Chytej.cz

parmy necteno

24.8.2005 | spurda | 4.927 zobrazení | 27 odpovědí

parmy-Jak na ně [addsig]

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 12. srpna 2009 v 16:11 ® Libor reakce na …
Libor

skwor> tak to gratulace, já mám na vláčku jen 3ks necíleně.

reagovat
Sobota 8. srpna 2009 v 16:55 ® skwor reakce na …
skwor

Libor> Dneska jsem jednu (první v životě) vyvláčel.

reagovat
Sobota 8. srpna 2009 ve 14:34 ® petrcech reakce na …
petrcech

Libor> chytali jsme je na malí wobrery a gumy, minule jich po tom šlo hodně, ale teď nic

reagovat
Čtvrtek 6. srpna 2009 v 17:24 ® Libor reakce na …
Libor

petrcech> takže vlastně dobrý :-)

reagovat
Čtvrtek 6. srpna 2009 v 16:57 ® petrcech reakce na …
petrcech

Libor> Na parmách sem byl před týdnem na víkend a kromě jedný čtyřicítky a dvou bolenů nic.

reagovat
Čtvrtek 6. srpna 2009 v 16:55 ® Libor
Libor

Tak co parmy? v době jejich hájení jich tu bylo vidět mraky a teď se pochlapil jen Sethy. Asi když se vláčí, moc už na ně nikdo nechodí.

reagovat
Čtvrtek 21. srpna 2008 ve 23:23 ® sus1 reakce na …

okoun27:Vokoune, zase si v prdeli???!:-)) ))))))

reagovat
Čtvrtek 21. srpna 2008 ve 22:33 ® Ftmči
Ftmči

Nechci vypadat jako rejpal, ale odpovídat člověku na 3 roky starý fórum… Obzvlášť, když má poslední přihlášení 24. srpna 2005. Buď už to dávno vyřešil, nebo parmy prostě nechytá.

reagovat
Čtvrtek 21. srpna 2008 v 11:48 ® farnas
farnas

cerviky to je neco pro parmy pak lancmit,syr,zizaly to je asi vse jo jeste smacky.....

reagovat
Čtvrtek 21. srpna 2008 v 10:39 ® Švejk reakce na …
Švejk

Máš zajímavej Nick :-) Pokud si z Brna, tak zkus třeba Svitavu nebo Svratku :-)) parmu tam chytíš zcela jistě

reagovat
Čtvrtek 21. srpna 2008 v 10:26 ® okoun27

zkus sýr

reagovat
Pátek 26. srpna 2005 v 15:45 ® Fugas

To jake: Dík, vyzkoušim to. Já testoval jen hermadur, ale bez úspěchu. Cesou k vodě stihnul uzrát tak, že padal z háčku, tak jsem ho nakonec sežral sám

reagovat
Čtvrtek 25. srpna 2005 ve 22:02 ® jake
jake

to Fugas: Síru nepoužívám. Na tu parmy neberou, ale sýr používám normální tvrdý eidam 30%.

reagovat
Čtvrtek 25. srpna 2005 ve 20:53 @ 

jsem z Brna,tak kam na ne nekde v okoli?Fakt vubec netusim

reagovat
Čtvrtek 25. srpna 2005 ve 12:04 ® spurda

moje nej zkušenosti na parmy je rohlik a feeder. Když se parmy v daném úseku vyskytují vždy chytnu

reagovat
Čtvrtek 25. srpna 2005 v 9:04 ® Fugas

Jake: A jakej druh síra používáš?

reagovat
Čtvrtek 25. srpna 2005 v 8:52 ® Candátoman

Zdar parmaři, netušíte někdo, jestli se nevyskytují parmy v okolí Turnova – Mnichovo Hradiště na řece Jizeře? Díky.

reagovat
Čtvrtek 25. srpna 2005 v 7:02 ® RASTOK

spurda, orimp – Váh v okolí Vrútok

reagovat
Středa 24. srpna 2005 v 19:59 ® Kosmik

Letos jsem chytil parmu na potápivého woblera (9 cm), měřila 59 cm a 2kg. Za horkých dnů na plavanou a na řasu.

reagovat
Středa 24. srpna 2005 v 19:44 ® jake
jake

Nejlepší zkušenosti mám s černým mikrotwisterem.

reagovat
Středa 24. srpna 2005 v 17:52 ® spurda

Quote: On 2005–08–24 16:06, jake napsal: Já chytávám parmy nejčastěji na vláčku na twistry, banja nebo marmyšky s hnojákem. Dobře jdou i na plavanou na sýr, případně na feeder (sýr, hnoják, kostní červi). na jakou velikost twistera je chytáš?

