při včerejším úplňku se švagrem candáty 47,56,57. Ale jestli to bylo úplňkem, to nevím. Na candáty nechodím, tak nevím, jestli berou, nebo ne. Taky se ten úplněk snažím sledovat, ale na ryby podle mě nemá vliv jen úplněk, ale i roční období a počasí. Pokud je vhodné počasí pro chytání třeba kapra, tak měsíc tomu jen přidá o cosi víc na žravosti-si myslím.

reagovat
Čtvrtek 15. září 2005 v 8:59 ® Holajz2

Kolem úplňku nejsem schopnej chytit větší rybku. Ani úhoře na rousňáka, ani candoše na rybku, a ani kapra na cokoliv. Když je měsíc v úplňku, a svítí jak rybí oko, v noci je moc světla a ryby vůbec nežerou. Takže 5dní před a 5dní po úplňku nechodím moc na ryby.

reagovat
Středa 14. září 2005 v 15:16 ® koko

jednoznacne spln nepraje uhorom, aj ked som uz chytil aj vtedy. ked mesiac zajde za mrak, tak este sanca je. je to vsak vsade ine, v case, ked bolo u nas na rybniku vela uhorov, brali aj pocas splnu.

reagovat
Středa 14. září 2005 v 9:46 ® Zcuter
Zcuter

měsíc jěště nezkoumám ale barometrický tlak zkoumám už druhým rokem a už to asi začínám chápat,ale nevýhoda je,že na každém revíru to je jinak!!!!!!!!!!

reagovat