Vyhledávání
privlac - pomoc
21.8.2005 | Hosty | 6.367 zobrazení | 43 odpovědí
Pomúzeme nekdo jak do zacatku s privlaci…?? proste takovej malej navod… celkove co a jak… Dik moc!!!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 23. srpna 2005 ve 13:38 ® Hosty
-
Dik moc kluci … Az neco chytnu tak to ohlasim i s fotkou
reagovat - Úterý 23. srpna 2005 ve 12:32 ® Holajz2
-
Souhlas s Brudnibár. Vyber si jedno a nauč se pořádně. Já jsem si vybral kopyta – gumové rybky, nato chytám hlavně kandáty, o ty se snažím nejvíc, ale občas se povede i štička. Na rotačky nechytám, moc jim nevěřím a wobbler je pro mě trošku drahá záležitost.
Umělou rybku nahodím a nechám spadnou na dno. Pak krátce ale tvrdě cuknu špičkou, párkrát namotám kličkou a zase nechám spadnou na dno. Po 2s opět cuknu a přitahuju stylem, že střídám 3 otočení kličky rychle a 3 pomalu. Asi v polovině přitahování nechám opět spadnou na dno a pak opět rychleji uvedu do pohybu a táhnu střídavou rychlostí až pod břeh. Nejčastěji bývá záběr asi 1,5 s po opětovném uvedení nástrahy do chodu. Pak mám techniku, že navíjím rychleji a kopyto nechám dopadnou na dno jen po náhozu. To v případě, že nefunguje ta první. Můj favorit je průhledné kopyto od Relaxu asi 7–8cm s flitrama (barevný šupinky uvnitř tělíčka), červenou „bradou“ a černým hřbítkem. Ale je důležitý vyzkoušet i jiný, oni půjdou i na jiný. Já jsem strávil u vody moc času bez záběru, než jsem zjistil, že berou tady na ten. Přeju hodně štěstí a vytrvalosti.
reagovat - Úterý 23. srpna 2005 v 11:27 ® brundibar
-
hosty: myslím, že na to jdeš špatně, chceš vláčet třpytku, gumu, woblera, to nejde, budeš trhat a výsledek bude nulovej, zkus pro začátek obyčejný rotačky, štika a okoun na ně berou celkem spolehlivě, až do toho trochu příjdeš tak zkus to ostatní. Já chytám letos hlavně na velký plandavky a woblery, hledám hlavně candáty a netušil jsem, kolik se jich dá na plandavku nachytat, když víš jak ji vodit. Je to samozřejmě trochu složitější, ale věnuj se spíš jedné nástraze a tu se snaž pochopit, než zkoušet všechny, protože každá chce trochu jiný styl vedení.
reagovat - Úterý 23. srpna 2005 v 11:03 ® jake
-
to Hosty: Víš, ona teorie je jedna věc a praxe věc druhá. Teoreticky si můžeš nastudovat, jak se vaří guláš nebo peče dort. Ale až ten guláš uvaříš desetkrát, tak potom teprve to začne mít nějakou chuť. Chceš krátký jednoduchý návod na přívlač na stojatých vodách – napsal Ti ho Milky. Ale teď je potřeba to převést do praxe a z toho jednoduchého návodu hodinama vláčení vydedukovat tu spoustu drobných niancí, které Ti přinesou úspěch. Ale znovu opakuji – začni raději na nějaké menší řece s výskytem tloušťů, okounů nebo parem – pravděpodobnost na jejich uvláčení je podstatně vyšší, než že přelstíš hned candáta nebo štiku na stojáku. O sumci ani nemluvě. Píšeš, že chceš chytat hlavně štiky a candáty – no kdo by nechtěl? Já taky. Ale k tomu je potřeba se provláčet . Já jsem loni začínal a podařila se mi jedna jediná štička cca 35 cm na twistera a jedna cca 60 na vláčenou mrtvou rybku mi to na stojáku ukousla (neměl jsem lanko). A jinak to bylo o okounech jelcích a parmách – ale i to potěší. Jinak – jde-li Ti o to si s rybou zabojovat, tak ten candát zrovna moc velký bojovník není. Nedávno jsem chytl s odstupem asi 20 minut 40 candáta – ten šel z té vody skoro dobrovolně a nato cca 40 parmu – no tak to bylo o něčem úplně jiném – to už je trošku adrenalinek . Ale jestli Ti jde o maso, potom candát jednoznačně…
reagovat - Úterý 23. srpna 2005 v 10:35 ® Hosty
-
Dik moc .. zatim to takhle zkousim a nic .. tak podle me je spatnej revir … nebo pak uz nevim
reagovat - Úterý 23. srpna 2005 v 10:25 ® Prichy
-
nahoz do mist kolem brehu, padly strom apod. a pomale pritahovat zlatou rotacku vel 0 ci 1, chytnes. Jo, dle me si zacal vlacet v dost nestastnou dobu, ryby, alespon nam na zapade moc nejdou (spis vubec) zari bude snad lepsi.....
