Vyhledávání
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 12. srpna 2009 v 16:11 ® Libor reakce na …
-
skwor> tak to gratulace, já mám na vláčku jen 3ks necíleně.
reagovat - Sobota 8. srpna 2009 v 16:55 ® skwor reakce na …
-
Libor> Dneska jsem jednu (první v životě) vyvláčel.
reagovat - Sobota 8. srpna 2009 ve 14:34 ® petrcech reakce na …
-
Libor> chytali jsme je na malí wobrery a gumy, minule jich po tom šlo hodně, ale teď nic
reagovat - Čtvrtek 6. srpna 2009 v 17:24 ® Libor reakce na …
-
petrcech> takže vlastně dobrý
reagovat - Čtvrtek 6. srpna 2009 v 16:57 ® petrcech reakce na …
-
Libor> Na parmách sem byl před týdnem na víkend a kromě jedný čtyřicítky a dvou bolenů nic.
reagovat - Čtvrtek 6. srpna 2009 v 16:55 ® Libor
-
Tak co parmy? v době jejich hájení jich tu bylo vidět mraky a teď se pochlapil jen Sethy. Asi když se vláčí, moc už na ně nikdo nechodí.
reagovat - Čtvrtek 21. srpna 2008 ve 23:23 ® sus1 reakce na …
-
okoun27:Vokoune, zase si v prdeli???!
reagovat))))))
- Čtvrtek 21. srpna 2008 ve 22:33 ® Ftmči
-
Nechci vypadat jako rejpal, ale odpovídat člověku na 3 roky starý fórum… Obzvlášť, když má poslední přihlášení 24. srpna 2005. Buď už to dávno vyřešil, nebo parmy prostě nechytá.
reagovat - Čtvrtek 21. srpna 2008 v 11:48 ® farnas
-
cerviky to je neco pro parmy pak lancmit,syr,zizaly to je asi vse jo jeste smacky.....
reagovat - Čtvrtek 21. srpna 2008 v 10:39 ® Švejk reakce na …
-
Máš zajímavej Nick
reagovatPokud si z Brna, tak zkus třeba Svitavu nebo Svratku
parmu tam chytíš zcela jistě
- Čtvrtek 21. srpna 2008 v 10:26 ® okoun27
-
zkus sýr
reagovat - Pátek 26. srpna 2005 v 15:45 ® Fugas
-
To jake: Dík, vyzkoušim to. Já testoval jen hermadur, ale bez úspěchu. Cesou k vodě stihnul uzrát tak, že padal z háčku, tak jsem ho nakonec sežral sám
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2005 ve 22:02 ® jake
-
to Fugas: Síru nepoužívám. Na tu parmy neberou, ale sýr používám normální tvrdý eidam 30%.
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2005 ve 20:53 @
-
jsem z Brna,tak kam na ne nekde v okoli?Fakt vubec netusim
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2005 ve 12:04 ® spurda
-
moje nej zkušenosti na parmy je rohlik a feeder. Když se parmy v daném úseku vyskytují vždy chytnu
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2005 v 9:04 ® Fugas
-
Jake: A jakej druh síra používáš?
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2005 v 8:52 ® Candátoman
-
Zdar parmaři, netušíte někdo, jestli se nevyskytují parmy v okolí Turnova – Mnichovo Hradiště na řece Jizeře? Díky.
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2005 v 7:02 ® RASTOK
-
spurda, orimp – Váh v okolí Vrútok
reagovat - Středa 24. srpna 2005 v 19:59 ® Kosmik
-
Letos jsem chytil parmu na potápivého woblera (9 cm), měřila 59 cm a 2kg. Za horkých dnů na plavanou a na řasu.
reagovat - Středa 24. srpna 2005 v 19:44 ® jake
-
Nejlepší zkušenosti mám s černým mikrotwisterem.
reagovat - Středa 24. srpna 2005 v 17:52 ® spurda
-
Quote: On 2005–08–24 16:06, jake napsal: Já chytávám parmy nejčastěji na vláčku na twistry, banja nebo marmyšky s hnojákem. Dobře jdou i na plavanou na sýr, případně na feeder (sýr, hnoják, kostní červi). na jakou velikost twistera je chytáš?
reagovat - Středa 24. srpna 2005 v 17:06 ® jake
-
Já chytávám parmy nejčastěji na vláčku na twistry, banja nebo marmyšky s hnojákem. Dobře jdou i na plavanou na sýr, případně na feeder (sýr, hnoják, kostní červi).
