Vyhledávání
Jak slepit bílé červi , co je arabské lepidlo?
1.9.2005 | Hrouzek02 | 6.636 zobrazení | 14 odpovědí
Poraďťe jak slepit bílé červi , co je arabské lepidlo a postup použití?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 2. srpna 2010 v 19:02 ® mihy.san
-
Ano, je to arabska guma, zkousel jsem uz nekolik znacek a jako nejlepsi mi prisla Arabic Gum od Colmicu. Na lepeni je dobre mit 2 nadoby stejneho tvaru, v jedne to „umichas“, pak do ni vlozis tu druhou nadobu, normalne na ni stoupnes a cervy pekne slisujes.
Samotne michani: nasypes cervy a k nim kaminky. Pouzivam normalni bily sterk, ktery je prodava treba v Hornbachu do akvarii, 3kilovka stoji asi 40 Kc. Mnozstvi kaminku urcuje typ vody, kde chytas. Cim hlubsi a proudnejsi voda, tim vetsi mnozstvi kaminku. Takze promichas cervy a kaminky, ty kaminky jsou uz vlhcene, takze se voda vetsinou uz nemusi pridavat. Te vlhkosti je potreba minimalne, kdyz tam bude vody hodne, vyplacas cele lepidlo a stejne to spravne neslepis … Pak se tedy nasype primerene lepidla a vsechno se poradne promicha. Pripadne se prida dalsi lepidlo, pokud je ho malo. Cervi se budou pohybovat pomaleji a pomaleji, az je lepidlo v podstate znehybni. Pak se stlaci – bud tou druhou nadobou, nebo jen rukama. A je to. Doporucuju mit pri lepeni pripraveny kybl s vodou, dost si zasvinis ruce.
No a z pripravene placky se pak odtrhavaji kousky, ktere se mezi dlanemi vytvaruji do kulicky (na zavodech LRU plavana je pro to povolena jedina vyjimka, kdy se muze pri tvorbe kulicky pouzit obou rukou, u vseho ostatniho se muze kulicka tvarovat jen rukou jednou). No a hotovou kulicku pak prakem nebo v pripade chytani na delicku kaliskem dopravis do vody a krapacka muze zacit.
reagovat - Pondělí 2. srpna 2010 v 17:21 ® kerob
-
da se pouzit arabska guma a jeste neco, co se pridava kojencum do jidla aby tolik nesrali
, nazev si nepamatuju…
do nadoby das cervy (nechavaj se prolezt v detsky krupici, aby byly cisty a suchy) a kaminky (mensi oblazky, cca 5mm prumer), poprasis arabskou gumou a prohazis, tu a tam poprasis vodou z rozprasovace a opet prohazis. Obcas nechas chvilku odpocinout… vysledek musi byt slepenec cervu, ktery nelepi na suchy ruce a jde z nej vytvarovat koule. Pomer lepidlo/cervi/voda/kaminky se musi vyzkouset. Pokud tam bude vody moc, tak je vsecko spatne, takze s vodou opravdu opatrne.
Druha verze pro zkusenejsi je takova, ze namocis kaminky a nechas je trochu oschnout, pak promichas s cervama a pridavas gumu. Nepotrebujes rozprasovac. Jak moc maj bejt kaminky suchy nebo mokry poznas az dle zkusenosti.
Kazdopadne je dobre dat slepeny cervy do nadoby se sitovym dnem, aby se zespoda neparili a samozrejme do stinu.
reagovat - Pondělí 2. srpna 2010 v 17:08 @ Kokosak reakce na …
-
Ahoj v diskuzi byla řeč o arabské gumě. Zkuste tuto stránku http://www.prodejbylin.cz/…e/index.html .
reagovat - Středa 21. prosince 2005 ve 12:19 ® Hrouzek02
-
Jak to děláte?
reagovat - Středa 21. prosince 2005 ve 12:17 ® Hrouzek02
-
Jde o to jak použít lepidlo
reagovat - Středa 21. prosince 2005 ve 12:10 @
-
tucnak11: v pohodě,jen ta představa mě děsí
reagovat - Středa 21. prosince 2005 ve 12:08 ® tucnak11
-
Alivio,promin ale to kamarat vul mi tak žekl.
reagovat - Úterý 20. prosince 2005 v 17:36 @
-
tucnak11: chce se mi blejt
reagovat - Úterý 20. prosince 2005 ve 13:32 ® tucnak11
-
Kamarat mi žekl abym si zbalil starou cykanku na ryby, a rostahla pekač ja mam namočit holy haček a potom dat do červu a one pudou se drřet nehtama a zubama vic jak hodinu
reagovat - Úterý 20. prosince 2005 v 9:39 ® FABi
-
Jak už tady bylo řečeno, lepení červů je o zkoušení, najití správného poměru vody, červů, lepidla, kamínků. Červy se lehce popráší vodou a pak se přidá lepidlo ( arabská guma ) a nesmí se zapomenou na kamínky. Všechno se to smíchá a udělá se z toho taková hmotá. Nesmí to být řídké aní tvrdé, můsí se to táhnout, aby se z toho daly utrhávat kousky, které po vymodelování koule budete házet do vody. Kamínky tam jsou kůli zatížení, aby to nednesl proud. Většinou se to používá na plavačkových závodech, já to letos zkoušel na feeder a super. To lepidlo na červy prodávají skoro všechny plavačkový firmy.
reagovat - Úterý 20. prosince 2005 v 8:15 ® nurse02
-
Ani bych možná neměl odpovídat, protože toho extra moc nevím. V pořadu RRR používali už hotové spec. lepidlo. Červy jehce poprášili a pak navlhčili rozprašovačem vodou. Promíchali a postup opakovali. Kdo to používá tak tvrdí, že správně slepit červy je běh na dlouhou vzdálenost a stojí to mraky zničených červů. Nějaká zmínka byla v jednom z posledních čísel Rybářství.
reagovat - Úterý 20. prosince 2005 v 0:07 ® Milky
-
Koukal jsem na tu stránku, ale vo červech ani ťuk!!! Normálně je smlčeli!
reagovat - Úterý 20. prosince 2005 v 0:02 ®
-
A neni to arabska guma? Pouzivaji ji potravinari jako aditivum (podobna je i xantanova guma a guarova guma). Mozna mam vzorek xantanove gumy, podivam se. Koukni na: Conneco – chemikalie
reagovat - Čtvrtek 1. září 2005 ve 14:56 ® Zcuter
-
jednou jsem to viděl v seriálu ,,jak na ryby"
tam vzali to lepidlo a trochu nasypali asi do 1litru červů. nesmíš tam toho dávat hodně. jinak se ti ve vodě nerozlepí. nemám s tím zkušenosti takže nic nezaručuji. jo a nevím,jestli tam přidávali trochu vody.......
reagovat