Vyhledávání
Lov sumce na krtonožku
24.8.2005 | fikus | 13.860 zobrazení | 17 odpovědí
Ahoj, mám kamaráda který nemá net a velmi by ho zajímalo jestli máte někdo zkušenosti s lovem sumců na krtonožku, tuším, že na Slovensku se jí říká medvedik (bez záruky:-)). Zajímají ho hlavně montáže k nastražení této nástrahy. Samozřejmě i další rady k lovu sumců na krtonožku. Předem díky.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 11. září 2005 v 11:37 ® Lukas
-
a kde ji mam sehnat nebo najit a co zere?
reagovat - Středa 7. září 2005 ve 22:17 ® benitos
-
O. P, pri love s vábničkou mám návnadu v dvoch tretinách hĺbky vody cca. Je možne,že sa mu ta bestie utopila,ale určite vydrží min pol hodinu.
reagovat - Pondělí 5. září 2005 ve 23:13 ® fikus
-
benitos: kamarád má ještě jeden malý dotaz na to jak krtonožku nastražuješ? Jako hladinovou nástrahu nebo ji máš na dně. Když to zkoušel na dně tak se mu utopila.. a pak nepracovala, tak jak by měla. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Dejte vědět.
reagovat - Úterý 30. srpna 2005 ve 21:02 ® benitos
-
O. P:Nádaj je bahenný červ,myslím,že sa volá odborne Klepsina bahenná,nádaj je maďarský názov,v preklade-trstinový alebo rákosový červ. Vyzerá ako pijavica,len nepije krv. Kŕmim ich klasickými ,,rousnicemi,,ktoré doslova rozkúskujú. Majú fantastický pohyb na háku. Lovu zdar.
reagovat - Pondělí 29. srpna 2005 ve 21:54 ® fikus
-
benitos: dík, jen mi prosím ještě přelož co jsou to nádaje.
reagovat - Pondělí 29. srpna 2005 ve 21:43 ® benitos
-
ok. môj spôsob lovu s krtonôžkou (u nás sa jej hovorí aj madvedík,alebo šťúr) je : používam ju pri love s vábničkou na Dunaji. Používam systém dvoch jednohákov naviazaných nad sebou,na spodnom mám červy,alebo nádaje a na hornom dve krtonožky priviazané silónom,alebo gumičkou. Nádaje robia pohyb a krtonôžky robia smrad a zvuk. Pozor krtonôžky kúšu a nedoporučujem ich mať viac kusov v jednej nádobe,lebo sa požerú,sú to predátory. Krtonôžky sa dajú použiť aj pri love s podvodnými plavákmi na tečúcej vode. Lovu zdar.
reagovat - Pondělí 29. srpna 2005 ve 14:44 ® Zcuter
-
montáž. vezmi tenkou gumičku a chytni s ní tu krtnožku a trojháček. druhý trojháček nech volný........
takhle mi to alespoň radil kamarád. nikdy jsem to nezkoušel,takže za nic neručím. ale zkusit bys to mohl......
reagovat - Pondělí 29. srpna 2005 v 11:43 ® fikus
-
Zcuter: z tvé odpovědi jsem nějaký zmatený, jak jsi myslel tu montáž?
all: lov na krtonožku tu vypadá jako nějaká novinka, nikdo žádné rady nemá a prý je to velmi účinná nástraha. Jestli víte, podělte se o své zkušenosti.
reagovat - Pátek 26. srpna 2005 v 0:10 ® ywan
-
no je to fakt škaredá „vecička“, skúšal som to chovať ( niekto sa zas toho nevie zbaviť ) ale nejako to nevyšlo, asi po mesiaci boli tvrdé, je to vraj perfektná nástraha aj na iné ryby, lenže nemám možnosť zohnať ich. Len tak tak sa mi podarilo 2ks do chovu, z BA. Ktosi na chytej. cz mi napísal, že sa to priväzuje na háčik, podobne ako boilies, a že to dokáže krásne makať aj na hladine. To že to vydáva zvuky aj pod vodou je pravda, pripomína to tiché pískanie
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2005 ve 20:33 ® xycht
-
Souhlas s Axamithem. je to pěkná bestie. Nikdy sem na to nechytal, ale prej je to účinný a to proto, že prej krtonožka ve vodě vibruje neco co. prostě je to divná věc. Nesáhnul bych na to ani rukavicí…)
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2005 v 19:31 ® Axamith
-
Na krtonožku jsem sice nikdy nechytal, ale na zahradě jsem si s nimi užil až dost. Jak vidím, ne každý ví přesně co to je. Je to pěkná bestie a vypadá takhle a koho by zajímalo více, tak zde je o krtonožkách článek. Krtonožka obecná
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2005 v 9:30 ® Zcuter
-
v rybářském řádu se přímo uvádí příklady nástrach. krtnožka je mezi nimi. ptal ses na montá. já slyšl že stáčí vzít gumičku,a trojháčektím stáhot k tá krtnožce. nemám to odskoušené takže nemohu více poradit
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2005 v 9:28 ® hajan
-
Krtonožka je hmyz jo, tak to se moc stydím a omluvám, já myslel, že je to nějaká myš. Pardooooooon.
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2005 v 9:23 ® pif
-
krtonožka je v řádu rovnokřídlích,kde je například cvrček,kobylka. takže je to hmyz,tudíž není teplokrevný-:)))
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2005 v 9:17 ® hajan
-
Nevím to jistě, nemám to u sebe, ale na teplokrevný živočichy se snad nesmí chytat, nebo jo??? Jestli se pletu, tak sorráč.
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2005 v 8:53 ® jake
-
A kde máš napsané v rybářském řádu, že na krtonožku nemůžeš – aspoń v MRS jsem nic takového nenašel!
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2005 v 8:13 ® hajan
-
Jestli je krtonožka to, co myslím, tak bych to neriskoval. Je to vo papíry!!!
reagovat