Vyhledávání
Dravci na Orlíku
12.9.2005 | VydraRevirni | 9.769 zobrazení | 59 odpovědí
Zdravím všechny,mám malou otázečku – lovíte někdo pravidleněji na Orlické přehradě (konkrétně Podolsko – úsek mezi Podolským a železničním mostem)? – na to místo jezdím pravidelně už asi 8 let,ale ještě se mi nestalo,že bych od začátku zahájení lovu dravců neulovil štiku,či okouna nad 25 cm. až letos:(( – postrádám i charakteristické večerní a ranní lovení těchto predátorů – dravci, kterých tu bylo vždy dostatek ,zkrátka (až na pár candátů a sumců)„nejdou“(. nejsou?!?) <živá, mtrvá rybka,vláčení. NIC:(> chtěl bych poprosit rybáře znalé místních poměrů o vyjádření svých aktuálních zkušeností. díky, Petrův zdar
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 23. listopadu 2010 ve 23:46 ® osprey reakce na …
-
Char> Je fakt, že člověk nevstoupí dvakrát do stejné řeky. Vidím to i jinde.
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 ve 22:57 ® Char reakce na …
-
osprey> loni touhle dobou byla dobrá chytačla, braly štiky a okouni, letos to dle mého bylo o měsíc a možná o víc dříve (na dolním konci orlíku)
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 ve 22:04 ® osprey reakce na …
-
Char> Jsou lidé, co čekají. A já… po pravdě řečeno, nevím. Loni 5.12. (koukal jsem do poznámek) jsem ještě vygumoval 4 okouny a chytil štiku kousek pod pade na popa.
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 v 19:37 ® Char reakce na …
-
osprey> jábych řek že je hluchej měsíc a zlepšení už ani nečekám
reagovat - Pondělí 22. listopadu 2010 ve 21:26 ® osprey reakce na …
-
mascha> Jo, byla teď nějaká hluchá perioda. Uvidíme, co bude dál. Nevím, kdy zas budu mít čas se tam vypravit. Jsou lidi, co říkají, že se to ještě zlepší. Nevím. Moc do toho, jak to na přehradě chodí, zatím nevidím.
reagovat - Pondělí 22. listopadu 2010 v 19:22 ® Char reakce na …
-
mascha> na orlíku je poměrně velká migrace ryb v závislosti na teplotě a stavu vody, výskytu potravy, ročním obdobý, někdy ryby vyjedou nahoru do řek ke tření a už se během roku nevrátí, nebo sjedou směrem ke hrázy a drží se tam poměrně dlouho, pozoruji to hlavně u bolenů a okounů
reagovat - Pondělí 22. listopadu 2010 v 16:22 ® mascha reakce na …
-
Fugas> jezdim skoro výhradně dolu, soutok s Otavou, Zvíkov, zajímavý je, jak i při skoro stejných podmínkách (počasí, stav vody apod.) to občas tak zásadně překvapí změnou v chování ryb. Boleni mi šli na začátku sezóny, teď už jsem dlouho na žádnýho nenarazil. a nejen na O.
reagovat - Pondělí 22. listopadu 2010 v 16:06 ® Fugas reakce na …
-
mascha> občas mam podobný zážitky, hlavně s těma bolenama, neni Orlík jako Orlík, jinak to vypadá (bere ) někde pod Pískem či u Zvíkova a jinak třeba na Trhovkách… Každopádně mě přijde že bolenů je celkově méně.
reagovat - Pondělí 22. listopadu 2010 v 15:45 ® mascha reakce na …
-
osprey> tak jsem byl v neděli taky lézt po těch sakra klouzavejch skalách. Tam kde jinde bejvaj osvědčený okounový místa tak celej den ani záběr. Zkoušel jsem i cíleně „přemnožený“ boleny a taky nic. Nakonec jsem našel díru s candátama a nějaký přemluvil. Zajímavý bylo, že jsem za celý den nepotkal jedinýho rybáře a ani jedninou loďku nezahlídnul, to jindy taky nebejvá…
reagovat - Pondělí 22. listopadu 2010 ve 3:07 ® hecht reakce na …
-
osprey> já mám info a zkušenost z Radavy, tam se prý sypaly jen ve velikosti 60 – 70. Taky jsem zaslechl něco o tom, že prý jich taky dost do vody nedopadlo, igelitka je sviňa…
reagovat - Sobota 20. listopadu 2010 v 1:48 ® osprey reakce na …
-
hecht> Nebyla zima. Cítil jsem to, bylo to divné, ale neumím to definovat. Chytal jsem pár minut a věděl jsem, že je to v řiti. A bylo.
Mimochodem – do přehrady se vysypaly i malé štiky. Viděl jsem jich dost postávat kolem břehů, dvě mi i zabraly, ale spadly. Při jejich velikosti to bylo to nejlepší, co mohly udělat.
reagovat - Sobota 20. listopadu 2010 v 0:29 ® hecht reakce na …
-
Jo, je to bílý a poletovalo to dneska na Lipně, za pár dní to máme i u nás.Zajímavý je kolik lidí teď toho bolena chytne. Minulej tejden se to povedlo skoro každýmu, co chytal okolo mě na vláčku na Orlasu. Já to eliminoval asi tím, že jsem chytal skoro výhradně na gumu u dna. Chtěl jsem jenom pruhy, sice jsem nějaký potkal, no ale bída s nouzí.
