Vyhledávání
Jak na tolstolobiky
31.8.2005 | Hrouzek02 | 6.182 zobrazení | 27 odpovědí
Jak na tolstolobiky, co jim mám nabídnout na háček? V revíru jich je dost, ale neberou.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 6. září 2005 v 8:23 ® Milky
-
NOVAS: Nejsem si jistej, ale podle slov kompetentních – nejsou tam vysazováni. Odkud se berou nevím. Je to doměnka a spekulace.
reagovat - Úterý 6. září 2005 v 6:48 ® NOVAS
-
Milky:seš si jistej , že se u nás vytíraj? Docela by mě to zajímalo , ale já nikdy žádnýho menšího neviděl.
reagovat - Úterý 6. září 2005 v 0:27 ® Lovec
-
gun – desítka vlasec a 20,5 kg , to musel být hodně dlouhý boj ????
reagovat - Pondělí 5. září 2005 ve 23:20 ® Zlinsky_lovec
-
Milky: A kdopak mě naučil, jak udělat tuto sestavu???
reagovat - Pondělí 5. září 2005 ve 23:16 ® gun
-
Kamarád jednoho dostal kdysi před lety při lovu perlínů. Zabrodil pár metrů od břehu, na desítce vlasci klacík místo splávku, malej háček a na něm konipasa. Najednou viděl kousek od sebe pomalu proplouvat tolstolobika, tak mu prubnul hodit konipasa do cesty. No a tolstolobik ho sebral. Měl rovných 100 cm a 20,5 kg.
reagovat - Pondělí 5. září 2005 v 9:19 ® Milky
-
Jestli dovolíte, i já bych přispěl se svojí troškou do mlýna. Tohle zvíře se na nic jiného, než na tolik zatracovaný posek, chytit prostě nedá (cíleně). Sestavu, jak popsal Denig je klidně možné vzít se sumcového návazce. Je to sice prasárna na jiné ryby, ale těmhle mastodontům to prostě snad ani nevadí. Co se týká otázky padání ryb v předjaří, je to do jisté míry způsobeno zakalenou vodou, ve které se prostě udusí . I po podovodních, kdy se do vody spláchlo dost hlíny, padala dokonce s ÚN celá hejna. Má prý dost cholostivé žábry a ty se mu tím snadno zanesou a pak má takový kolos prostě smolíka-pacholíka. Tenhle pokus se soudruhům moc nepovedl, nebo spíše se vymknul kontrole. V literatuře je vždy dovětek, že tento druh je u nás nepůvodní a spolu s amurem jsou zde poprvé vysazeni v letech 1965–6–7 a že se tu nevytře. A vono ejhle – vytře!
reagovat - Sobota 3. září 2005 ve 13:33 ® sharkcom
-
Možná máš pravdu. Tuhle teorii jsem slyšel z více stran, ale nikdy jsem nezkoumal zdali se jedná o jikernačku či mlíčňáka.
reagovat - Sobota 3. září 2005 v 11:52 ® Daemon
-
sharkcom: Já nevím, ale mě se nezdá, že to jsou vždycky jikrnačky. Spíš bych řekl, že nikdy, ale každopádně na tom něco bude. Je to zvláštní, ale ty ryby raději chcípnou než aby se nechali chytit a udělali rybáři radost z boje .
reagovat - Sobota 3. září 2005 v 11:40 ® sharkcom
-
Proč na jaře hromadně padaj? Mám takovou teorii že jsou to jikernačky a protože se nevytřou kvůli studené vodě, zatvrdnou v nich jikry a chcípnou.
reagovat - Sobota 3. září 2005 v 11:38 ® Tomik
-
sou strašně choulostivý na zimu. a proto po zimě asi pojdou když je jeste studená voda…
reagovat - Sobota 3. září 2005 v 11:35 ® Daemon
-
Hrouzek02: Na západě na ÚN Skalka jich je hromada a jsou tu rekordní exempláře, ale cíleně je nikdo neloví a v podstatě to ani není možné. Nevíte někdo, jak je možné, že vždycky z jara tak hromadně lekají? Vždycky jich je u břehu jako kosatek .
