Chytej.cz

Správné použití podvodního splávku na sumce necteno

30.8.2005 | Candátoman | 8.123 zobrazení | 22 odpovědí

Jak se má správně vázat montáž s podvodním splávkem při lovu sumců na rybičku a žížalu? Jaké používáte olova, gramáž splávků, hadičky nebo trubičky proti zamotávání, kolik (3)háčků používáte, vzdálenosti olova od splávku, od splávku k rybě, jak velký splávek k jak velké nástražní rybě, rozdíly v lovu na stojaté a tekoucí vodě a vše co víte a napíšete mi moc pomůže. Mám zatím k dispozici splávky 20 a 40 g. Všude se o tom píše, ale v žádné knize jsem montáž nenanšel. Díky všem!!!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 18. června 2009 ve 23:27 ® jersey reakce na …
jersey

Otavák: díky,to je přesně ono…

reagovat
Středa 17. června 2009 ve 21:43 ® Otavák reakce na …
Otavák

ten nakres je zde na http://www.chytej.cz/…dni-splavky/ a zda se mi docela polopatickej

reagovat
Sobota 13. června 2009 ve 21:36 ® Robur
Robur

tak se na o chystám a nákres nikde, kdo ho má?

reagovat
Neděle 4. září 2005 ve 22:36 ® Polda
Polda

Používám pletenou šňůru, kde je volně pojízdné průběžné olovo. Na konci šňůry před obratlíkem je napevno fixován podvodní splávek / mezi gumovými zarážkami /tak, abych mohl měnit hloubku splávku s nástarhou. Návazec na žížaly s jednoháčkem cca 30 cm-50 cm, nebo /50 – 60cm/na rybku sestavu 2 nebo3 kotviček podle velikosti ryby.

reagovat
Pátek 2. září 2005 v 16:06 ® Hrouzek02

Prosím, mě také pošlete: Hrouzek02@centrum. cz

reagovat
Pátek 2. září 2005 v 11:19 ® Daemon

xycht: taky mi něco pošli na daemon@tiscali. cz, dík!

reagovat
Pátek 2. září 2005 v 10:56 ® xycht

candátoman: ale dát to tam můžeš. proč ne

reagovat
Pátek 2. září 2005 v 10:55 ® xycht

candátoman: nedávam

reagovat
Pátek 2. září 2005 v 8:22 ® Candátoman

xycht: díky moc za to zaslání. Ještě jeden dotaz: dáváš něco mezi olovo a splávek proti zamotání? Myslím nějakou kaprovou trubičku či silikonovou hadičku. Díky za odpověď.Čis Strejda*

reagovat
Čtvrtek 1. září 2005 v 19:20 ® kralik

Můžete mi to taky někdo poslat?Dikec kralik@c-box. cz

reagovat
Čtvrtek 1. září 2005 v 17:36 ® xycht

Candátoman, PAdis: máte to v mejlu i s komentářem. na stoják bych zkusil tu montáž č. 2. ale tam bych chytal spíš na bojku nebo se dá chytat s balónkem

reagovat
Čtvrtek 1. září 2005 v 10:47 ® Candátoman

xycht: budu chytat nejprve na stojáku, snad později řeka. Díkas.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2005 v 9:56 ® Stefi
Stefi

xycht : ))))))) Blbec se vždycky najde:-) Aspoň máš snahu někomu poradit a nenecháváš si to všecko pro sebe jak někteří… Já když vím jak, tak taky poradím.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2005 v 9:20 ® xycht

Stefi: od konfliktu s trhačkou na MRKu už radši nikomu nic neradim )))))

reagovat
Čtvrtek 1. září 2005 v 9:18 ® xycht

Stefi: díky,ale neblbni neni to nic novýho, taky sem to odkoukal ) ale mě se to ted taky nezamotalo…

reagovat
Čtvrtek 1. září 2005 v 8:37 ® Stefi
Stefi

candátomen : Pokud Ti xycht pošle ten nákres, tak máš vystaráno. On totiž umí poradit. (že xychte:-)) Od Té doby co tak chytám já, se mi to ještě nikdy nezamotalo. Samozřejmě nelovím na stojáku. A na ten podvoďák 40g dávám bez problému 25 cm cejna. A rybu tak 5 – 10 cm od splávku.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2005 v 8:08 ® Candátoman

xycht: martin_strejda@e­mail. cz ale o cením i jakýkoliv komentář od všech ostatních. Hlavně triky a na co si dávat pozor ohledně zamotávání rybičky, přibližné vzdálenosti mezi jednotlivými prvky montáže, jak velké ryby k 40g splávku, atd.,… Předem dík.

reagovat
Středa 31. srpna 2005 ve 22:05 ® Padis
Padis

xycht pošli mě to taky Pavlapo@seznam. cz

reagovat
Středa 31. srpna 2005 v 16:04 ® xycht

candátoman: dej mi sem mejl, pošlu ti to na mejl s komentářem. nevim jak sem vložit obrázek ))

reagovat
Středa 31. srpna 2005 v 15:53 ® xycht

candátoman: hodim sem obrázek montáže, ale nemůžu to najít vydrž

reagovat
Středa 31. srpna 2005 v 15:10 ® Hrouzek02

Podvodní splávek je jako průběžná montáž se zarážkami.

reagovat
Středa 31. srpna 2005 ve 14:40 ® Candátoman

Cožpak se tu nenajde nějakej sumcař, který ví Jak na ně? Resp. jak používat ten podvodní splávek? Můj dotaz je snad dost konkrétní, tak předem děkuji za odpovědi.

reagovat