reagovat - Pátek 19. listopadu 2010 ve 20:36 ® osprey reakce na …
-
mascha> Mohl jsi se mnou dneska lozit v dešti po skalách. O toho jednoho zabravšího bolena bychom se podělili
Pruhy se někam vytratily, asi je něco ve vzduchu.
reagovat - Pátek 19. listopadu 2010 v 16:43 ® mascha reakce na …
-
mckvak8> to nebude poprvé
reagovatrybář by se neměl vody bát
- Pátek 19. listopadu 2010 v 16:34 ® ART reakce na …
-
mascha> nechod zmokneš
reagovat - Pátek 19. listopadu 2010 ve 13:49 ® mascha
-
Kecy mimo Orlíkovou misku… Zpátky k tématu – v neděli budu asi na Orlasu nebo Slapech, náhodou někdo kdo by chtěl pasažéra do loďky tu nejni?
reagovat - Pátek 19. listopadu 2010 ve 13:24 ® džigit
-
lowend> no takhle tady můžem tlachat do nekonečna.Níže bylo myšleno,že to oznámení doložíš záznamem.Mně to připadá,jako odpovídat malému děcku na otázky typu. „a plóč?“ /bez urážky/
reagovat
Jo a pokud chceš udávat jako anonym,tak se na to hnedle vy… - Pátek 19. listopadu 2010 ve 12:45 ® lowend reakce na …
-
džigit> aha, ty myslis, na zaklade fotky ho udat. Tak to je uplne v poho. To chci videt, jak premeris podle fotky podmerecneho kapra
reagovatnebo mu dokazes, ze ty pruty byly jeho.
- Pátek 19. listopadu 2010 v 11:20 ® džigit reakce na …
-
lowend> použít záznam k úředním úkonům neznamená „zveřejnit“!!!
reagovat - Pátek 19. listopadu 2010 v 10:53 ® lowend reakce na …
-
džigit> jeho opravneny zajem je nebyt zverejnen. Ten chudak se mozna dopousti prestupku, ale kdovi, jak moc mu ublizis, kdyz ukazes jeho fotku kuprikladu na netu. Navic se ukaze, az te ta uboha obet medialniho lyncovani zazaluje, ze nebyl opravovat strechu na chalupe, kde mel podle uvah manzelky byt. To je uz dost na povazenou a budes rad, kdyz vyvaznes s podminku, nebot tim jejich vztah utrpi vaznou ujmu a ty budes vinik.
reagovat - Pátek 19. listopadu 2010 v 6:07 ® džigit
-
lowend> boduješ
reagovatA poslední slovní spojení-v rozporu s oprávněným zájmem, to asi nebude potřeba protiprávní jednání,kterým je jednání v rozporu s RŘ a BP,viď?!?
- Pátek 19. listopadu 2010 v 0:58 ® lowend
-
uryvek z obc. zakoniku:
Ochrana osobnosti
§ 12 (1) Písemnosti osobní povahy, podobizny, obrazové snímky a obrazové a zvukové záznamy týkající se fyzické osoby nebo jejích projevů osobní povahy smějí být pořízeny nebo použity jen s jejím svolením. (2) Svolení není třeba, použijí-li se písemnosti osobní povahy, podobizny, obrazové snímky nebo obrazové a zvukové záznamy k účelům úředním na základě zákona. (3) Podobizny, obrazové snímky a obrazové a zvukové záznamy se mohou bez svolení fyzické osoby pořídit nebo použít přiměřeným způsobem též pro vědecké a umělecké účely a pro tiskové, filmové, rozhlasové a televizní zpravodajství. Ani takové použití však nesmí být v rozporu s oprávněnými zájmy fyzické osoby.
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 20:48 ® osprey reakce na …
-
džigit> Já vím.
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 20:21 ® džigit reakce na …
-
osprey> v našem „absurdistátu“,kde jsme s autorskými právy a osobním soukromím v plenkách, většinou vykřikují porušující.
reagovat
Většina se o svém „zneužití“ ani nedoví a o vymahatelnosti právních rozhodnutí raději pomlčet! - Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 20:03 ® osprey
-
Ono když někoho fotím, tak je velmi spekulativní, jestli na tom obrázku je. To lze zjistit jen tím, že se na něj někdo podívá. Takže dokud někdo nepřijde s bumážkou, že chce vidět obsah mojí karty, tak mě nemůže z ničeho obvinit. Já sem fotil ten pařez vedle a možná jen čirou náhodou mi ten pán vlezl do záběru. A jelikož má sám máslo na hlavě (např. s tou napytlovanou kudlou kolem 40 cm), většinou se to vyřeší smírně. Doufám, že jednou nenarazím na týpka, co mi ten foťák hodí do řeky. Krom toho spoustě lidí pomáhám podebírat, nabízím peán a podobně. Je zajímavé sledovat, jak někteří potom při pouštění kudly cca 48 cm skřípou zuby
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 20:00 ® sus1 reakce na …
-
džigit> Ty to nějak znáš??!!
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 19:29 ® džigit reakce na …
-
sus1> ale víš co to je,smykat take „kule“ ?
reagovatSe vem,kdyby byl aj prostatik
- Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 19:21 ® sus1 reakce na …
-
džigit> Tak má právě přehled.
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 19:14 ® džigit reakce na …
-
sus1> teho se neptej!Ten sebu vlači problem cele zeměkule,aj jinych kuli
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 19:09 ® sus1
-
džigit> Tak na to se teda zeptam CHucka (další z ,,oblíbených" témat),snad poradí on.
reagovat