Chytej.cz

Raci v českých vodách necteno

29.8.2005 | Zlinsky_lovec | 10.252 zobrazení | 41 odpovědí

Podařilo se vám někdy chytit na českých vodách raka ?????

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Pondělí 31. října 2005 v 17:13 ® Prutos
Prutos

Donald: Né,ty co ty do mě valis?

reagovat
Pondělí 31. října 2005 v 10:15 ® Donald
Donald

Pardon, změna jmen. Místo Prutos Přízrak.

reagovat
Pondělí 31. října 2005 v 10:13 ® Donald
Donald

Prutos: Když se na raka podíváš, tak žábra nejsou vidět. Podle toho, jak se tu doporučuje vyklepání vody z pod krunýře, si asi někteří mysleli, že dýchá vzduch, který pod tím krunýřem je schovaný. Když stojíš k večeru u nějaké přehrady kde jsou, tak je možné je chytat do ruk přímo ze břehu. Předpokládám, že z tohoto si někteří lidé utvořili představu, že rak vylézá večer pro čistý vzduch, který si schová pod krunýř a který potom dýchá. A když mi to vykládal tehdy jeden starší pán, tak já jako sedmileté klučisko jsem neměl důvod mu nevěřit. Spletl se. Já už teď vím, že to byl omyl a tomu pánovi je to už v hrobě jedno.

reagovat
Neděle 30. října 2005 v 17:20 ® Milky
Milky

Raka jsem chytil dvakrát loni – na digitál

reagovat
Středa 26. října 2005 v 19:49 ® Kazan

Kua, chlapi jste mě tak zblbli, že jsem se musel podívat co praví odborná literatura.
,,Raky ovšem nesmíme do vody házet. nejprve je asi půl hodiny kropíme vodou, do níž mají být vysazeni, pak je jednotlivě ponořujeme do vody břichem vzhůru, aby jim unikla vzduchová bublina z žaberní dutiny. ,, Vzhledem k tomu že se rak vytáhne z domovské vody a odpadá tak kropení, doporučuji po úspěšném zdolání a puštění, vykropit sebe v nejbližším hostinci.

reagovat
Středa 26. října 2005 v 17:58 ® Prizrak

Donald: Prosím tě, a nevíš, jak by mohl ve vodě dýchat vzduch? To by ty potvory musely vyplouvat na hladinu, aby si šlukly trochu kyslíky. Ale jestli je házíte do kastróla, tak je to asi fakt jedno Mě spíš zajímá, jak chytat na raky (umělý), než je chytat.. Mám doma tři kousky tak to někdy prubnu..

reagovat
Středa 26. října 2005 v 16:56 ® Prutos
Prutos

Tady jeden klepetac chyceny do ruky v Dyji. (puštěn) foto v sekci „z lovu“

reagovat
Středa 26. října 2005 v 15:55 ® hraji
hraji

Dnes už není rak zdaleka tak vzácným živočichem, jako před řekněme 10 lety, jednak je čistější voda, jednak se k nám dostali odolnější američtí raci, takže se s ním lze setkat poměrně často, na některých vodách až nepříjemně často

reagovat
Středa 26. října 2005 ve 13:24 ® Mek
Mek

Na Orliku – v noci u břehu do ruky.

reagovat
Středa 26. října 2005 v 9:55 ® Donald
Donald

Denyg:my tu probíráme, jak nejlíp chytit raka, na co a kdy . Já jsem na ně nikdy cíleně nešel s udicí. Když jsem chtěl raka do akvárka, tak stačilo sáhnout pod kamen nebo pod haluze. Mě zase asi před měsícem (to jsem byl naposledy na rybku ze dna) raci během hodiny okousali rybku dočista dočista.

reagovat
Úterý 25. října 2005 v 17:27 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Donald: Jo, ale já s ním poklepu na hladině. To je jedno. Jinak teď asi raci berou jinak. Na raky jsem šel jednou dokonce cíleně. Nevím, proč tvrdíš malý spláveček, dyť kámoš tam měl brko na kapry( nástraha na dně) a stahovali mu to stejně. V dnešních dobách raci při záběru pomalu dvakrát až třikrát stopí splávek a pak už se to ani nehne.

reagovat
Úterý 25. října 2005 v 17:21 ® Donald
Donald

Mlady rybar: no vidíš, to jsem nevěděl.

