Vyhledávání
PŘÍVLAČ NA ŘECE
2.9.2005 | frenki | 7.250 zobrazení | 28 odpovědí
chci se zeptat jestli by jste mi neporadili na co mám uvláčet na řece dravce (štiky, okouny, jelce, candáty) jake barvy, velikost a styl vedeni . mam u střední školy kde se učím dřevařinu, řeku bečvu , nikdy jsem na takové řece nechytal tak jestli by jste mi mohli poradit typické místa, nástrahy na jaké nejčastěji vláčíte a tak. DÍKY VŠEM
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 20. září 2010 v 18:46 ® PetrS
-
moc pekny
reagovat - Neděle 19. září 2010 ve 22:56 ® frenki reakce na …
-
Koudy> jjo vše jsi píšu do zápisníčku:D
reagovat - Neděle 19. září 2010 ve 22:56 ® frenki reakce na …
-
DJ> koukni kdy je to forum založený
reagovat - Pátek 17. září 2010 v 17:47 ® Robur
-
proč tady řešíte ty děti, pokud budete pořád pryč, tak je dost pravděpodobné, že je vaše žena bude mít taky
reagovat - Pátek 17. září 2010 ve 12:05 ® osprey reakce na …
-
troutkiller> Fakt má tři děti? Tož to jsi mě docela překvapil. Tři candáty přes metr bych čekal spíš
reagovat - Pátek 17. září 2010 v 10:41 ® Koudy
-
Tak frenki, všechny ty rady si pořádně zapamatuj a možná už i něco na té řece chytneš…
reagovat - Pátek 17. září 2010 v 8:19 ® troutkiller reakce na …
-
DJ>
reagovat)))Zakladatel už má tři děti a možná chytá v repre
Máš bod
)
- Čtvrtek 16. září 2010 v 15:50 ® DJ
-
Jo
reagovat2005
nicméně zakladatel mi teď možná dá za pravdu. Tohle se mi tu fakt ještě nestalo
dobře mi tak tak
- Čtvrtek 16. září 2010 v 15:16 ® hraji
-
Co je to pět let proti vesmíru, možná zadavatel ještě nenašel odvahu to vyzkoušet. Ale daleko pravděpodobněji tu školu již dávno opustil a zajímají jej jiné vody.
reagovat - Čtvrtek 16. září 2010 v 15:12 ® petrcech reakce na …
-
DJ> Vždycky když se tady objeví nové forum tak se mrknu kdy bylo založeno
reagovat - Čtvrtek 16. září 2010 v 15:04 ® inspo reakce na …
-
DJ> Někdy je dobré přečíst si celé fórum.
reagovat - Čtvrtek 16. září 2010 ve 14:41 ® DJ
-
Píšeš že nejsi začátečník, jen jsi nevláčel na řece. Z mé zkušenosti se dravec na stojáku chová podobně jako v řece – prostě loví. 90% stojáků má svůj přítok, spodní proudy a tak se i v nich voda hejbe ač pomalu. Sleduj řeku – koukni kde jsou rybky, jaké tam jsou a jak se chovaj když… pak to aplikuj. Zapoj selskej rozum. A ne ža založíš další fórums názvem " JAK NAHODIT "
reagovat - Čtvrtek 16. září 2010 v 10:28 ® tucnak11 reakce na …
-
frenki> Jen podle břehu jak psal dole mirmen.Byl jisem v Hranicech na Mor. a na Exekutory dostal jisem 10 kousku ne velke to viš byl si zemnou jak se nemylim,tak si viděl,jen m¨ě potěšily ostre na Horneta za hubu barva BE 2,5 cm měl jisem tak s 6 ostrych jen to byly pani ostre všehne přes 45 cm.Exekutory použival jisem plovoucy na řeku jisou plovoucy nej pro mě.
