Vyhledávání
Uzení ryb
7.9.2005 | Axamith | 51.732 zobrazení | 108 odpovědí
Každoročně udím ryby klasickým způsobem. Naložit do soli, nechat odležet a udit. Slyšel jsem, že je dobré ryby nakládat do marinády. Nemáte někdo zkušenosti a recept ??? ( popř. i jiné možnosti uzení ) [addsig]
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 18. listopadu 2011 ve 12:06 ® Shrek reakce na …
-
Toulík mi tu dlouho chyběl, ale věděl jsem, že jakmile brnknu ta tuto strunku, ozve se.
Ivošku, Ty kluku ušatá, nechtěl bys mi prosím prozradit Tvůj tajný speciální recept na lahodné uzené hovězí? Docela mi ukápla slinka při čtení Tvé reakce…
Džigit> teď jsem si všimnul i Tvého komentáře, ale nechce se mi vymýšlet nic nového, takže chytnem provaz společně a z Toulíka to vytáhnem…
reagovat - Pátek 18. listopadu 2011 v 10:50 ® džigit reakce na …
-
toulovec> děláš mi sliny
reagovatmáš nějaký spešl netajný recept?
- Pátek 18. listopadu 2011 v 10:35 ® toulovec reakce na …
-
Alivio> hovězí táta udí každý rok. Pokud se tam pověsí kloudný kousek, je to normální, dobrý maso. musí to být dobře prouzený. Jak tam zůstane moc loje (třeba u pupku), tak mi to moc nejede. Když jsem dovezl kamarádům ochutnat, nechtěli věřit že je to hovězí.
reagovat - Čtvrtek 17. listopadu 2011 v 18:10 ® ladamaj reakce na …
-
džigit>nebůjse já moc dobře vím jak udit udil sem celé prase i ryby ale co zemřel tchán tak sem už nic neudil tchýně je střevo no a stím nic neuděláš a já v paneláku no tak mě udí kamarád na Kladně.
reagovat - Čtvrtek 17. listopadu 2011 v 17:37 ® džigit reakce na …
-
sus1> sem věděl,že tu někde budeš
reagovat - Čtvrtek 17. listopadu 2011 v 17:35 ® sus1 reakce na …
-
džigit> Ty si celej zapařenej, ty vajdo.
reagovat - Čtvrtek 17. listopadu 2011 v 17:11 ® džigit
-
ladamaj> a on to nejprve nechá zapařit v igelitce a až pak vyudí
reagovat - Čtvrtek 17. listopadu 2011 v 17:03 ® ladamaj reakce na …
-
sus1>ty matěji kde bych to udil na balkoně no u vody určitě ne.Příště ti něco na vyuzení přivezu aspoň budeš mít co dělat
reagovat - Čtvrtek 17. listopadu 2011 ve 14:49 ® sus1 reakce na …
-
ladamaj> Rybář a nemá udírnu ???!!To je jako automobil.závodník a nemá auto.
reagovat - Čtvrtek 17. listopadu 2011 ve 12:29 ® ladamaj
-
no a já nemám udírnu ale zase na druhou stranu tu těch uzenek běhá tolik že nemí potřeba.
reagovat - Středa 16. listopadu 2011 v 18:19 ® džigit reakce na …
-
standabyr> no na mastné ryby asi bez oleje…
reagovat - Středa 16. listopadu 2011 v 16:39 ® standabyr
-
Zrovna jsme včera doudili amury. Já dřív dával jen sůl a česnek, tchán to postupně vylepšoval a teď už jedem pár let stejně. Množství soli je trochu alchymie, ale dáváme cca4 dkg na litr vody, pokud máme naloženo na celý den. Zvyšujeme třeba na 5 dkg, když to chceme urychlit. To je dávka na podkovy průměrného kapra,amura tak 4–6ti kilové ryby.Porce dáme do kiblíku(lavoru)a zalejeme,aby byly potopené.Po vyndání důkladně propláchnout a osušit utěrkou.Pak to jde na 1–2 dny do marinády, která je z česneku(nějak nešetříme),grilovacího koření, koření na ryby a oleje.Poměr už každý vychytá sám- my dáváme na tak 10 kousků ryby: 3dcl oleje,2 pol. lžíce koření na ryby, 1 lžíci grilovacího, 1 větší palice česneku-projetá lisem na česnek.Pokud máte rádi jiné koření, není problém(kamarád už zkoušel a s úspěchem).Většina kořenících směsí ale obsahuje sůl, takže pak ubrat soli ve slaném nálevu.Před marinováním propichneme a provlečem provaz na zavěšení. Marinádou pořádně vytřeme jednotlivé kusy ryby,naskládáme do nádoby,přikryjem alobalem a šup do lednice,chladnějšího sklepa… Po 2 dnech se vyndají, nejdřív tak hoďku nechat okapat- při tom zatopíme v udírně a pak pověsíme a pomalu!!! tak 5–6 hodin udíme.Nikomu nevnucuji, je to náš recept a mohu říct, jěště teď se olizuji a těším se na zítra, kdy si dám kousek pěkně studený.