reagovat - Úterý 23. srpna 2005 ve 3:07 ® Milky
-
Když krátkej, tak krátkej. Po náhozu nech dopadnout a přerušovaně se střídáním rychlostí přitahuj zpět. BTW: třpytka je s Y
reagovat - Úterý 23. srpna 2005 ve 2:57 ® Hosty
-
Hele hosi pls .. napiste konkretni malinkej! navod na stojatych vodach co mam delat po nahozu (woblera, gumy, trpitky,) Dik moc… sorry Jake …
reagovat - Pondělí 22. srpna 2005 ve 23:28 ® Prichy
-
Hosty: je nekdy nechytnu nic za 4–5 hodin, tak si z toho nic nedelej, ta knizka je fakt dobra, kdyz mas prut za tolik penez, tak te ty tri kila neslozi a dost tam toho vyctes. Ale co je hlavni, musis chodit k vode (ne jako ja – vecne nemam cas) a vytrvat, ja jsem v zasade optimista, tak cekam, ze letos i ja zacnu neco tahat . Jo, a jeste mozna dulezitejsi pro me je bejt u vody v prirode a kdyz nic nezabere, tak se taky h----o deje ne?
reagovat - Pondělí 22. srpna 2005 ve 22:25 ® jake
-
to Hosty:Václav Fikar: Přívlač na mimopstruhových vodách – jedinečná kniha – vřele doporučuju.
reagovat - Pondělí 22. srpna 2005 ve 22:17 ® kodlk
-
Záleží na tom, jaká je tvoje představa. Nejdřív musíš vědět co chceš chytat. Málé ryby (okouni, jeseni, pstruzi atd) drobné náčiní. Střední (štika, bolen, aj candát) střední gramáže, či macky(sumce). Pak musíš vědět kde. A na závěr na co, ale na to přijdeš a u vody. Praxe je praxe. Plky jsou plky. Jeď na řeku, najdi si tam někoho, kdo vypadá, že to umí a pozoruj. Jinak ti jen doporučím tu samou knihu jako ostatní. Je to jedna z nejlepších na našem trhu.
reagovat - Pondělí 22. srpna 2005 ve 22:04 ® Hosty
-
Vsem sorry .. chtel jsem jenom radu a ne zamaskovane urazky ..
reagovat - Pondělí 22. srpna 2005 ve 20:42 ® Tomik
-
Pripadáš mi jak toreador,kterej si troufá na pořádnýho bejka pritom mu chybi zkušenosti na malejch telatkach. a s tim magorem si to prehnal.......
reagovat - Pondělí 22. srpna 2005 ve 20:08 ® Matty
-
Hosty: Nemusíš bejt sprostej, ostatnílidi nemůžou za to že ti ryby neberou. Kouknul si se už po nějaký knížce? Nebo čekáš doma u internetu až ti vědomosti spadnou do klína?
reagovat - Pondělí 22. srpna 2005 v 18:50 ® BoBo-Falknow
-
Hosty: Hele hošane, jseš tady novej a děláš zbytečnej rozruch. Pokud se Ti rady nezdají, tak se neptej. Tvoje nadávky tady nemají co dělat, tady je pohodová parta lidí, kteří si do sebe taky občas rejpnou, ale bez vulgarismů. Takže se buď srovnej a nebo v podobném duševním rozpoložení raději nic nepiš.
