Vyhledávání
ŠTIKA
24.8.2005 | frenki | 7.129 zobrazení | 35 odpovědí
Chlapi chci se zeptat na co jste nejvíce lovili štiky přes 60 cm délky, jestli na woblery nebo na třpytky nebo na tvistry??? a jestli muže být tak i velikost nástrahy a barva!!!! díky moc!!!!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 18. prosince 2005 ve 20:22 ® okounek
-
Já sem chytl dvě štiky (82 a 102 cm) a nejlíp na popa. Barva tmavě hnědá, stříbrné štítky na těle a červený břich.
reagovat - Sobota 17. prosince 2005 v 15:42 ® Tomash
-
R3F13X : Tak když ti písnu, že dobrý sou např. stříbrná a modrá, tak stříbrnomodrej je taky dobrej!
reagovat - Sobota 17. prosince 2005 ve 14:46 ® R3F13X
-
Taomash:jojo dik moc. A co treba ten od rapaly ten stribrno modrej???Takova ta pekna barvicka a od BASSe jakej treba???
reagovat - Pátek 16. prosince 2005 ve 23:39 ® Tomash
-
R3f13X – už umim tvůj nick. Barvy přírodní – světle bílé, stříbrné, modré, zelené. Velikosti tak do 10cm.
reagovat - Pátek 16. prosince 2005 ve 20:44 ® Kubah
-
Chytil jsem štiku 78cm na plandavku Heintzku 9cm
reagovat - Pátek 16. prosince 2005 v 16:07 ® Donald
-
R3F13X: mám to doma na odzkoušení, jenže s popy chytat neumím a teď to prý stejně nemá smysl. Jinak opravdu to vypadá jako trychtýř. To znamená taká jakoby vanka a za ní je trubička, kama se provleče silon s háčkem a na háček cokoliv. Výrobní cena odhadem tak 20 halířů. Prodejní ještě nevím. Měl jsem to jít kdysi odzkoušet s Denygem, ale nějak mi to nevyšlo.
reagovat - Pátek 16. prosince 2005 v 15:25 ® R3F13X
-
Donald. A kde jsi to videl?A nebo mas nejaky obrazek???Nedovedu si to predstavit. akorat tak trychtyr na vodu…
reagovat - Pátek 16. prosince 2005 v 15:19 ® Donald
-
A máte někdo zkušenosti s tou (prý) americkou novinkou? Vypadá to jakoby malý trychtýř a za něj se může připevnit cokoliv – rybka, twistr… Jenže mám pocit, že ten trychtýřek asi nebude to pravé ořechové.
reagovat - Pátek 16. prosince 2005 ve 12:04 ® R3F13X
-
Tomash:A jake barvy a asi tak i velikosti?
reagovat - Pátek 16. prosince 2005 v 9:51 ® Tomash
-
R3F13X : Atakují je dost a dost – hlavně když je teplo a zataženo. Ѝtiky popy „nesnáší“ stejně jako boleni. U bolenů mám tak 3 zalovení a ulovím jednoho, u štik tak 2 zalovení a jednu…
reagovat - Pátek 16. prosince 2005 v 0:03 ® Candatar
-
Dynamit, dynamit to je můj hit!!!!!!!!!!!!!!
reagovat - Čtvrtek 15. prosince 2005 ve 23:19 ® R3F13X
-
A jak to na ne jde?
reagovat - Čtvrtek 15. prosince 2005 v 19:26 ® Tomash
-
já
reagovat - Čtvrtek 15. prosince 2005 v 18:49 ® R3F13X
-
Chytal jste nekdo sztiku na popy??
