Vyhledávání
Parabolická akce nebo špickova?
26.8.2005 | Tomik | 5.995 zobrazení | 8 odpovědí
Jaky je podle Vás rozdíl mezi těmito dvěma akcemi (myslím tím ve vychutnání si zdolávání)?? Možná je to dotaz trochu mimo mísu. Já si myslím že je to celkem jedno a kamarád se se mnou hádal že parabolická je leší. prej že si líp vychutná rybu. Co Vy na to?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 30. srpna 2005 v 7:37 ® RASTOK
-
Súhlas s Mirmenom, prišiel som o hodne šťúk zlým seknutím z dôvodu parabolickej akcie, nakoľko chytám na vlasec, potrebujem špičkovú akciu, pri šnúre parabola nevadí, ale na šnúru mam menej záberov, tak ju vôbec nedávam
reagovat - Neděle 28. srpna 2005 ve 20:27 ® Zlinsky_lovec
-
Já osobně preferuji parabolu
reagovat - Sobota 27. srpna 2005 v 10:48 ® Tomik
-
mirmen- správně myslel jsem to na vláčecí pruty…
reagovat - Sobota 27. srpna 2005 v 8:34 ® mirmen
-
Teprve teď jsem si všiml, že otázka je zadaná do přívlače. U UL parabolická akce nevadí, jemná nástraha (marmyška) se dá snadno proseknout do tlamky díky jemnému, chytlavému háčku. Ale u lovu na větší nástrahy a na větší nástrahy budou u parabolického prutu některé záseky hůř sedět a víc ryb se sklepne při zdolávání.
reagovat - Sobota 27. srpna 2005 v 8:14 ® pif
-
u feedru nevím,ale u plavačky jasně nej parabolická akce. prut reaguje daleko líp,si myslím.
reagovat - Sobota 27. srpna 2005 v 1:24 ® mirmen
-
Rozdíl to je setsakramentskej. Zejmena, když je na mačce kmen na cca 2 kg nosnosti a návazec jen na 1,2–1,4 kg. Prut s parabolickou akcí mnohem líp pracuje a zvládá nápory ryby. Na tužším prutu s koncovou akcí by jsi tutéž sestavu musel řešit mnohem víc povolenou brzdou navijáku, abys nezvýšil riziko, že to ryba upráskne.
reagovat - Pátek 26. srpna 2005 v 18:50 ® Chose
-
Já prut se špičkovou akcí nemám,takže nemůžu srovnat,ale ty s parabolickou akcií jsou fajn. hlavně 4.5m match je paráda…
reagovat - Pátek 26. srpna 2005 v 15:58 ® Fugas
-
Já myslim, že zdolávání si určitě užiješ víc na parabole než na nějakym tvrdym polenu, kde pracuje jen špička. Tim ale nechci říct, že jsou paraboly lepší. Já mam například na vláčení prut s parabolickou akcí a radši bych ho vyměnil za prut s akcí špičkovější. Na gumy je dobrej a při chytání s woblerama mi hodně ryb padá… Každá technika chce holt svoje.
reagovat