reagovat - Pondělí 14. listopadu 2011 v 10:04 ® džigit reakce na …
-
Alivio> uzené hovězí jsem jedl.Dovezl kamarád do Bujanova z Rakous a můžu říct,že to nebylo špatné.Pravda bylo to dělané jehličím a našli se i mršky ohrnovači…
reagovat
Jazyky si dělám „běžně“,pokud seženu - Pondělí 14. listopadu 2011 v 9:47 ® Fryw
-
A když se řešilo to mléko, tak ještě jeden článek o kvalitě potravin. Dobrou chuť. dopis JUDR Jaroslava Janečeak,advokáta agrární komory
http://www.mimibazar.cz/vtip.php?…
reagovat - Pondělí 14. listopadu 2011 v 9:38 ® Fryw reakce na …
-
Alivio> „Hovězí: používá se zřídka, pokud ano, tak zadní kýta.“ http://sidenius.webgarden.cz/…odne-k-uzeni
fajnové je jazyk uzené, vepřové. Hovězí je nejspíš to stejny
reagovat - Pondělí 14. listopadu 2011 v 9:38 ® All Armor reakce na …
-
Alivio> No, dokud mi spolužák, náměstek v jedné megamlékárně, dnes v německých rukách, nepopsal technologii „výroby“ mléka v tetrapaku, tak jsem „to“ pil. Je to emulze rostlinného oleje v mléčné vodě (zbytek po razantním odstředění nopmálního kravského mléka) s přídavkem mléčného aroma a barviva a vitamínků. Prej by jim to jinak tak dlouho nevydrželo. Tvaroh, ani smetanu už z toho nevydoluje ani kosmická technika…
reagovat - Pondělí 14. listopadu 2011 v 9:32 ® All Armor
-
džigit> Jak ochucuješ ty svíčky?
reagovat - Pondělí 14. listopadu 2011 v 8:36 ® Shrek reakce na …
-
Fryw> tak ať si zajde do Tesca, na jejich krabicích s mlékem je napsáno: „Pozor, výrobek může obsahovat mléko“. Takže tam ho maj určitě a kravičku mi nechaj na jídlo. A když už jsme v sekci uzení ryb a mluvíme o kravičce, zkoušel někdo uzené hovězí? Ani nevim, jestli jsem se s tim vůbec někde setkal…
reagovat - Neděle 13. listopadu 2011 ve 23:39 ® hering
-
Marináda a uzení mi nejde dohromady
I když proti gustu žádný dišputát
Takovej halík,to Já rád
reagovat - Neděle 13. listopadu 2011 ve 23:25 ® Fryw reakce na …
-
Alivio> Ty jíš krávu? Co když si pak někdo bude chtít nadojit mlíko a zjistí, že ji masař zmasil?
reagovat - Neděle 13. listopadu 2011 ve 23:15 ® Shrek reakce na …
-
kety.vydra> zvěřiny mám plnej mrazák – ve čtvrtek přivezl tchán sele a dneska nám poliši dovalili čerstvou srnu zpod autobusu, takže pejsci budou baštit srnčí a my selátko (spíš lončák než sele)..tomu rozumim, že máš mastnou hubu ještě teď, taky mívám.
reagovat - Neděle 13. listopadu 2011 ve 22:46 ® kety.vydra
-
Alivio> My měli zvěřinový víkend.Včera jelen a dneska bažant,ostatní daňka,divočáka a srnčí.Půjč mi hadru,ať můžu utřít poslintanou klávesnici
reagovatA „Ryba je ryba a srnec je srnec.A konec,balíme a jedem do Prahy.“ Jsem si jen tak vzpomněl na Smrt krásných srnců
- Neděle 13. listopadu 2011 ve 22:39 ® Shrek reakce na …
-
No jooo, noo. Dnes jsem si udělal hovězí vývar a na véču dva malé hovězí plátky......kravička je mňamka, ale ryba?
reagovat - Neděle 13. listopadu 2011 ve 22:28 ® kety.vydra
-
Alivio> Ale kuš! Pes je kámoš…Ale ryba? Ta má svoji hlavu a proto je to protivník
reagovat - Neděle 13. listopadu 2011 ve 22:21 ® Shrek reakce na …
-
kety.vydra> taky když dodlábla candoše, tak místo „Díky, byl dobrej“ jsem slyšel jen: „příště ho můžeš přivézt zase“. Tak to jsem jí trošku musel usměrnit, že ryba je kámoš a ne žrádlo.
reagovat - Neděle 13. listopadu 2011 ve 21:50 ® kety.vydra reakce na …
-
Alivio> Tak to buď rád za takovou ženu.Co já bych za to dal,kdyby si ta moje taky tak pošmákla.Ale to je jen candát a nanejvýš okoun. Jó,jak jsem si to naučil,tak to mám
reagovat - Neděle 13. listopadu 2011 ve 21:31 ® Shrek
-
kety.vydra> hele a víš že nevim? Jednak mi ryby smrděj, ta chuť v puse je pro mě opravdu nepřijatelná. Znám lidi, kteří třeba pro svou chuť nejí rajčata, ty třeba já přímo miluju. Vyjímkou snad byla čerstvě ulovená treska – po vytažení z vody byla během hodiny na pánvi, jen tak na másle s troškou soli – to bylo super, ale jakákoliv jiná ryba – ne. Manželka je pravej opak, ta ryby miluje, takže čas od času nějakou vezmu. Letos už zvládla 5 kaprů, 3 duháky, candáta a bolena – kyselina jedna
reagovat - Neděle 13. listopadu 2011 ve 21:15 ® Frk
-
co člověk to názor. Já nikomu jeho názor neberu. Každá ryba může chutnat jinak. I v jednom druhu a stáří......
reagovat - Neděle 13. listopadu 2011 ve 21:07 ® kety.vydra
-
džigit> Tak tos mě zklamal,čekal jsem křen.
reagovat - Neděle 13. listopadu 2011 ve 21:06 ® sus1
-
Fryw> Tak díky.
reagovat