Vyhledávání
Jak postupovat při chytání candátů na rybičku?
30.8.2005 | Hrouzek02 | 7.244 zobrazení | 14 odpovědí
Jaký je postup při záběru candáta? Podle rady-při chytání na rybičku se candát zastaví a potom rozjede. Při rozjezdu se seká?Jaké je vhodné čihátko?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 31. srpna 2005 v 15:11 ® RASTOK
-
…žerie jednoznačne hlavou napred, inak by neprehltol ostieža. velký háčik čo najbližšie k hlavičke, ak je malá rybka tak okamžite sekať, ak je velká 12–15 cm tak minutku počkať, nech si ju otočí a seknúť
reagovat - Středa 31. srpna 2005 ve 14:49 ® vsetinek
-
Bitty: jo a taky jsem ještě letos nechytil žádného candáta. Asi se mi vyhýbaj. Mám jen nějáké štiky, okouny a úhoře. Ale candát ke mě nechce
reagovat - Středa 31. srpna 2005 ve 14:41 ® vsetinek
-
Bitty: Fakt je, že nikdy nestuduju jak je rybka v tlamě. ale taky mám zato, že je hlavou napřed. Taky jsem psal, jak jsem koupil, tak prodávám. Hlásil mi to kolega že to četl.
reagovat - Středa 31. srpna 2005 v 11:33 ® Hrouzek
-
Až pujdu na kandáty,tak si udělám montage z 2 jednoháčků, jeden dám těsně za hlavu a druhej dam se spoda za řiť a budu sekat hned,jak se pohne špička feederu se světýlkem a nebo se splávkem. Ale spíš je budu zkoušet na přívlač,je to zábavnější,teda když na to berou
reagovat - Středa 31. srpna 2005 v 11:02 ® Bitty
-
Vsetinku ? vytahovals uz nekdy rybicku z candati huby tak se priste podivej je tam vzdy po hlave!
reagovat - Středa 31. srpna 2005 v 7:38 ® vsetinek
-
K tomu jak candát polyká rybky. Kolega práci mi tvrdí, že v rybářství četl, že candát jako jediná ryba polyká rybky naopak, to znamená odzadu. Ale jestli je to pravda nevím. Jak jsem koupil, tak prodávám…
reagovat - Středa 31. srpna 2005 v 0:57 ® Hora
-
Já jsem si zhotovil systémek ze 2 malých trojháčků a stražím rybky do 10cm 1troj. za tlamu a 2troj. pod hřbetní ploutví. Z 95% má candát 1troj vždy zaseknut v koutku a zapoměl bych,sekám do 5vteřin po záběru.
reagovat - Úterý 30. srpna 2005 v 16:20 ® tequila
-
kazda ryba si rybicku otaci protoze kdyz ji ulovi tak ji vetsinou chytne zezadu nebo zespoda.. a polykat ji musi hlavou napred aby se ji ploutvicky nezpricily v jicnu
reagovat. takze to kdyz se ryba zastavi a znova se rozjede je zrovna ten moment kdy si tu rybku otoci..
- Úterý 30. srpna 2005 ve 13:19 ® Hrouzek02
-
Bude se řídit tím abych malé candátky moc nechytal, skusím sekat hned.
reagovat - Úterý 30. srpna 2005 ve 13:18 ® kkarlos
-
nebo zkus chytat na ocasek od oukleje
reagovat - Úterý 30. srpna 2005 ve 13:15 ® Hrouzek02
-
Děkuji, jak candát poliká rybku? Vůbec jsem nevěděl, že ji otáčí.
reagovat - Úterý 30. srpna 2005 ve 13:12 ® Hrouzek02
-
Děkuji moc za radu.
reagovat - Úterý 30. srpna 2005 ve 12:04 ® tequila
-
zalezi na tom kam nastrazni rybku pichnes.. kdyz ji das za hubu tak musi pockat nez se s ni ryba zastavi a obrati si ji by ji nepolykala proti srsti.. v tom pripade je ale hodne tezky trefit okamzik kdy ma ryba hacek na zasek protoze kdyz s rybou jede po tom co ji ulovi ma ho vetsinou jeste venku a seknes na prazdno.. kdyz uz se sni rozjede podruhy ma uz hak vetsinou v jicnu
reagovatnebo opartnejsi ryba kdyz ucejti hak tak rybicku pusti.. takze idealni je nestrazit rybku za hubu ale tak aby se utocnik dostal na hak uz kdyz rybku lapne.. pak muzes mit klidne pritazenou brzdu a vlastne se ti ryba sekne sama a ma to vetsinou za pysk.. jen je potreba mit dobre zajistenej prut protoze kdyz ti do toho praskne bolen tak bys mohl taky chytat prut ve vode
- Úterý 30. srpna 2005 v 10:17 ® Zlinsky_lovec
-
Učebnicově- candát vezme rybku , jede s ní, pak se zastaví aby ji mohl zpracovat a zase jede. U některých rybářů jsem zpozoroval, že rybu sekají, až když cítí, že má rybku pořádně zažranou. Jestli tě ale můžu poprosit- sekej pár sekund po rozjezdu. Nikdy nevíš, jak velkou rybu máš na druhém konci. Jestli necháš candátečka 30cm zažrat moc hluboko, věř mi, že to bude špatně rozplavávat. Jako číhátko se používá do půlky naříznutý čtvereček polystyrenu, který zavěsíš na vlasec před prut. Musíš mít však překlapnutý naviják tak, aby se z něj mohl volně odmotávat vlasec.
reagovat