Vyhledávání
Co koupit jako zacatecnik privlace
25.8.2005 | Bitty | 7.900 zobrazení | 40 odpovědí
Pred 4 roky jsem zacal s rybarinou na Orliku. Styl polozena a plavana a docela uspesne ! Candati pres 90 cm nejvetsi znich 98 cm,Boleni,Stiky,Sumci tot vse nachytano,ale posledni dobou stracim o tento druh nudneho rybareni, kdy clovek sedi cele hodiny na brehu ci pramici zajem,i kdyz je to vetsinou zakonceno uspechem. A timto bych chtel ukoncit moji eru polozene a plavane a pozadat Vas kteri jsou nadseni priznivci vlaceni o radu jak na to a hlavne s CIM!!! Po mych skusenosti s normalni rybarinou nechytalo kapitalni kousky nadobicko za x-tisic,ale znalost vody a mravu jejich obyvatel. Diky Bitty. Bitty@atlas. cz
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 31. srpna 2005 ve 13:27 ® RASTOK
-
Bitti, nechcem rýpať, ale Jaxon profix s cvejivkou 3m 8–32g – 185g – 3200,–Sk a 3m 5–25g – 178g 2800 Sk za cenu titanu máš 2 pruty z najvyššej rady Jaxonu – jeden na gumky a jeden na woblere
reagovat - Středa 31. srpna 2005 v 11:49 ® BoBo-Falknow
-
Bitty: Tak to bude mírná potíž najít proutek, který obsáhne všechny tyhle rybky…
reagovat - Středa 31. srpna 2005 v 11:42 ® Bitty
-
Bo-Bo : chytam na Orliku a rad bych na Candata ,Stiku a Sumece.
reagovat - Středa 31. srpna 2005 v 11:38 ® Bitty
-
Patecni nakup se moc nevydaril. Prodavac byl sice skvely ale ja si nevybral . Privlacove pruty to je ouplne neco jinyho nez ty moje stavajici klacky a mezi nimy je jeste vetsi rozdil. kdyz mi dal do ruky 3m kevlarovy privlacak 280 g. ktery se jenom chvel nedockavosti aby byl uz u vody (ca.3–4 tis.),a hned do druhe titanovy „ze sveho lacineho koutku“ jak pravil,ktery vazil 195 g. s vrhaci gramazi 10–40,cena 6500,kde ma ruka citila jen vrneni spicky. V tom okamziku nerozhodnuto a bude se setrit na Blac Star CM Titanium a navijak MAXX-3 – 10 Pi-F cena 1600. Po tomto nerozhodnoti jsem preci koupil nekolik gumaku,wobleru,rotacek atd. ktere jsem vsechny vyskousel pri 4 hod. hazeni na Orliku ktere skoncilo ne neuplnym nezdarem,jeden zaber bez ulovku a nic neutrhnuto! A tak hura do boje. Dnes vecer odjezd na Orlik a do nedele chytacka. Petru zdar!
reagovat - Sobota 27. srpna 2005 v 15:28 ® Tomash
-
Bobo : Na ty nulky toho moc necítím, když je vláčím podél břehu – kde není proud, jinak dál cítím vše. Ale na rybníce to asi bude tak jak píšeš …
reagovat - Sobota 27. srpna 2005 v 15:24 ® upbraider
-
Můžete mi please napsat adresu na stránky Dragona?Moc o tomto výrobci nevím a chtěl bych to změnit
reagovat - Sobota 27. srpna 2005 ve 13:33 ® pepino99
-
… a já si koupil fšimáno exage 2500ra co vy na to ? Já sem zatím docela spokojenej ale pravda že úlofffků bylo poskrovnu ((
reagovat - Sobota 27. srpna 2005 ve 12:58 ® BoBo-Falknow
-
Frenki: No tak to máš kliku, já na tomhle navijáku měl vůle už po měsíci…
reagovat - Sobota 27. srpna 2005 ve 12:08 ® frenki
-
skuz navijáky shimano ja mam shimano super GT-RA uz dva roky a šlape jako hodinky, skoušel jsem ho dát i na kapřák a byl uplně v pohodě!! jak říkám na shimano nedám dopustit , mam pruty i navijáky od shimana a jsou furt v pohodě!!
reagovat - Sobota 27. srpna 2005 v 10:56 ® kodlk
-
Bobo: Mám ticu SA 3000 3 roky a oprava vůlí mě přišla na 190Kč. Ložiska nemají atypické rozměry a sehnal jsem je v prvním krámě s ložisky, do kterého jsem vlezl. Do rolničky jsem si přidal místo toho teflonovýho kroužko druhý ložisko. A hle. Šelesti zmizely úplně. Je jako novej a na dragonu co mám na dřeva a železa je super.
PS: V těchto krámech mají i onu zázračnou vazelínku, kterou z vlastní zkušenosti dodávám do všech navijáků každou zimu!!!!
reagovat - Sobota 27. srpna 2005 v 10:39 ® BoBo-Falknow
-
kkarlos: Stojí 1100,– zatím se mi líbí, ale je brzo něco hodnotit, mám ho teprve čtvrtý měsíc.
příchy: Asi něco na těch dvou továrnách bude, víš sám dobře, že já mám dvě ty samé (3 sezóny) a jsou v poho.
