Vyhledávání
Candat
29.8.2005 | Lukas | 2.890 zobrazení | 12 odpovědí
muzete mi poradit jak na ty opatrny candaty vyzrat?mam dva woblery nejaky gumy plandavku rotacky. je tam stojata voda.
diky za kazdou odpoved.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 30. srpna 2005 v 19:57 ® Ebobo
-
To je zase ostuda . . OK,promiňte mi mojí neznalost,ale byl jsem přesvědčen,že plechy jsou pro candáty TABU a ten candát byla jenom haluz. . . pozn. Díky za poučení !
reagovat - Úterý 30. srpna 2005 v 16:56 ® brundibar
-
Candáty můžeš chytat celý den, není důležitá hodina. Během dne se zaměřuji na odpočívající ryby – klidněv 1 metru vody poblíž kamenů,m stromů atd. Pro tyto případy chytám na ripr, většinou bílé barvy, ale chce to trochu experimentovat i se zelenou, slonovou kostí atd. candát se během dne přesouvá na několik různých míst, pokud je objevíš, tak si pro ně můžeš chodit jak do ledničky. Večer, když začnou lovit na hladině se spíše věnuji zlomům co nejblíže břehu, používám woblery 5–13cm, barvy sb, ssh, cln podle barev rapaly, pokud jsou na vodě, kterou popisuješ i oukleje, tak si myslím, že je důležité si místo nerozplašit to znamená, stoupnu si na flek, ale nechytám do té doby než začnou candáti lovit, jejich lovení je jiné než u bolenů, většinou loví několik ryb naráz v okruhu do 3–4 metrů, hážu co nejdál za ně a snažím se woblera dotáhnout do toho místa, často se mi stává, že candát woblera sleduje až do břehu a vezme ho těsně pod špičkou prutu-pozor na brzdu. Na plandavku chytám poměrně dost candátů, většinou přes den na velkou vzdálenost 50m a víc. Důležité je vést ji těsně nade dnem, což je největší problém, barvy používám stříbrnou a zlatou, váhu od 20g do 35g. Lehčí plandavku udržíš u dna dost těžko. Používám klasickou lžičku, je na stoják lepší a dá se vést pomaleji. Základ vedení je jednoduchy – plandavka MUSÍ pladnat, ne rotovat! Záběry jsou velmi poctivé. to je pro začátek asi dost. hodně štěstí
reagovat - Úterý 30. srpna 2005 v 16:48 ® Zlinsky_lovec
-
I když je to smutné, opět musím souhlasit s jirisem Tři z mojich 5 prázdninových candátů byli na rotačku!!!!!!
reagovat - Úterý 30. srpna 2005 v 16:39 ® jiris
-
ebobo – s tou rotackou si se taky seknul
reagovat - Úterý 30. srpna 2005 v 16:32 ® Zlinsky_lovec
-
Ebobo: Cetl jsi ywanuv clanek?????
reagovat - Úterý 30. srpna 2005 v 15:53 ® ywan
-
Ebobo : nevylučuj, pokiaľ nemáš skúsenosti
reagovat - Úterý 30. srpna 2005 ve 12:01 ® hagrif
-
Tak vyzkoušej rippery veď je krátkým trhavým pohybem po dně je to dobrá a osvědčená metoda. A candáty hledej hlavně uskal nebo u potopených překážek jako jsou např. pařezy
reagovat - Úterý 30. srpna 2005 v 11:54 ® Ebobo
-
Zprva je nejdůležitější trpělivost!(kterou já nemám ) Wobler-Nejvhodnější wobler je délky 7–10cm,jakéhokoliv potisku,zbarvení,značky. Důležité je,aby byl štíhlý,do tvaru oukleje,plovoucí-max. do 1m(ověřené praxí i kolegy). Nevhodnější doba lovu: 8.00–0.00 (dle aktivity candátů). Místo lovu:Tiché,na štěrkovištích poblíž skal,„pařezovkách“. atp. Plandavka-Tu bych k výbavě na candáty vyloučil. Nemám žádné zkušenosti s lovem candátů na plandavku,ani jsem neslyšel,že by někdo candáta na plandu chytil. Guma-je vhodná nástraha přes den hlavně ve skalách a stinných místech. Doporučuju banja(tmavě hnědá),bílé twistery s červenou hlavičkou- v.2–3 . Rotačka-Na ni jsem chytil candáta pouze jednou v mělké vodě plné bahna,což mě překvapilo. Jak plandavku,tak rotačku na candáty nedoporučuji. Toť vše,snad Ti to nějak pomůže.
reagovat - Pondělí 29. srpna 2005 ve 23:26 ® ywan
-
nájdi si pekné miesto, buď veľmi široké alebo úzke. Na začiatok skús radšej úzke, ak sú zubáče na ceste za žrádlom určite tade musia prejsť, inú možnosť nemajú. vyskúšaj tie gumy a voblery. Ak sa Ti nejaký podarí a na niečo už prídeš skús široké miesta, tam sa väčšinou ryby zdržiavajú dlhšie vo viacerých skupinkách, len to chce dlhý hod – plandavka. No a hlavne kopec trpezlivosti
reagovat - Pondělí 29. srpna 2005 ve 20:30 ® sharkcom
-
V minulém kajmanovy byl super článek ( červencový číslo) Myslím, že nejvíc záleží na vedení tvistru.
reagovat - Pondělí 29. srpna 2005 ve 14:33 ® Hrouzek02
-
Zkusit černého twistra po 8hod.
reagovat - Pondělí 29. srpna 2005 ve 12:49 ® Tomik
-
twistera welikost 3 a hodne trpelivosti. barva bila,fluo
reagovat