reagovat - Sobota 3. září 2005 v 11:31 ® Daemon
-
Je to vážně spíš o náhodě. Většina se jich buď podsekne nebo se chytí při cíleném lovu kaprů třeba na boilie. Každopádně bych vyzkoušel luštěniny, řasy, různé vodní trávy nebo menší rajěe .
reagovat - Sobota 3. září 2005 v 11:31 ® Daemon
-
Oprava: rajče
reagovat - Čtvrtek 1. září 2005 ve 23:32 ® boban
-
„Na kartáč“ popsáno níže
reagovat - Čtvrtek 1. září 2005 ve 21:50 ® ywan
-
úplne normálne ako aj iné ryby. elektrika, granát, dynamit…
reagovat - Čtvrtek 1. září 2005 ve 20:21 ® Zlinsky_lovec
-
tomik: to jsou předané zkušenosti…
reagovat - Čtvrtek 1. září 2005 ve 20:04 ® Tomik
-
denyg: podivejte se na nej na kriminalnika, jaky ma zkušenosti.....
reagovat - Čtvrtek 1. září 2005 v 19:49 ® Zlinsky_lovec
-
Nerad to dělám, ale. na šnůru či vlasec si navážeš pod sebe( s mezerama) tři trojháky ( něco jako návazec na sumíky) a koncové olovo.
reagovat - Čtvrtek 1. září 2005 v 15:18 ® Hrouzek02
-
Jak je to myšlené s tím trojhákem a olovem, jak se to dělá?
reagovat - Čtvrtek 1. září 2005 v 15:17 ® Hrouzek02
-
Najít něco co by neodmítli. Jsou tam pořádný kusance.
reagovat - Čtvrtek 1. září 2005 v 15:13 ® sharkcom
-
U nás se chytá spoustu tolstolobiků ale nevím ani o jednom případě že bych chycen jinak než trojhákem za hřbet… Pokud vidím stránku s trofejemi v rybářství, musím se smát jak všichni ,,vaří omáčku,, s nejrůžnějšímy nástrahami…
reagovat - Čtvrtek 1. září 2005 ve 14:13 ® jake
-
Cílené podsekávání ryb je řezničina
reagovat - Čtvrtek 1. září 2005 v 10:59 ® NOVAS
-
Většina tolstolobiků je podle mě chycena způsobem , co popisuje DENYG. Tzn. podseknuta. Ani jednomu lovci , co píše , že ho chyt na housku ,hrách , křupku atd. moc nevěřím. Možná , že s velkou dávkou štěstí to možné je , ale trofejních tolstolobiků bylo chyceno na můj vkus nějak moc a mám zato , že většinou byli podseknuti.
reagovat - Středa 31. srpna 2005 v 17:22 ® Tomik
-
jak napsal niže autor..žerou jak velryby. neni šance je chytit. všechny úlovky jsou náhoda…
reagovat - Středa 31. srpna 2005 v 17:18 ® indy
-
Tolstolobik stejně jako např. většina velryb filtruje plankton (hlavně asi fytoplankton) ve vodním sloupci. Dají se chytat převážně dvěmi způsoby – jeden je popsán v komentáři níže. Známý je chytá na jemnou sestavu s citlivým splávkem a při průjezdu tolstolobika má „normální“ záběr a zasekne t. většinou v přední části těla. Hodně ryb se na této jemnější sestavě s vlascem do .20 nepodaří zdolat. Takto se dají chytat za zvýšeného průtoku vody v řece, kdy zajíždí do okrajových tůní a schovávají se před velkým proudem. Já osobně je ani jedním z těchto způsobů nechytám, ale pár už jsem jich omylem podsekl při vláčení.
reagovat - Středa 31. srpna 2005 v 16:19 ® jiris
-
muzes si zkouset ruzny krupky, rasy nebo lusteniny, ale zapomen na to ze ho chytis
reagovat - Středa 31. srpna 2005 ve 13:41 ® Zlinsky_lovec
-
Velké trojháky, pod ně olovo a za hřbet!!!!!!! Dělám si srandu. Tolstolobika jen tak na háček nedostaneš, ale určitě bych zkusil ruzné křupky, luštěniny či řasy.
reagovat