reagovat - Středa 24. srpna 2005 v 17:02 ® ywan
-
mreny som chytával zhruba 6 rokov, každý druhý – tretí deň, chodieval som na ne po škole, niekedy sa podarilo aj 10 – 15ks. Lenže nechytával som ich na prívlač – tá je v rieke zakázaná s výnimkov lovu hlavátky. Väčšinou teda plávaná, na odvaľovanú ( ťažší brok, háčik, vlasec v ruke a po drbanci zásek. )Nástrahy – hnojáky, 1–2cm tvrdý kúsok veľkej dážďovky, kriváky ( také potvory čo žijú pod šutrami. Lenže neskôr zmenili charakter revíru – zákaz lovu na hmyz, vývojové štádiá, skrátka všetko živé, tak som začal chytávať na jačmenné krúpy – niekedy farbené, niekedy varené v slanej vode atď. nebolo to ono, ale dalo sa. Mreny som buď hľadal, alebo chodil na „isté fleky“. Menšie tak do 55cm sa na jednom mieste nikdy dlho nezdržia, zhruba po 3 –4 dňoch idú o kus ďalej po prúde, staré potvory od 60 vyššie sa zdržujú v meších húfoch, na krátkom úseku, už sa im asi nechce šlapať hore . Mrena je poďľa mňa najmenej plachá ryba po slnkom, keď som stával vo vode motali sa popod nohy, sem tam dostala nejaká aj kamarátsky kopanec ale ostala v kľude, len sa posunula o kúsok ďalej. Miesta kde sa nachádzajú sú rôzne ale najčastejšie je to rýchlo tečúca voda, hĺbka zhruba od 70 do 150cm, niekedy viac. Veľké skupinky sa zdržiavaju pod silnými prúdmi kde je voda už „trošku pomalšia“. Veĺé obludy sa dajú nájst aj v tíšinach, ale len menšie skupinky. Dajú sa vyhľadť aj podľa blýskajúcich sa tiel , hlavne keď je slnečno, dajú sa spozoravať aj v 120cm hĺbke. Teraz už mreny nechytám lebo revír prešiel ďalšou zmenou, zakázali chytať aj na krúpy a všetko čo sa na ne podobá…že vraj je to podobné ikrám . Dovolená je len plávaná s rastlinnou nástrahou – ale ešte aj tu sú obmedzenia. Tak som s nimi skončil, ale možno na budúci rok znaova začnem, lebo tá ryba fakt stojí za to tak veľa šťastia s potvorami !!! ale som sa rozkecal čóóóó???
reagovat - Středa 24. srpna 2005 v 16:31 ® spurda
-
Quote: On 2005–08–24 12:36, RASTOK napsal: . zrovna v sobotu som mal jednu cca 60+cm na prúte, zobrala mi rapalu CD3 – vo farbe biela ryba, parma je fakticky neskutočný bojovník, trápil som sa s ňou 10 minut a ukázala mi max. zadnú plutvu, potom to zobrala dole prúdom, šiel som za ńou okolo 200 metrov a v jednej tišine sa mi odopla, za celý čas, čo bolo cez 20 minut som nepocítil, žeby strácala na sile, klobúk dolu. cez víkend by som si to rád zopakoval a na jakem reviru?
reagovat - Středa 24. srpna 2005 v 15:56 ® ORIMP
-
RASTOK:kde sa odohral ten pekný suboj?
reagovat - Středa 24. srpna 2005 ve 13:36 ® RASTOK
-
. zrovna v sobotu som mal jednu cca 60+cm na prúte, zobrala mi rapalu CD3 – vo farbe biela ryba, parma je fakticky neskutočný bojovník, trápil som sa s ňou 10 minut a ukázala mi max. zadnú plutvu, potom to zobrala dole prúdom, šiel som za ńou okolo 200 metrov a v jednej tišine sa mi odopla, za celý čas, čo bolo cez 20 minut som nepocítil, žeby strácala na sile, klobúk dolu. cez víkend by som si to rád zopakoval
reagovat - Středa 24. srpna 2005 ve 13:28 ® Mek
-
Tak to by me taky zajimalo, a jeste neco. Da se podle neceho odhadnout, jestli se v dane rece (ev. useku) vyskytuji parmy???
reagovat