Chytej.cz

Dravci na Orlíku necteno

12.9.2005 | VydraRevirni | 9.771 zobrazení | 59 odpovědí

Zdravím všechny,mám malou otázečku – lovíte někdo pravidleněji na Orlické přehradě (konkrétně Podolsko – úsek mezi Podolským a železničním mostem)? – na to místo jezdím pravidelně už asi 8 let,ale ještě se mi nestalo,že bych od začátku zahájení lovu dravců neulovil štiku,či okouna nad 25 cm. až letos:(( – postrádám i charakteristické večerní a ranní lovení těchto predátorů – dravci, kterých tu bylo vždy dostatek ,zkrátka (až na pár candátů a sumců)„nejdou“(. nejsou?!?) <živá, mtrvá rybka,vláčení. NIC:(> chtěl bych poprosit rybáře znalé místních poměrů o vyjádření svých aktuálních zkušeností. díky, Petrův zdar

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 19:06 ® džigit reakce na …

sus1> svou sešlou schránku určitě!!!Pokud chceš žít,nic jiného Ti nezbývá :-)) Ale nejsem znalý místních poměrů…

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 19:01 ® sus1 reakce na …

džigit> Já bych se raději zeptal, jestli mohu celoročně vláčet.:-)) :-))

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 18:51 ® džigit reakce na …

mckvak8> ach jo,tedy naposled a polopatě.Nebavíme se o „sledovačce“,ale o zaznamenání protiprávního jednání.Ty tento záznam nezneužiješ ve svůj prospěch,či k nějakým nekalým záměrům a je vše o.k.,chápeš??? Ty neustále řešíš kamerové systémy a my se tu bavili o pořízení fota,či pohybového záznamu protiprávního jednání!!!A to je trochu rozdíl,za to se netrestá :-)
A fotit na veřejnosti můžeš taky,jen je třeba dát pozor při zveřejnění,tohle už má taky svá pravidla-komerční a nekomerční využití apod. :-)
A teď už můžem ty dravce,né :-D

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 17:44 ® ART reakce na …
ART

džigit> Nejsem právník, takže ti neodpovím. V létě jsem dělal u jedný firmy zabezpečovačky a člověk, který měl na starosti rozmístění kamer a nastavení. Tj, kamera začne nahravat při zaznamenání pohybu v určité části jejího zobrazovacího pole. Ten mechnik musel vytvářet dokumenty popisující proč je kamera nastavena tak a tak. S dokumenty a dalšími podklady musel zajít na NĚJAKEJ ÚŘAD, NEVIM KAM CHODIL. Poté co lidi přišli a zkontrolovali jestli je to tak jak se píše v dokumentech mohl se systém zapnout na trvalý provoz. Jestli chceš tak ti zjistim kam chodil, ale jestli tě to doopravdy zajímá tak by pomhohla vlastní iniciativa.

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 17:14 ® džigit reakce na …

mckvak8> mně nazajímá nějakej odkaz,který si ani nepřečetl.Zamysli se a zkus odpovědět na mou otázku.Pokud Ti to nedochází přečti si ty odkazy a to pozorně! :-)

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 16:38 ® ART reakce na …
ART

džigit, hraji>

http://www.rysanekj.com/…ych-systemu/

http://www.orsec.cz/…ative_38-65/

vim že je to legislativně omezený NEZAJÍMÁ MĚ KDE MUSIM ŽÁDAT O POVOLENÍ Z POŘIZIVÁNÍ ZÁZNAMU, nemám v úmyslu si k baráku pořizovat kameru, ale vim jediný, že bez povolení se jedná o trestný čin

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 16:15 ® džigit

mckvak8> už tahle věta „nevim od jakýho, už tak jsem se o to nezajímal“ říká hodně.Takže ses pouze zúčastnil,ale nic nepřines :-) Pokud tohle napíšeš,pak nevíš o čem mluvíš! Existuje jedno přísloví „mlčeti zlato“ :-))
Rád bych věděl,čím porušíš zákon,když někoho zaznamenáš při spáchání protiprávního jednání?

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 16:08 ® hraji reakce na …
hraji

mckvak8> můžeš sem prosím napsat, který právní předpis zakazuje pořizovat obrazové záznamy na veřejném prostranství? Nebo který předpis přikazuje povinnost vyžádat si souhlas s pořízením obrazového záznamu na veřejném prostranství?

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 16:07 ® hraji
hraji

Fotit ve veřejně přístupném prostoru, byť by se v něm vyskytovaly osoby, je možné i bez souhlasu těchto osob. Problém by nastal v případě zveřejňování těchto fotografií. Ale i zde jsou výjimky. Pokud u vody fotím nádherný pařez a nebo trávník a náhodou se mi do záběru dostane rybář neoprávněně sakující podměrečného kapříka, nemusím jej žádat o žádný souhlas k focení. Zamyslete se, když si budete chtít vyfotit něco na náměstí Sv. Marka v Benátkách, budete se všech lidí ptát zda můžete?