Tomash: Na wblery, větší rotačky (od 2) a velký gumy to bude super, ale na rotačky „0“ a gumy do 5gr toho asi moc necítíš, viď?
Jinak navijáček používám Ticu Libru SA2500 a už toho má čtvrtou sezónu docela dost… Sice pořád šlape, ale vůle už jsou znát (letos 3–4× týdně vláčka), asi půjde do důchodu.
reagovat - Pátek 26. srpna 2005 ve 23:47 ® Prichy
-
co se tyce navijaku, tak s ticama opatrne, ja mam jednu a nikdy vic. Je to gd3059 a perko na bojovce odeslo po 2 mesicich, pak praskla pruzinka od antireverz. Dal jsem to opravit, byla v zaruce, stejne jsem zaplatil asi 270 kc. Ted jsem zjistil, ze mi vubec nechce chodit preklapec!!!
Uz toho mam plny zuby, to vse za cca 2500
Slysel jsem, ze jsou dva zavody, kde to montuji, a jak je znamo: kdyz dva delaji totez........
reagovat - Pátek 26. srpna 2005 ve 22:40 ® Tomik
-
No já abych napsal pravdu tak jsem z něj byl taky vyplesklej ale ted už ho moc nenosim jenom když jdu chytat na velky woblery na štiky jinak chytám už jen na UL… je fakt tvrdej. a ma jednu nevyhodu po čase ti bude zlobit predni vočko
reagovat - Pátek 26. srpna 2005 ve 22:26 ® Tomash
-
Tomik – a já 60g pilker! Někdy si připadám jako indián – zkoušet co to vydrží… BTW – Lepší vláčák jsem ještě neměl… Můj starý Zebco Trophy Crown 2,1m a 10–30 g – kam se sere!!!
reagovat - Pátek 26. srpna 2005 ve 22:25 ® Tomik
-
Tomash: Já vím že se na to dají dobře vychutnat i malé ryby. ale jako univerzál je to mooc tvrdý. na to jaku to má gramáž jsems tim v poho házel 40g plandačku…
reagovat - Pátek 26. srpna 2005 ve 22:04 ® Tomash
-
Na vláčku mám jako Tomik Berkley Cherry 2,4 m a 5–25g. Vláčím hlavně na velké řece – Labe a tam jsem s tím proutkem nad míru spokojen!!! Názory typu -" je to bidlo házím za hlavu", ale jak už někdo trefně napsal – je to u každého jiné. Jo a „bidlo“ mám 2 týdny – největší ryba bolen 65cm na wobler Rapala Husky Jerky 10 cm a nejmenší tloušť cca 15cm na rotajdu Mepps. I z toho je jasné, že ten proutek má senzační možnosti. Navijík Okuma Tamoka mě přišel na 900Kč – ale není novej – mám ho už třetí sezónu a hlavně ty první dva roky měl totál zápřah – plavaná a feeder. Vlasec – letos Berkley Trilene 0,20 mm – je to na hafo kg – tuším na 6 ? Jinak z nástrah v poslední době holduju gumám a popům, jo a plovoucí oublery Nils Master 8 cm.
reagovat - Pátek 26. srpna 2005 ve 20:19 ® jurka1
-
já osobně mám prut Dragon Milenium 4–14g, 2,7m a k tomu navják TICA GC 3059H a maximální spokojenost, na gumy ideální.
reagovat - Pátek 26. srpna 2005 v 18:10 ® kkarlos
-
navijak by sel od shimana. Nexave 2000F ma uz jednu sezonu za sebou a byl na feedru a ted je na vlaceni. Zatim spokojenost ale muze se to zmenit. A pak mam 2500FA ten bude mit v prosinci 1 sezonu ta sebou a taky spokojenost ten teda nebyl tolik zatezovanej ale od znamejch vim ze sou dost dobry (za tu cenu!!!)
BoBo-Falknov:kolik te stal??? jakou mas zkusenost z cernyma gumama nebo aspon castecne cernyma???? Kdy na ne chytas???
reagovat - Pátek 26. srpna 2005 v 17:10 ® BoBo-Falknow
-
Dragon 2–10gr; 2,6m
reagovat - Pátek 26. srpna 2005 v 16:45 ® upbraider
-
Vím,že nikdo nechce dělat cílenou reklamu,ale zajímalo by mě čím chytá Bobo Falknov,když vláčí twisterama?
reagovat - Pátek 26. srpna 2005 v 15:29 ® indy
-
Ten můj má chvějivou špičku, ten tvůj je zase krásně lehký
reagovat - Pátek 26. srpna 2005 v 15:25 ® indy
-
RASTOK: mám Mikado Competition Super Sensitive SSS Spin 7–23g www. mikado. pl a je výborný. Ten tvůj neznám, ale určitě bude taky super.