reagovat - Pondělí 22. srpna 2005 v 18:05 ® jake
-
To Hosty: Hmmmm. Tak v tom případě mi vousy nevadí…
reagovat - Pondělí 22. srpna 2005 v 16:17 ® willIam
-
najdi si revis s nejakymi prekazkami a zkus v nich nejprve chytat okouny tim ziskas urcite dovednosti a casem trteba vytahnes i neco vetsiho!!!!!!!
reagovat - Pondělí 22. srpna 2005 v 15:49 ® Deleted
-
Ne ze bych tomu nejak zvlast rozumel. Myslim, ze to podstatne je si najit nejaky zajimavy usek – nejlepe mensi reky kde jsou okouni apod a tam zkouset. Nejvic se naucis prave na tom, ze jsi porad na stejnem miste nebo useku a vidis, jak se ryby chovaji pri ruzne zakalene vode nebo ruznem pocasi a zkousis ruzne nastrahy. Mala reka ma tu vyhodu, ze je snadneji citelna nez velka neznama voda. A pokud mas polarizacni bryle, tak si muzes casto i pritomnost ryb overit. Osobne jsem se timto zpusobem ucil chytat na jiste pstruhovce…
reagovat - Pondělí 22. srpna 2005 v 15:07 ® Hosty
-
Tak at mi to nekdo normalne rozume vysvetli a ne mi jednou rict ze okouna pak candata pak stiku …
reagovat - Pondělí 22. srpna 2005 v 15:03 ® Deleted
-
Hosty, podle tve posledni reakce na Jaka si myslim, ze je Ti zbytecne radit ) Ale zaklad mas. Bez prutu za 5 litru bys urcite nezabodoval ani s tema okounama
Hodne zdaru
reagovat - Pondělí 22. srpna 2005 ve 14:43 ® Hosty
-
To Jake: Ty magore, v prvnim tvojem prispevku pises sam „sticku nebo candaty“ .. tak se radsi prober ty ..
reagovat - Pondělí 22. srpna 2005 ve 14:32 ® jake
-
To Hosty: Promiň, ale pořád si tady meleš svou o štikách a candátech. Připadáš mi jako začínající pianista, který pořádně neumí zahrát stupnici C dur a už by chtěl hrát Chopina nebo Brahmse. Vzpamatuj se…
reagovat - Pondělí 22. srpna 2005 ve 14:05 ® SAM
-
no vidiš ja woblery nesnašim. ja chytam jen na třpytky a gumy.
reagovat - Pondělí 22. srpna 2005 ve 14:02 ® Pegi
-
Já vláčim prvý rok a jsem spokojená. Zjistila jsem, že to chce vláčet pomalu, někdy i woblera zastavim a párkrát jemně trhnu špičkou. Snažím se nahazovat do prohlubní na řece a pod stromy. Mám zatím candáta 45 a štiku 60. malých je samozřejmě více. Na gumy mi to zatím moc nejde. Přeju hodně úspěchů.
reagovat - Pondělí 22. srpna 2005 ve 13:19 ® Hosty
-
Potrebuju poradit spis nejakou techniku vlaceni .. nebo ja uz fakt nevim ..
reagovat - Pondělí 22. srpna 2005 ve 13:15 ® Hosty
-
Jasný… ale bohuzel budu chytat jenom na stojatych vodach .. protoze kamosi jsou kaprari .. ono to celkem nasere kdyz vlacis 5 hodin a vytahnes 2–3 okouny 13cm .. CO NEJVIC CHCI CHYTAT JE STIKA A TREBAS CANDÁT ..
reagovat - Pondělí 22. srpna 2005 ve 12:10 ® Tomik
-
Podle me je blbost, abys si hned ze začátku zkoušel sumce. nejdriv se zabav s okounama, jelcema. a věřím že se ti na to občas povesi i nejaká štička. chce to čas a trpělivost…
reagovat - Pondělí 22. srpna 2005 v 11:51 ® RASTOK
-
. skus mini woblere 2.5–3cm, niečo sa určite zmiluje
reagovat - Pondělí 22. srpna 2005 v 10:17 ® Robur
-
Zkus poprosit Pavlu Foltýnovou, ta tě zaučí neb její manžel nebo ať ti poradí ten revír, kde chytneš 5 /doufám že se nemýlím/ sumců za noc.
reagovat - Pondělí 22. srpna 2005 v 10:01 ® SAM
-
to tam nepatří
reagovat