reagovat
Středa 24. srpna 2005 v 17:06 ® jake
jake

Já chytávám parmy nejčastěji na vláčku na twistry, banja nebo marmyšky s hnojákem. Dobře jdou i na plavanou na sýr, případně na feeder (sýr, hnoják, kostní červi).

reagovat
Středa 24. srpna 2005 v 17:02 ® ywan

mreny som chytával zhruba 6 rokov, každý druhý – tretí deň, chodieval som na ne po škole, niekedy sa podarilo aj 10 – 15ks. Lenže nechytával som ich na prívlač – tá je v rieke zakázaná s výnimkov lovu hlavátky. Väčšinou teda plávaná, na odvaľovanú ( ťažší brok, háčik, vlasec v ruke a po drbanci zásek. )Nástrahy – hnojáky, 1–2cm tvrdý kúsok veľkej dážďovky, kriváky ( také potvory čo žijú pod šutrami. Lenže neskôr zmenili charakter revíru – zákaz lovu na hmyz, vývojové štádiá, skrátka všetko živé, tak som začal chytávať na jačmenné krúpy – niekedy farbené, niekedy varené v slanej vode atď. nebolo to ono, ale dalo sa. Mreny som buď hľadal, alebo chodil na „isté fleky“. Menšie tak do 55cm sa na jednom mieste nikdy dlho nezdržia, zhruba po 3 –4 dňoch idú o kus ďalej po prúde, staré potvory od 60 vyššie sa zdržujú v meších húfoch, na krátkom úseku, už sa im asi nechce šlapať hore . Mrena je poďľa mňa najmenej plachá ryba po slnkom, keď som stával vo vode motali sa popod nohy, sem tam dostala nejaká aj kamarátsky kopanec ale ostala v kľude, len sa posunula o kúsok ďalej. Miesta kde sa nachádzajú sú rôzne ale najčastejšie je to rýchlo tečúca voda, hĺbka zhruba od 70 do 150cm, niekedy viac. Veľké skupinky sa zdržiavaju pod silnými prúdmi kde je voda už „trošku pomalšia“. Veĺé obludy sa dajú nájst aj v tíšinach, ale len menšie skupinky. Dajú sa vyhľadť aj podľa blýskajúcich sa tiel , hlavne keď je slnečno, dajú sa spozoravať aj v 120cm hĺbke. Teraz už mreny nechytám lebo revír prešiel ďalšou zmenou, zakázali chytať aj na krúpy a všetko čo sa na ne podobá…že vraj je to podobné ikrám . Dovolená je len plávaná s rastlinnou nástrahou – ale ešte aj tu sú obmedzenia. Tak som s nimi skončil, ale možno na budúci rok znaova začnem, lebo tá ryba fakt stojí za to tak veľa šťastia s potvorami !!! ale som sa rozkecal čóóóó???

reagovat
Středa 24. srpna 2005 v 16:31 ® spurda

Quote: On 2005–08–24 12:36, RASTOK napsal: . zrovna v sobotu som mal jednu cca 60+cm na prúte, zobrala mi rapalu CD3 – vo farbe biela ryba, parma je fakticky neskutočný bojovník, trápil som sa s ňou 10 minut a ukázala mi max. zadnú plutvu, potom to zobrala dole prúdom, šiel som za ńou okolo 200 metrov a v jednej tišine sa mi odopla, za celý čas, čo bolo cez 20 minut som nepocítil, žeby strácala na sile, klobúk dolu. cez víkend by som si to rád zopakoval a na jakem reviru?

reagovat
Středa 24. srpna 2005 v 15:56 ® ORIMP
ORIMP

RASTOK:kde sa odohral ten pekný suboj?

reagovat
Středa 24. srpna 2005 ve 13:36 ® RASTOK

. zrovna v sobotu som mal jednu cca 60+cm na prúte, zobrala mi rapalu CD3 – vo farbe biela ryba, parma je fakticky neskutočný bojovník, trápil som sa s ňou 10 minut a ukázala mi max. zadnú plutvu, potom to zobrala dole prúdom, šiel som za ńou okolo 200 metrov a v jednej tišine sa mi odopla, za celý čas, čo bolo cez 20 minut som nepocítil, žeby strácala na sile, klobúk dolu. cez víkend by som si to rád zopakoval

reagovat
Středa 24. srpna 2005 ve 13:28 ® Mek
Mek

Tak to by me taky zajimalo, a jeste neco. Da se podle neceho odhadnout, jestli se v dane rece (ev. useku) vyskytuji parmy???

reagovat