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 16:01 ® ART reakce na …
ART

džigit> boužel legislativně nesmíš nikoho nahrávat jak na video nebo fotitit bez jeho souhlasu. Stejný problém je v tom když si k baráku dáš kameru. To nesmíš. Nejdřív si musíš počkat na schválení od nějakýho úřadu (nevim od jakýho, už tak jsem se o to nezajímal.) a potom na viditelné místo umístit ceduli o tom že je prostor monitorován

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 15:31 ® džigit reakce na …

lowend> a to myslíš vážně?!? Je třeba přečíst nějakou tu právní normu…

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 15:11 ® lowend reakce na …

osprey> smutne na tom je, ze neni vyloucene, ze zasakovanim podmerecneho kaprika, a to at uz ma nebo nema povolenku, se dopousti prestupku. Kdezto ty jeho vyfocenim hrube poslapavas jeho lidska prava :-) .

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 14:58 ® osprey reakce na …
osprey

lowend> Je to asi dva roky. Roční období byl taky podzim, ale časnější.

Ono je rozumné a logické ten mobil nosit, ale já nejsem rozumný ani logický. Jednou možná polezu se zlomenou nohou jako Meresjev…

Na vydírání rybářů jsem několikrát využil foťák. Nedávno jsem měl zajímavou diskuzi, kde dotyčný tvrdil, že fotit někoho bez jeho souhlasu je trestné a já mu odpovídal, že sakovat podměrečnou rybu taky. Mé nabídce, že smažu fotky, když můj protějšek pustí rybu, bylo nakonec vyhověno…

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 14:22 ® lowend reakce na …

Ja mobil nosim predevsim z duvodu, ze bych si treba zlomil nohu, ale v posledni dobe i z duvodu, ze by mi nekdo lohnul auto. Tedy temer vyhradne jako vysilacku a cim dal, tim vice si uvedomuji, ze ho asi zacnu vyuzivat i jako nastroj umravnovani rybaru (skoda, ze z nej nejde strilet). Jinak pri soucasnem stavu legislativy bylo nejlepsi tomu chlapikovi zlamat vsechny pruty a uvazat hlavou do mraveniste. Jedinej problem vidim v tomto rocnim obdobi v tom mravenisti.

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 13:28 ® osprey reakce na …
osprey

lowend> Jednak jsem neměl telefon (nesnáším, na ryby nevozím a dlouho jsem ho neměl – kdo mi volá, ten ví…), jednak čas ty lidi od policie navigovat, jednak by to oskákala ta půjčená loď. Byli jsme jediní, kdo by ho mohl nabonzovat, takže by věděl, odkud vítr fouká. My odjeli, loď zůstala hned vedle.

Do konfliktů jsem šel už dostkrát, ale nezatahuju do toho druhé.

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 13:03 ® lowend

Osprey: no nechci delat dusno, ale proc jsi nezavolal policii a ryb. straz? Pry je na Orliku profesionalni. :-)

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 12:55 ® kerob reakce na …
kerob

osprey> myslim ze Orliku i Slapum by takova profi RS opravdu prospela, jsem na tehlech lokalitach v posledni dobe skoro kazdej volnej den a clovek se nestaci divit co se kolem deje :-|

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 12:49 ® ART reakce na …
ART

osprey> To je právě ono, lepší zvolit menší zlo, ale proti přesile nejde vyhrát

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 12:19 ® osprey reakce na …
osprey

mckvak8> Na Orlíku je to běžná norma. Rekord, co jsem u chlapa viděl, bylo 13 prutů rozstrkaných po okolí. Jeli jsme s kolegou vypůjčenou lodí, která měla kotviště za rohem.

Nechtěl jsem dělat dusno, protože ta loď mohla taky být druhý den pod vodou a odnesl by to v podstatě její majitel, který tam s námi ani nebyl. Zdaleka ne vždycky ale mlčím a jednou mi přes hubu někdo dá.

reagovat
Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 10:21 ® ART reakce na …
ART

masak106> Takovouhle zkušenost mám ze včerejška. Byl jsem na Slapech a přijdu na místo tam sedí dva borci a je tam 6 prutů koukám kde se objeví třetí rybář ale on nikde. Nechtěl jsem mít hned problémy, tak jsem nic neřikal. POpošel jsem trošku dál a začal vláčet. Chytil jsem štiku cca 60. když mě ti chalani viděli, tak hned byly keci, proč jsem jí jim nedal a tak. Mezi tim chytil jeden z nich na rybičku štičku neměla ani 30 cm a už jsem viděl jak jí měří natahuje aby dala 50, naštěstí jí pustil ale před tim jí vyválel v písku. Když viděli že jsem vyvláčel druhou štiku, tak stáhly pruty. Docela jsem koukal, že je nenechali nahozený a začali taky vláčet. Naštestí nic nechytili a pak odešli ze slovy, že svaz by měl do řeky nasadit ryby a ne jen čumět. Chtěl jsem jim vysvětlit, že ryb by bylo dost, kdyby se chovali jak maj a nechytat na 3 pruty a masit každou rybu. Přemejšlel jsem, že bych taky zasáh, ale byli přesile, tak jsem nechtěl mít problémy. Těchto příběhů je spousty letos už jsem viděl rybáře chytat na 3 pruty a ještě k tomu vláčet