reagovat - Čtvrtek 15. prosince 2005 ve 12:36 ® R3F13X
-
Prutos:Dik,takhle jsem zacinal. se starym rybarem a jeho vzpominkami. Ten muj kamarad ing. Ivo Novotny jak jsme psal ze mu je 73,zazil jak se chytaji v prudech parmy na medena lanka. a zazil spoustu pribehu od Zelivky. potom ho komusnisti presidlili o vesnici dal,kvuli prehrade,ale mel tam kamarady a tak vi moc o Zelivske prehrade. skoda ze se tam nesmi chytat,. je to panenska prehrada a on sam tam chytil nekolik stik pres metr a vahy pres 10kg. teda pry tam ted chytaji jen policajti,drive „esembaci“ a on tam mel bratra sve manzelky,je to jinak panenska priroda. chapes???Nikdy tam nebyl zadny rybar oficialne. mno a asi ani nebue. je to pitna voda pro prahu a policajti to tam hlidaj jako divy. pry tam cely den jezdej na clunu a jeste prej to obcas obchyzej se psama,skoda takovy chytacky… mno on je smutny pribeh sam pro sebe. manzelka i jeho jedinej syn mu umreli na rakovinu. smutny. mno jinak je to bezva clovek. Taky jako maly chodil s tatou na Zelivku na reku c chytat parmy v noci. s louci kosem a nabodavali se na takove. mam pocit grundle. proste vidle. mno ale to uz je hodne davno… Je strasne setrivej a treba si delal plandavky z vicek od konzerv a svete div se,chytil na to ryby i kdyz se mno chytal a ja na moderni woblery nemohl nic prelstit. mno jo. stara skola… Jo si myslim driv. to byli casy. Na rece u nich pred chalupou(Zelivka,ted podvodou),chytil stiku u takove jedne skaly. a zpusob,. kamo,dnesni sumcari jsou autsaidri. v lete doplaval ke skale¨,tam na vetyvku nejakho rosti privazal silonem(jak on stale rika vlascci) velky spalek sucheho smrku a k nemu bezbecne privazal kousek(10m pradelni snury)Tu omotal kolm spalku a nechal ji ve vode pod spalkem jen asi 1m,medeny drat jako lanko asi 0,5 metru dlouhy,aby to mohla zazrat. a princip?Stika prjela,sezrala rybicku,rozjela se pryc a odmotavala z kulateho spalku snuru. Kdyz ji vymotala,tak se sama zasekla(drive se nejak nedyskutovalo o humalnosti lovu,jako dnes,bylo to jidlo a toho bylo v te dobe malo) jemny silon se pretrhl a ona se sama utahala s velkym suchym spalkem. Mno a pak uz zbyvalo jen doplavat pro spalek a vytahnout ji. cely div. jojo. to byla dobra stara skola. je opravdu chytrej,vystudoval vejsku v pisku(lesnickou). opravdu rybar jak ma byt,myslim na tehdejsi pomery:o)))
PS:Ja samozrejme davam prednost sportovnimu rybarstvi. a Ivo treba nema pochopeni ro slabe imitace. pry 0,20mm vlasec. prej je to akorat k hov**,teda ja si to nemyslim,ale kdyz si vezmes jak malo unesly imitace drive a on uz moderni nejak neporovnava. tenhle clovek se urcite setka se sv. Petrem a budou si povidat jak chytat ryby a treba tam na ne i v tom rybarskym raji zajdou…
reagovat - Čtvrtek 15. prosince 2005 ve 12:07 ® Prutos
-
R3F13X:Pekne
reagovat - Čtvrtek 15. prosince 2005 v 11:26 ® R3F13X
-
PS:Ten drat byla jedna faze …
reagovat - Čtvrtek 15. prosince 2005 v 11:17 ® R3F13X
-
Kdyz jsem zahajoval svou prvni raybarskou sezonu pred 10lety,ucarovali me dravci zvlastnim zpusobem. Ze zacatku jsem chytal prevazne na plavacku a mezi mou rybi obsadku patril temer vsechyn rybi druhy. Ale aby jsem neodbihal od tematu
Tan den mam vtisteny do pameti silou mych nejvetsich zazitku a to jsou prvni rybarske zazitky z detstvi. Tata sedel na brehu nasi male ricky a odpocival,byl po praci jako vzdy unaveny a tak jsem mu i presto byl vdecny ze se mnou sel jako doprovod. Jako maly kluk jsem tehdy vubec netusil ze existuji nejake brodici holiny a nebo prsacky. chodil jsem domu pravidelne s davkou cerstve vody ze sve milovane ricky a mokry a nebo od blata od hlavy az k pate. Ale ten den byl neobvykly,bylo o neco vice vody nez normalne,prikalena a v barve pripominajici rani kavu s mlekem. Nebyl jsem z toho nadsen,protoze i kdyz jsem byl neostrileny zacatecnik,tak jsem z knizek vedel,ze tahle barva neznamena nic dobreho. Ale byl jsem u vody,u sveho zivlu a tak jsem toho chtel vyuzit. v te dobe jsem uz asi tyden premyslel nad tim jak prelstit