Vyhledávání
Kroucení vlasce
21.8.2005 | Chose | 3.502 zobrazení | 11 odpovědí
Jak zabraňujete kroucení vlasce při vláčce?Obratlík mi nepomáhá. díky
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 23. srpna 2005 ve 12:12 ® RASTOK
-
. a preto nepoužívam rotačky
reagovat - Úterý 23. srpna 2005 v 10:05 ® Kep
-
To BOBO:Takhle jsem to taky řešil,ale jednou jsem to trošku přehnal a vlasec se mě v proudu solidně zamotal do metrový pružiny. Výsledkem bylo zabrozéní,nadávání a následné odstřižení asi 25 metrů kapánek drahýho Strofta.
reagovat - Úterý 23. srpna 2005 v 7:57 ® BoBo-Falknow
-
Kodlk: To mi přijde trošku zbytečně složité Já to řeším raději tak, že pustím jednou či dvakrát vlasec na řece po proudu a prostě ho stáhnu – a je klid.
reagovat - Pondělí 22. srpna 2005 ve 22:04 ® kodlk
-
100% tomu nezabráníš. Vytvoř si dvě speciální olůvka ze 4. křídlích letek, kdy na jednom přihneš spodní části mírně vlevo a na druhém vpravo. Tím zabezpečíš rotaci při navíjení. Použiješ buď jedno nebo druhé dle potřeby. A teď důležité! Pro první odhoz použiješ letku dle směru zakroucení a druhý odhoz provedeš pouze kulatým olůvkem, aby se vlasec rovnoměrně srovnal po celé délce. A je to.
PS: pozor na přetížení prutu při odhozu!!!!!!!!!
reagovat - Neděle 21. srpna 2005 v 17:20 ® Milky
-
BoBo: tahle montáž je zajímavá i tou věí, že první obratlíček lze zamaskovat třeba tím, že na něj dáš malou berušku a pak to celé ve vodě vypadá, že se za berunou ve vodě žene nějakej divnotvor, což dokáže i dost klidného dravečka vydráždit
reagovat - Neděle 21. srpna 2005 ve 14:29 ® Chose
-
díky,vyzkouším co půjde…
reagovat - Neděle 21. srpna 2005 ve 14:13 ® BoBo-Falknow
-
Milky: Já to řeším úplně stejně, problém je ovšem ten, že s touto sestavou chodí spolehlivě rotačky do vel. 1. Nulky už jen od některých firem a menší vůbec.
reagovat - Neděle 21. srpna 2005 ve 14:11 ® Milky
-
Chose: Já to dělám tak, že jsem si koupil dvojobratlík a mám: kmen-dvojobratlík-návazec-obratlík s karabinkou a návnadu/nástrahu/past. Dokonce se dělají i trojobratlíky. Jsou to vlastně tři obratlíky za sebou bez mezioček. Ten návazec může být i z pletenky, když očekáváš, že by třeba … . Nebo z malinko slabšího monofilu, než je kmen a délka dle uvážení. Ten dvojbratlík to i malinko dovyváží.
reagovat - Neděle 21. srpna 2005 ve 13:35 ® Wolf
-
Vlasec dostává od rotacek porádně na řiť. U větších se to dá řešit karabinkou, ale u menších plechů to celkem kazí chod, musis se smiřit s tim, že budeš muset párkrtát za sezonů vlasec vyměnit. (já mám na pstruháku tento rok čtvrtej nebo třetí návin )
reagovat - Neděle 21. srpna 2005 ve 13:09 ® Tomik
-
j, trpytka mi obcas taky krouti vlasec a tak když vidim že je to už špatný tak ji vymenim za twistera ne bo wobler a dávám pozor aby se mi neudelal na civce muchlanec.. a časem se to zpraví......
reagovat - Neděle 21. srpna 2005 v 11:38 ® kkarlos
-
vlasec se mi jeste nekrouti je teda pravda ze moc dlouho nevlacim ale parkrat se mi to stalo s feedrem a musel jsem to ustrihnout
reagovat