reagovat
Úterý 25. října 2005 v 17:18 ® Donald
Donald

Denyg:chodíval jsem na malé rybky na jeden malý potok. Hrouzky jsme tam chytali na spláveček ze dna na hnojku. Záběry od rybek jsou všem známé, ale když se spláveček pomalinku vzdaloval od břehu do hlubší, při tom se pomalinku potápěl, tak bylo jasné, že ryba to není. Na víc jsem tak nechtěně vytáhl už určitě alespoň 20 raků. A co se týče dýchání raků, tak mě vždycky každý říkal, že rak dýchá vzduch. Vzduch si schovává pod krunýř, odkud ho potom dýchá. Je možné, že si to pletu. Je to přeci už jenom asi 10 let, co jsem je chytal.

reagovat
Úterý 25. října 2005 v 17:01 ® Mlady_Rybar

DONALD: Rak má žábry

reagovat
Úterý 25. října 2005 v 16:42 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Donald: Viděl jsi někdy nějaký nákres, jak se má rak vracet vodě? Kamarád se o raky zajímá, tak myslím, že by mě snad neřekl blbost. Btw.: Viděl jsi někdy záběr raka? Dle toho, jak to popisuješ mě ani nepřipadá. Neber to jako napadení nebo urážku

reagovat
Úterý 25. října 2005 v 9:11 ® Donald
Donald

Nejlíp berou na hnojku s malým splávečkem. Jak začne splávek pochodovat, tak je tam. Denyg: rak dýchá vzduch. Jestliže ho ve vodě obrátíš a vyklepeš ho z něj, tak ho zabiješ utopením.

reagovat
Pondělí 24. října 2005 ve 20:14 ® Prutos
Prutos

Při brodění je vídám v Dyji pod Břeclaví,ale žádnýho sem ještě nechyt. ( na přívlač to pude blbě):-D

reagovat
Pondělí 24. října 2005 v 19:01 ® skwor
skwor

Jednou sem viděl malýho ráčka na berounce v nižboru. To bylo poslední místo , kde bych to čekal!!!!!

reagovat
Sobota 3. září 2005 v 0:29 ® Candatar

No bývaly doby, kdy jsem chodil s kámošem na kalové rybníky u Karviné, protože ještě neměl povolenku a tam jich byly (světe div se) mraky. No a pak ještě tak před 4 roky na Slezské Hartě byli tak přemnožení, že jsme je tahali i na kukuřici nebo dokonce boilie a ne rybí, ale ovocné. Takže ano, raci se v českých vodách chytit dají.

reagovat
Pátek 2. září 2005 ve 14:30 ® Vara

No jo to já zas jednou u vody chytil vlka

reagovat
Pátek 2. září 2005 ve 13:41 ® pif
pif

přízrak. do vařící vody je to jedno

reagovat
Pátek 2. září 2005 ve 13:37 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Přízrak: Položit na záda, zaklepat s ním a obrátit ho. vše ve vodě

reagovat
Pátek 2. září 2005 ve 13:18 ® Prizrak

Taky znám jeden zatopenej lom kam se chodíme koupat, kde je výskyt raků. Žádnýho jsem nechytl, ale do ruky bych mohl, páč bývaj často u břehu. Hele a víte, že se mají nějak spešl pouštět zpět do vody? Když se pustí blbě, tak může chcípnout… Tak bacha na věc!

reagovat
Čtvrtek 1. září 2005 v 19:51 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Bublima: Dělám si prču......

reagovat
Čtvrtek 1. září 2005 ve 13:23 ® Raf
Raf

Bublina: Raci jsou určitě u obce Byňov, což je kousek od města Nové Hrady. Nalezneš je v potoce pod silničním mostkem na kraji hráze Byňovského rybníka. Nebo jsou v jezeře Ktiš v Novohradských Horách.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2005 ve 12:37 ® Bublima

játo fakt nechci jís.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2005 ve 12:30 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Dej si raději prasátko nebo kuřátko ))))

reagovat
Čtvrtek 1. září 2005 ve 12:04 ® Bublima

denyg: to ani ne mamka pracje na agentuře přírody a dělaj něakej výzkum.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2005 v 11:29 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Bublima: Máš chuť????

reagovat
Čtvrtek 1. září 2005 v 11:09 ® Bublima

Mohl by mi někdo říci konkrétní místo v jihočeském kraji.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1