Chytej.cz

Jak nejlépe a nejdéle udržet bílé červi živé? necteno

1.9.2005 | Hrouzek02 | 4.117 zobrazení | 15 odpovědí

Jak nejlépe a nejdéle udržet bílé červi živé? Dají se zmrazit? Má někdo skušenosti?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 6. září 2005 ve 22:28 ® Robur
Robur

Co dýchání z úst do …

reagovat
Pondělí 5. září 2005 v 18:12 ® CeP
CeP

nejlepe se mi osvedcilo uchovani taky v zeleninovem supliku uplne naspod lednice, ale jen v dobre zavrenem platenem pytliku. cervsoni po celou dobu ve skvele kondici a kupodivu nesmrdi. pochopitelne vyzaduji obcasnou udrzbu vymenou strouhanky se srotem. presuseni v mikrovlnce mne teda nenapadlo. good figl. thx Gudaska…

reagovat
Pondělí 5. září 2005 v 15:39 ® Gudaska

Po zakoupení je přestěhuji do větší krabice se strouhankou přesušenou v horkovzdušné troubě (pochopitelně vychladlou!). To provádím cca 1× za 10–14dní. Vydrží klidně až 3 měsíce ve spodním „zeleninovém“ šuplíku ledničky a nesmrdí. Jakmile zvlhnou, začnou se zakuklovat, nečistí-li se, smrdí čpavkovinou.

reagovat
Pondělí 5. září 2005 v 9:38 ® Milky
Milky

Všechny názory jsou tu dobré. Háfro nápadů! Já mám odzkoušeno, že poduk žerou, taxe nekuklí! Stačí jim dát do krabičky ouklej a už jedou jak Metrostav! Je teřba je jen pravidelně větrat, což je docela humáč! A prosypat strouhankou – jsou pak mastodontní!!!

reagovat
Pátek 2. září 2005 v 15:19 ® Hora
Hora

V obchodě koupené červy doporučuji přesypat do větší nádobky. V kupované krabičce jsou většinou delší dobu a piliny jsou nasáklé a cítit čpavkem. Dělám to tak,že si připravím krabičku od kupovaného salátu,do víčka nadělám dírky špendlíkem a nasypu hrubý kukuřičný šrot,nebo strouhanku,asi do 1/3. Pak si vysypu masáky na papír přeložený v půli. Jednu stranu zdvihnu asi o 15cm,aby se masáci dali na pochod dolů k nastavené krabičce. No a potom víčko uzavřu a strčím je do lednice dolů do šuplíku. Jednou za měsíc stačí potom jejich kontrola. Nedoporučuji je nechávat takto déle než půl roku.

reagovat
Pátek 2. září 2005 v 7:53 ® mirmen
reagovat
Pátek 2. září 2005 v 6:34 ® Axamith
Axamith

Jedna kuriozita trochu od tématu. Do mrazáku necpu červy, ale kohoutí hlavy na skalpy. Ne vždy mám dost času na to, abych je stáhnul hned po tom, co se mi nějaké podaří sehnat. Manželka si potom užívá šoky, když jde pro maso na oběd a z mikrotéňáku na ni civí kohoutí hlava . . .

reagovat
Čtvrtek 1. září 2005 ve 23:45 ® Tomash
Tomash

Mám je v ledničce od června do teď – to už jsou 3 měsíce. Jinak pokud si pobydou v mrazáku déle než 2 dny, tak už se nehýbou, ale většině ryb je to jedno. Trvanlivost je pak nej, nej ,nej.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2005 ve 21:42 ® mirmen

V ledničce. A je dobré je obden nechat projet přes síto, odstranit zakuklené nebo mrtvé (neprojdou sítem) a dát suché piliny. K vodě brát potřebné množství, ne všechno.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2005 ve 21:03 ® spurda

v mrazaku uz to nemusi rozchodit ale muze se stat ze se jeste rozhybou ale nesmis je tam nechat moc dlouho oni vydrzi i dost dlouho kdyz je mas jenom v lednicce kde je tak 5°C

reagovat
Čtvrtek 1. září 2005 v 15:30 ® pedrosa
pedrosa

Hrouzek02: Co se s nima stane v mrazáku, to nevím, ale můžeš to prubnout. Jestli se ti to osvědčí, tak dej vědět, doma vyházím řízky a pofrčí tam červy.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2005 v 15:19 ® Hrouzek02

Co v mrazáku?

reagovat
Čtvrtek 1. září 2005 ve 14:10 ® jake
jake

to Pedrosa: Jak prosté a jednoduché. Že mě to ještě nenapadlo…

reagovat
Čtvrtek 1. září 2005 ve 12:11 ® pedrosa
pedrosa

V lednici vydrží opravdu hodně dlouho. Už je tam mám čtyři týdny a pořád jsou v pohodě, zakuklilo se jich jenom pár. Doporučuju brát k vodě jenom takové množství, které použiješ a ostatní nech doma v lednici. Časté změny teplot jim moc nepřidají.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2005 v 9:25 ® xycht

v ledničce. vydrží asi 3 týdny. ale nevim to jistě

reagovat