zubatou,kudlu,stangly a vselijakymi nazvy pojmenovanou stiku. Byl to muj idol,kapru jsem se nachytal az az a ted jsem v myslenkach pasl po strakate krasavici s nebezpecne plnou tlamkou ostrych zubu. Nemel jsem ve sve zasobe vsak nic moc cim bych ji nalakal. nejake stare plandavky po strejdovi,ktery take v mladi rybaril a do me vybavicky patril rexik,plnolaminatak a nejaka 0,25vlasec. V me oblibene tuni pod jezem se to rozhodlo. Zkousel jsem z prvu plandyvky. a nic. pote jsem jeste do sticiho repertoaru zahrnul jeden prastary wobler a stale nic. pak jsem vyndal svou tajnou zbran. mel jsem krasnou rotacku se stribrnym vrbovim listem,cervenym telickem posetym bilymi teckami. mno proste muj klucici typ:o)Stale jsem nahazoval do mist kde jsme me zubate tusil a stale neprichazel valny uspech. A navic. ma tajna zbran me zklamala,protoze nechodila jak by mela. Mela pochroumanou osicku od staleho noseni v brasne. A tehdy jsem si vzpomnel na clanek meho velkeho rybarskeho idolu Jacka Kolendowicze a jeho knihu Lov dravych ryb,ve ktere se zminuje o tom jak pri takhle vysoke vode ulovil stiky na spatne chodici rotacku,ktere klapal list o osicku a ve vode to vydavalo provokativni signal . neco jako kdyz vas nekdo vola k obedu. A tak jsem si rekl ze za pokus to stoji. Ohnul jsem jeste torsku osicku a bylo mi skoro do place,prpoze jsem vedel ze tu uz poradne nenarovnam. a me nahozy smerovali k vetvim vycnivajicim z vody. Tehdy jsem ji vedl sloupcem asi jako kdybych skakal s twistrem po dne. poskoky. myslim si ze to vydavalo evidentne dobry volaci ton k obedu,protoze jsem behem hodiny ulovil timto zpusobem tri stiky od 45–64cm. Ta posledni to odnesla svou dravou karieru zivotem a plavanim na masle,ale byl to pro me uzasny zacatek me vlackarske kariery. Od te doby jsme ulovil uz mnoho stik a mnoho vody uplynulo a s pibyvajicimi zkusenostmi by jsem si dovolil tipnout ze stika je dravec. pokud se nejedna o nejake trofejni kusy a nebo kusy na vodach masove nvstevovanych rybari. skoci temer po vsem. A i na prvne zminenych vodach jdou prelstit i ty nejvetsi kusy sikovnosti a trpelivosti…
PS:Z dob meho pytlactvi(doba promlceni trestneho cinu je dva roky,takze uz jsem v tom nevine) jsem se svym kamaradem(73let) me bylo tehdy 14let,chodil licit na noc rybicky na spagat jako to delaval Ota Pavel. Nejake uspechy byli,chytil jsem tak dokonce v prave poledne sveho prvniho uhore,ale chtel by jsem rici ze jsme se potykali s tim jak udelat aby stika neprekousla za noc snuru a muzu vam rici ze jsme na snuru pripevnili PLETENY MEDENY DRAT NA ELEKTRICKE VEDENI I S BUZIRKOU,podotykam ze buzirky byli v jakekoliv barve ne jen prirodnich a stiky se dobrovolne chytali o sto sest. Tim bych se jim take chtel omluvit,protoze od te doby jsem uz po rybarske strance i po eticke dospel a stal se spravnym sportovnim rybarem a zastancem chyt a pust. Sice na prani rodicu obcas nejakou rybu prinesu avsak to by slo za rok spocitat na prstech jedne ruky. A ty ryby nejsou nijak kapitalni a ani se neperou s mirou… Petruv Zdar Karel
reagovat - Čtvrtek 15. prosince 2005 v 10:25 ® Donald
-
Já chytil jen 2 štiky přes 60. Jednou na splávek na hnojku, když se mi zaplantal silon pod naviják a ják jsem měl prut mezi nohama a pohyboval ním, tak mi po tom vyjela. Po druhé jsem ji viděl lovit. Vzal jsem 3 bílou rotačku a nic. Při navíjení se mi udělal na navijáku suk. Když jsem měl udici mezi nohama a rozplantával, tak jsem třpytkou malinko pohyboval a ona přišla. Takže neporadím. Jinak by má rada zněla – rozplantávej silony
reagovat - Čtvrtek 15. prosince 2005 v 9:56 ® Tomik
-
Abych se přiznal tak jsem mel na prute nejvetsí trpytku asi jen velikost 3. velikost 5 to musí být prasárna…
reagovat - Čtvrtek 15. prosince 2005 v 9:51 ® Tomash
-
Tomik : jde o to, že rotna č. 4 a větší v Labským proudu nemá šanci normálně pracovat, okamžitě jí to tlačí nahoru a dokonce i vyletí ven z vody!!! O ptut se nobojím. Měl jsem na něm letos jednu ponorku a dělal jsem při zdolávání neuvěřitelný věci!