reagovat - Čtvrtek 16. září 2010 v 9:19 ® Robur
-
fenki by se mohl po 5 letech rozepsat, k jakému barevnému spektru dravců se dostal
reagovatSethy, dobrá podpásovka, archív vydá kolikrát zajímavé věci
- Čtvrtek 16. září 2010 v 6:07 ® sethy reakce na …
-
frenki> stejně víš pořád prd, takže zkoušet a zkoušet, jasny
reagovat - Středa 15. září 2010 ve 23:23 ® osprey reakce na …
-
frenki> Zdá se ale, že tě tady dobře vyškolili
reagovat - Středa 15. září 2010 ve 22:55 ® frenki reakce na …
-
sethy> jjo zkoušet a zkoušet
reagovat, to už je pár let zpět co jsem to psal
- Středa 15. září 2010 ve 21:52 ® kubas
-
sethy> aha no to jsem nějak přehlídl
reagovat - Středa 15. září 2010 ve 21:49 ® sethy reakce na …
-
kubas> co je na tom špatně? btw. podiv se na da tam
reagovat - Středa 15. září 2010 ve 21:43 ® kubas reakce na …
-
frenki> hlavně bych začal tím, že bych si opravil nadpis fóra
reagovat. Nechcu moc rýpat, ale… Jinak bych přelouskal knihu od V. Fikar – Přívlač na mimopstruhových vodách. A pak zkoušet, zkoušet a zkoušet
- Středa 15. září 2010 ve 21:34 ® sethy reakce na …
-
frenki> jo musiš zkoušet a zkoušet
reagovat - Středa 15. září 2010 ve 20:31 ® Herink
-
Barvy musíš pořád zkoušet.Ale můžu ti poradit že na candáty je pro mě nejlepší žlutý twister na okouny červená rotačka a na štiky bílí twister.A po ránu dávám hodně výrazné barvy.Tohle nemusí vždy platit ale většínou mi to záběry přinese.
reagovat - Sobota 3. září 2005 v 18:00 ® frenki
-
díky mirmen!!
reagovat - Sobota 3. září 2005 ve 12:17 ® mirmen
-
frenki: vláčka na řece podle revíru. Často vodím nástrahy podle břehu, začínám středními rotačkami, měním barvy (zelená, černožlutá, stříbrná,červená…). Účinné je nahazovat k protějšímu břehu. Pokud neberou rotajdu, přesedlávám na plandavky,woblery do 8–10 cm. Někdy vyrazím jen s gumou, jindy zase UL(marmyšky, piditwistry..). Zkoušet,zkoušet a zkoušet. Samozřejmě – číst vodu, točáky, převisy větví, strmě padající břehy, hrany, zpětné proudy… . Těžko najdeš nějaký univerzální návod, vždyť podmínky se mohou změnit i několikrát za den. Dobré je začínat brzy ráno, občas berou intenzivněji v době před soumrakem . Všeobecně platí – ryby u břehu nevyplašit (oblečení,přístup k vodě, hluk … ). Pokud je ve vodě hodně vázek a místo neznám z předchozích návštěv, tak pro začátek používám „pátrače“, levnou plandu nebo rotajdu( z bazaru za 10–15 Kč). Pak to kapsu tolik nebolí. V archivu webu je dost dobrých článků, zkus to projet a vybrat si něco jako inspiraci. Letos vláčet nemůžu, bere mně loket, takže jen tiše závidím
reagovat - Sobota 3. září 2005 v 11:57 ® frenki
-
mirem: nejsem začátečník vláčím dos dlouho jenom jsem nevláčel na řece.
reagovat - Sobota 3. září 2005 v 10:04 ® mirmen
-
Jaké máš vybavení? Gramáž prutu apod.? Pro začátečníka je nejjednoduší používat rotačky.
reagovat - Sobota 3. září 2005 v 9:40 ® jake
-
Příteli. Tvá otázka se sice vejde na 5 řádků, ale odpověď je (když hodně málo) tak na 5 stránek hustopisu. Zkus začít tím, že si opatříš literaturu – např. V. Fikar – Přívlač na mimopstruhových vodách, a tu si prelouskáš a pak pochopíš, jak hloupě ses zeptal. Hodně zdaru
reagovat - Pátek 2. září 2005 ve 22:52 ® SAM
-
ne neporadil!!!
reagovat