reagovat - Pátek 26. srpna 2005 v 15:20 ® RASTOK
-
Indy – držal si v ruke Mikado Ultraviolet Ultrafast Spin 2,7m gramáž myslím 5–16 ? výborný prútik
reagovat - Pátek 26. srpna 2005 v 15:06 ® indy
-
mikado jsem kupoval za 1600 – 3m, 5 až 23g, jaxon stojí taky okolo 1600, Tica SEHA Medium 2,70m na větší věci taky okolo 1600. Po tom Mikadu jsem celkem zmlsany a po osahaní spousty levnějších shiman, berkleyů mi do ruky sednou jen ty dražší pruty za cenu okolo 4000. Jediný levnější, který by mi asi vyhovoval je ta Tica SEHA, ale vyzkoušenou ji zatím nemám.
reagovat - Pátek 26. srpna 2005 v 15:01 ® Bitty
-
Chlapi,diky za rady a v pondeli na slysenou (psanou). Odjezd smer Orlik s mezistanici v Budejovicich „NAKUP“ a du do toho. V pondeli poreferuji . Zdar Petrovi
reagovat - Pátek 26. srpna 2005 ve 14:53 ® indy
-
já mám taky mikado 5 až 23g a jsem spokojený, na gumy to nemá chybu a wobler do 5cm mi to utáhne. Jaxon jsem si teď prohlížel v obchode a zdál se mi taky velice dobrý. Na vetší nástrahy si chci koupit prut Tica SEHA.
reagovat - Pátek 26. srpna 2005 ve 14:31 ® RASTOK
-
Ja by som si na začiatok kupil prutik 2,7 – 3,0 v gramáži 5–25g aby to utiahlo menšie woblere, ale zároveň bolo citlivé na gumy a rotačky, vybral by som z ponuky Mikada alebo Jaxonu – dobrý pomer cena-výkon, s navijakom je to horšie, kvalita je od 2000,– Sk hore, ale dá sa zohnať v slušnej kvalite za menej – Tica, k tomu pár voblerov v základnej farbe, dajme tomu Salmo – Hornet, Minow + nejaké gumy + rotačky a môžeš začať, časom zistíš, čo presne chceš a na aký typ vláčky sa budeš orientovať.
reagovat - Pátek 26. srpna 2005 ve 13:33 ® Lipo
-
U prutu mohu doporucit take schimano,berkley,ron thomsn. To uz si musi kazdej omakat sam. Kazdemu sedi neco jineho. Nekomu ta ci ona znacka orijde tuha druhemu zase na opak.
reagovat - Pátek 26. srpna 2005 ve 13:31 ® Lipo
-
Jestli muzu poradit,tak bych doporucil Schimano. Vlacin taky uz nejakej patek a od sameho zacatku vlacim s kolovratkama schimano. S prutem to uz je dylema. Ikdyz tady nekdo schimano hanil ja ho musim chvalit. Sice jsou nektere druhy drahe ale za to kvalitni. Ale i v levnejsich se da dobre vybrat. Napr:Sahara3000GT?Alivio. Ted novinka Exage. Velikost musis skloubit s delkou a gramazi prutu. A kdyz jsme u tech Tic,taky mam jednu doma. Sice si na ni nemohu stezova a bez pochyb je to take velmi kvalitni,ale jsou tezke a navic,vemte si do ruky Schimano a Ticu a uvidis v cem je rozdil.
reagovat - Pátek 26. srpna 2005 ve 12:24 ® piskot
-
Prutum u přívlače moc nerozumím a já osobně mám nějakej kousek od od DAMu,ale naviják doporučuju Ticu Venus. Tu starší trápím už tři roky v plném zápřahu a to od jara na feeder a v září ji sundám a de na vláčák a převážně na Orlíku dostává na prdel znova. Ještě jsem ji nijak nemazal a jen ji občas umeju od krmení,když ¨feederařím . Mám zkušenost s novým shimanem. když jsem byl s Vinkem na Orlíku na hřebenech a celej den pršelo tak odpoledne ten naviják normálně zatuh tak ,že na přívlač byl za trest. Naopak musím pochválit proutek shimano Technium 2,40ku která je co do kvalitky a akce s tím DAMem nesrovnatelná. Tak,že já doporučuju naviják TICA Venus v menší kapacitě cívky ,do 30ky a prut pokud mohu doporučit to Technium. Ale,prutů je tolik a zajímavých nabídek třeba od Berkleyho (Braunstain) tolik,že těžko poradit. Myslím,že dobře poradí kamarád LOJZA ,přívlačový to mág.
Co do nástrah,nedám na Orlíku dopustit na kopyta 2ky zelený tělo a černej hřbet s flitrem a červenej spodek hlavy. Ale ,to je zase jak kdy. Třeba barva lahváč je jistota.
Osobně si myslím,že se rád vrátíš k rybyčce,poněvadž úlovky ,které popisuješ na přívlač ulovíš opravdu jen s velkým štěstím.(Myslím na Orlíku). Pokud bych narazil na slunky tak neváhám a vím ,že zachytám bohousky.
reagovat