reagovat - Čtvrtek 15. prosince 2005 v 9:48 ® Tomik
-
Tomash: jestli myslíš cherywoooda tak neměj strach , tenhle prut nezlame nic!! leda že by to přejela lokomotiva, pak by to bidlo možná prasklo
reagovat - Čtvrtek 15. prosince 2005 v 9:09 ® saky
-
hosoj: čéče kam že to chodíš sbírat takovýhle zkušenosti??? Taky bych byl rád o nějakou takovou zkušenost bohatší
reagovat - Středa 14. prosince 2005 ve 23:00 @
-
taky na ně mám prut 15–40 gr.
reagovat - Středa 14. prosince 2005 ve 22:59 ® Tomash
-
Alivio velikosti rotaček 4–6? Tak to by mi zlámalo prut!!!
reagovat - Středa 14. prosince 2005 ve 22:42 @
-
na štiky používám vše. Chytil jsem štičku i na 5cm banjo,ale převážně na rotačky velikost 4–6 , plandavku 10 cm z Tesca. Táta jí vytáhl zakouslou do krmítka a Milo je zjara úspěšně loví na rousnice,když jí vytahuje z vody
reagovat - Středa 14. prosince 2005 ve 21:40 ® Tomash
-
Frenki já myslím, že pokud nástraze „vdechneš“ svou šikovností ten správný chod, tak je jedno, jestli taháš gumu, plech, rotnu, nebo woblera. Letos v létě jsem lovil nástražní rybičky a kolem pořád lovila štika. Stále v cca 10min intervalech. Po čtvrtém zalovení jsem to nevydržel, šacoval jsem bágl a nakonec našel hooodně starou rotačku – jestli chceš, tak ti ji vyfotim. Tu štiku jsem na pátý nához zasekl a ulovil – bez lanka – 70cm. Podotýkám, že rotna je zarezlá a teď jsem si vzpomněl, jak jsem k ní přišel – našel jsem ji na dně rybníka ve větvích – někdo ji tam upálil, já ji pak strčil do báglu a když jsem hledal, tak se i taková hodila. Asi jsem ti nebyl moc užitečnej…
reagovat - Středa 14. prosince 2005 ve 21:34 ® DEATH
-
Na wobler universalis štikos 60+......
reagovat - Středa 14. prosince 2005 ve 21:26 ® hosoj
-
zapomnel jsem napsat ze vrbovy list byl stribro a twistr byl 10 cm veliky
reagovat - Středa 14. prosince 2005 ve 21:25 ® hosoj
-
letos se mi stala vickrat nasledujici situace. Jednou mi rovnou pri zaberu upalila banjo 3 barva sklo, vzala to asi za vlasec, jen jsem videl zaber a hned mi vlal vlasec ven, tak jsem navazal zlutyho twistra s bilym ocaskem a vytahnul jsem ji na prvni nahoz na stejnym miste. Mela 71cm. Pak jdu dal po proudu, najdu si flek, hodim tam cervenou rotacku 2, hned to samy ukousnuti, pak tam dam posledni co mi zbylo, vrbovy list 3 a vytahnul jsem asi na treti nahoz 69cm stiku. Letos mam podobnych zkusenosti nekolik, nechci udelat zaver, ze na barve nezalezi, ale. mate nekdo podobnou zkusenost???
reagovat