Vyhledávání
Barevné věci z vodní hladiny z pohledu ryb?
30.8.2005 | Hrouzek | 2.803 zobrazení | 8 odpovědí
Chtěl jsem se zeptat na jednu věc, když rybám nevadí napři fluo-žlutá,zelená a další zářivé barvy muškařských šnůr plovoucích na hladině. Tak jak je to např. u suchých mušek atd? Přece, když se podívám na mušku taky proti obloze je tmavá…,stejně tak pop nástrahy určené na různé dravé ryby. a stejnak se nám stalo,že na jednu povrchovou nastrahu s oranž. břichem byla daleko učinější než stříbrný,modrý spodek atd. Jaký máte na to názor?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 2. září 2005 v 6:21 ® Axamith
-
To Hrouzek02 : Proč chceš šňůru barvit ??? Je to holý nesmysl Technicky by to asi byl dosti problém nemluvě o možných změnách vlastností šňůry. Navíc se vyrábějí v dosti širokém spektru, ale to je hlavně pro viditelnost rybáře.
reagovat - Čtvrtek 1. září 2005 v 15:22 ® Hrouzek02
-
A co šnůru obarvit? Návezec prý lze jedlou barvou upravit.
reagovat - Čtvrtek 1. září 2005 v 6:13 ® Axamith
-
Co se týče barvy šňůry, kak na tom nezáleží. Moucha je vždy minimálně 1,5 m od spojky ujímaného návazce a šňůry. Nikdy jsem nezaznamenal rozdíl, jestli mám šňůru takovou nebo makovou. Co se týká barvy much, tak to samozřejmě význam má. Jinak by nemělo význam si pořizovat materiály v různých barvách, dělat spouštěče záběrů apod. Používám mouchy vázané podle knihy Olivera Edwardse Mistrovské vázání mušek – Klinghamerky. Základním znakem této mouch je velmé monokřídlo. Mám je v několika barevných variantách s bílým a růžovým monokřídlem, které ryby berou ochotně po celý den. Potom mám i černé s fluo žlutým monokřídlem, kterou přes den ryba nevezme ani omylem, ale když je už skoro tma, tak jim „chutná“. Jsem přesvědčen, že když jsou horší světelné podmínky, tak záživou barvu už ryby nevnímají, ale jinak je odradí.
reagovat - Středa 31. srpna 2005 ve 22:17 ® Zlinsky_lovec
-
Mám pocit, že tloušti reagují na dopad nástrahy na hladinu. Dnes se mi podařilo chytit asi 3 tlouště z náhozu, hned po dopadu na hladinu.
reagovat - Středa 31. srpna 2005 ve 22:13 ® Prichy
-
plavačkáři tvrdí, že splávek vypada při pohledu z vody jako tmavy bod, ale. kdyz si vezmes napr. popa, jeho tvar, a uhel dopadajicich paprsku ( a nedej boze, ze jsou vlny) pak se paprsek odrazi od popa a tento odraz bude barevny. je to jen uvaha – o muskach se nebudu vyjadrovat, nechytam na ne
reagovat - Středa 31. srpna 2005 v 16:28 ® mirmen
-
U sumce nevím. U štiky jsem se setkal při lovu na rybku v malé hloubce ( cca 100–120 cm) a rybce v půlce sloupce, že štika vyjela ke splávku a byla něčím odrazena, možná reflexní kuličkou na konci anténky. Na stejném místě vzala stejnou sestavu ( s korkovým splávkem v přírodní barvě) důvěřivě .
reagovat - Středa 31. srpna 2005 v 11:42 ® Hrouzek
-
Hosty- mně se to taky zdá nebo možná bude záležet na tvaru suché mušky. Ale potom zas nechápu,jak nám ve Španělsku brali jenom na pop nástrahy s oranž. břichem. takže něco ty ryby musej vidět..
reagovat - Úterý 30. srpna 2005 ve 23:20 ® Hosty
-
Když skáčou normálně po živém hmyzu … tak proč ne po tmavé mušce .. když je stejně tak tmavá jak ta živá. myslim že jde o to že je to na hladině …
reagovat