reagovat
Středa 17. listopadu 2010 ve 23:05 @ masak106 reakce na …

kazdej to nosi domu po pytlich a pak se divi ze tam nic neni v tom je to. panove

reagovat
Sobota 23. října 2010 v 19:15 ® osprey reakce na …
osprey

mckvak8> Že by? :-)

reagovat
Sobota 23. října 2010 v 16:50 ® ART
ART

Už jsem pročetl mnoho těchto názorů. Můj názor je takovej, že člověk už se nesnaží a jen chce jít na ryby a tahat jednu za druhou. Je jasné že když někdo zveřejní foto z dané lokality není to náznak, že zrovna ryby berou. Na Orlasu to letos je docela dost luxusní. Neřeknu Vám kde, to bych Vás musel znát. Vzal jsem na jedno místo kámoše, na kterém jsem pochytal spoustu candátů, štik, bolenů a pár okounů. Dopadlo to tak, že ryby jsem tahal jen já a kámoši co stáli ode mě 2m nic tak. Když to bylo sváděno, že mám kouzelný woby, tak jsem jim je pučil a nic nechytli, abych byl konkretnější bolena cca 60 a podseklýho cejna. Já za tu noc dostal 2 štiky pár okounů a 5 candátů. Řekl bych že problém co se tu probírá je závislý na tím kdo je mezi prutem a břehem a samozřejmě je to také o náhodě. Ovšem na náhodu to nesvádějte, když se bavíte s Ospreyem, ten je na to alergickej :-D

reagovat
Sobota 23. října 2010 v 1:46 ® polivek reakce na …
polivek

jezdim taky do tech mist a letos mam hafec okounu max 41cm a randal bolenu max 73 vse na privlac. chytani candatů sem trosku pak vzdal pac sice sli ale moc moc malejch a mi je to pak lito pac nevim zda prezijou. stiky taky dou ale na jejich lov se moc nesoustredim je to o nahode

reagovat
foto/forum/2010/th-img15307.jpg
Úterý 20. září 2005 ve 14:09 ® Mek
Mek

Bylo to pod Zvikovem asi 200 m po proudu

reagovat
Pondělí 19. září 2005 v 16:26 ® VydraRevirni

Mek : gratuluju;o) – a kde presne,smim li se zeptat? – zvedavost mi neda:))

reagovat
Pondělí 19. září 2005 ve 13:26 ® Mek
Mek

PS: Ted v sobotu jsem tam chytil stiku 60 na trpytku

reagovat
Pátek 16. září 2005 ve 14:40 ® Mek
Mek

Ahoj, jezdim na Orlik uz mnoho let – nad soutok s Otavou. Stiky jsme nejake chytili – nerekl bych ze nejdou – a candatu mam taky nekolik. Kdyz jdu na stiku, tak si samozrejme vyhlidnu vhodne misto, kde lovi, vetsinou to neni nikde u strme skaly na hloubce. A chytam rano, vetsinou prijde zaber kolem 9 hodiny – myslim, ze to je nejlepsi cas na stiku, uz sviti slunce a je klidna hladina. Na candata je samozrejme nejlepsi jit vecer – pred soumrakem a byt tam treba az hodinu po setmeni – nejpravdepodobnejsi je zaber v dobe, kdyz se seri. A mozna jeste lepsi je chytat candata hodne brzo rano, vyrazit jeste za sera – tento zpusob lovu je osvedceny v lete, kdyz se rozedniva kolem 4 – 5 hodiny. Na candaty chodim vetsinou ke skalam nebo na prechod skaly a kamenu – proste na vetsi hloubku (i kdyz na splavku mam kolem 3,5 az 4 metru). Dulezita je i rybicka (nejlepsi je plotice) vhodne velikosti

reagovat
Pátek 16. září 2005 v 10:38 ® fousaty

Jezdím na ten samý úsek a včera jsem se zrovna vrátil z jedné výpravy. Je pravda že letos je to aspoň podle domorodců hodně špatný. Já si nemůžu stěžovat mám asi kliku ale vím letos i o jedný štice přes metr a několika lepších candátech bohužel všechno odneseno domů. Podle mě je to daný velikým odpuštením vody na jaře asi se ryby stáhly po proudu.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1