Chytej.cz

Kapr na hladině. necteno

5.9.2005 | Goyer | 2.555 zobrazení | 5 odpovědí

Chtěl jsem zkusit chytat kapry na hladině a tak to zkouším poslední týden a zde bych chtěl vyměnit nějaké zkušenosti.

Chytám stále na jednom revíru, kde jsom zjistil, že kapři jdou opravdu hodně po návnadě na hladině.

Hledal jsem tedy techniky jak navázat udici pro lov kapra z hladiny a nalezl jsme toto:

jenže, pokud s tím nahodím vlasec se při náhodu mnoho krát omotá okolo závaží, tudíž nemůže vyplavat ven návnada. Tak jsem zvolil toto:

jenže bohužel pokud je menší větřík celá návnada je někde za momet pryč, tak jsem přihodil olovo

, nahodím olovo nadně chleba nahoře i s vnadícím, vše by se jevilo již dobře, ale měl jsem to tam takto od 16h od 10, mnoho, opravdu mnoho záběrů na chleby, velké vlny, atd… ale nic (podotýkám háček úplně mimo návnadu), tak jsem usoudil, že by mohli jít jen po vnadícím chlebu, tak jsem udělal toto:

místo vnadícího chleba jsem použil plastové, duté ploátko. Mělo splňovat několik věcí, vytáhnout vlasec s návnadou na hladinu a hlavně nahradit pozici vnadíciho chleba, aby útočili pouze na nástražní chleba. Bohužel tato technika šla úplně mimo, protože se ryby asi bubliny bují, jinak si to neumím vysvětlit, žádný záběr, kruh kolem chleba, nic. Tudíž jsem vymyslel toto:

Dal jsem si na bolonezku 14tku vlasec od háčku cca 1,5m (dle hlouby) dal dva 3g bročky a na konec na háček dal chleba a suveréně celé nahodil. Do tohoto již ryby vrážely, vlny, ale bohužel nic. Proto jsem přemýšlel a asi (to nemám vyzkoušeno) udělám toto: fish. x4sound. com S tímto jsem byl velice spokojen, ale že by se nějaké ryba chytla to bohužel ne, tak udělám dvě návnady a teď bych také rád k háčkům, aby si někdo nemyslel, že dělám chybu tam.

Ohledně vlasce používám 25tku. Měl jsem nějaké informace o tom, že ryby vidí vlasec a proto potom nejdou, tudíž jsem dal na boloňezku 14tku a chtěl jsem si to ověřit a přišlo mi to stejné, ba mi i poté 26tku suveréně šly.
K háčkům:

Vnadící chleba jsem napichoval tímto systémem:

takto jsem chytal celou dobu, háček úměrný velikosti chleba, ale beru v potaz, že se ryba chytne tehdy, když nasaje háček a chytne se sama. To mi tedy nešlo, tak jsem způsob obrátil a to takto:

to zatím bez vásledku, ale udím zítra.

Každopádně uvidím co to bude dělat zítra.

Tak co myslíte, nějaké zkušenosti, dotazy… co mi poradíte. Atd… Díky

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 5. září 2005 ve 23:09 ® Hora
Hora

Já jsem dostal radu před lety a chytám tak hafo roků.1) zjisti si hloubku místa kde chceš chytat.2) udělej si smyčku jako na patenoster na feeder, s tím rozdílem,že naměříš polovinu hloubky +30cm(jestli je tam 2m vody tak naměř 1m+ 30cm) 3) vytvoř smyčku a 4× protáhni volným okem a zatáhni 4)dole v ohybu rozstřihni,na jeden konec navaž háček,na druhý zátěž od 10 do 50g 4) za nástrahu se používá gumový rohlík nebo chleba,na přilákání dávám asi 5 až 10cm dlouhý kousek chleba(rohlíku) který obšiju háčkem tak aby mi zbylo asi 3cm vlasce s háčkem na který napíchnu špičku rohlíku nebo kostku chleba. Průvěs na čihátku dávám od 0,5 do 1m. Nahodit se s tím dá asi do 25m a večer to bohatě stačí. Zkus a dej vědět.

reagovat
Pondělí 5. září 2005 v 16:31 ® ESKY

Jestli mohu: když znáš hloubku tak je nejlepší: koncové olovo-od něj třeba 1metr uděláš očko na kmen. vlasci na to očko(smyčku) navážeš návazec –1metr ukončený očkem- chleba 3×3×5cm s kůrkou prošiješ jehlou -dáš dvojháček- jeden hák do kůry-jeden hák volně čouhající z té kostky=chytání tak v 1,5–1,8m vody vydrží chléb tak 45 min. v pohodě na hladině, dáš normálně průvěs-větší s lehčím policajtem, používám tuto montáž už více než deset let a jsem s ní velice spokojený.......

reagovat
Pondělí 5. září 2005 v 9:37 ® Daemon

Kup si nového Kajmana, já jsem tam posílal tip jak na to. Na vlasec si navaž jenom háček a nic jiného. Na háček si napíchni chleba nebo rohlík a pomocí PVA šňurky k tomu háčku ještě přidělej kamínek. Když pak nahodíš, tak se šňůrka rozpustí a návnada ti vyplave na hladinu.

reagovat
Pondělí 5. září 2005 ve 2:04 ® Goyer

Quote: On 2005–09–05 00:56, Goyer napsal: Asi post nejde zeditovat, chtěl jsem opravit chyby. Obrázek, který tam chybí je tento:

fish. x4sound. com

reagovat
Pondělí 5. září 2005 v 1:56 ® Goyer

Asi post nejde zeditovat, chtěl jsem opravit chyby. Obrázek, který tam chybí je tento:

fish. x4sound. com

reagovat