Vyhledávání
Co úhoři-už je čas
26.4.2004 | Jindra5 | 23.528 zobrazení | 142 odpovědí
Už jsem to zkoušel, ale nic, chce to asi počkat na květen, kdy se může chytat do pozdějc v noci
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 16. ledna 2009 ve 20:05 ®
-
Sander: vědět můžu kde se uhoř zdržuje,ale ted kdyz je zima tak se klidne mohl taky stahnout nekam jinam..Jinak to s tou tlamkou mi přijde uplne z cesty no
reagovat.Uvidim skusim a sam uvidim
- Pátek 16. ledna 2009 v 15:38 ® Sander
-
albin > teď beze srandy – asi před čtyřmi lety jsem v nějakém rybářském časopice četl o cíleném zimním lovu úhořů. Cíl této aktivity spočívá v servírování nástrahy přímo před jejich tlamky. Mělo by se tak žehlit na menších vodách, kde se dá snadno najít úhořův úkryt.
Podle mně utopie nejtvrdšího zrna.
reagovat - Pátek 16. ledna 2009 v 15:19 ® albin
-
Sander:Naopak.Včera jsem viděl hady jak překonávají zamrzlý jez.Stojí je to asi míň sil než když voda teče. All:Vemte brusle a hurá na ně.Budete je mít i nakrájený na špalíčky.
reagovatDD
- Pátek 16. ledna 2009 ve 13:11 ®
-
Sander: V tom případě,až rozmrzne voda,seženu rousnice a jdu na ne
reagovat..A jestli nebudou brát na oblíbenym místě,tak budu nadávat
- Pátek 16. ledna 2009 v 11:51 ® Sander
-
mannice > samozřejmě. …mohou se umlátit…po místě, kde budou ležet až do dubna.
reagovat - Pátek 16. ledna 2009 v 11:49 ®
-
Sander: To myslíš vážně?
reagovat)
- Pátek 16. ledna 2009 v 10:59 ® Sander
-
Už je čas. Jakmile se po velkých mrazech trochu oteplí, úhoři se mohou umlátit.
reagovat - Pátek 16. ledna 2009 v 0:14 ®
-
Taky by mě zajímalo jestli už ted´ jdou…
reagovat - Čtvrtek 15. ledna 2009 ve 21:35 ® cruel00
-
na kolikátky háčky chytáte uhoře?
reagovat - Neděle 1. června 2008 v 19:52 ® kety.vydra reakce na …
-
Nemám rentgenové oči,takže nevím,jestli mají sešitý zrovna jícen.No nevím jak jinde,ale u nás v Severomoravském kraji má úhoř míru 45cm,takže musí zpátky do vody tak jak tak,a i kdyby míru neměl tak bych si na takové nítěnce stejně nic nevzal…I když taky kolikrát uvažuju,kolik takhle puštěných úhořů přežije…
reagovat - Úterý 27. května 2008 ve 12:49 ® Filip00 reakce na …
-
a ty je pouštíš se sešitým jícnem?
reagovat - Neděle 25. května 2008 ve 21:55 ® kety.vydra
-
Zdravím příznivce úhořů.Reaguju na nadpis.Úhoři jdou,byl jsem na Těrlické přehradě 21,22 a 23.5.,chytil jsem 71,73,77 a 78cm.A jestli můžu poradit,kdo chcete eliminovat záběry „tkaniček“,myslím úhoře do 45cm,zkuste nastražovat místo jedné rousnice dvě a zvětšete přiměřeně háček.Je fakt škoda pouštět podměrečné úhoříky se zažraným háčkem…Už pěkných pár let nastražuju dvě rousnice a už si nevzpomínám,kdy jsem naposledy musel stříhat „zažraného“ úhoříka.Lovu zdar.
reagovat - Pátek 23. května 2008 v 17:01 ® Kubah reakce na …
-
lucioperce69– Taky je chytám na feeder, ale na heavy a medium, jinak jsem taky zkoušel matchku
reagovat - Pátek 23. května 2008 ve 14:25 ® Petas reakce na …
-
ROBUR – tak teď jsem zvědav jak rychle se tu ozve
reagovat)))))
- Pátek 23. května 2008 ve 13:50 ® Robur
-
řekl bych, že zrovna speciál na úhoře je holá zbytečnost, prakticky kriteria splňuje každý prut, který má gramáž někdě u 40gramů a délka je limitovaná prostorem, takže od 2,5 do 3,5m.. Spíš bych osobně řaidil z MÉHO hlediska k takovým iniverzálům, tj. abych na něm cítil rybu od 15cm a krásně si zabojoval s kaprem kolem 50ky. Diskuse by se mohla provozovat u zarostlých vod, kdy prostě ryba musí co nejdřív od překážek. A pak musíš přitvrdit.
No a pak jsou experti, kteří prut vytuní upilováním rukojeti a nalomením špičky, ale to je jiná kapitolka
reagovat - Pátek 23. května 2008 ve 13:48 ® lucioperce69 reakce na …
-
všechny letošní hady sem vytáhnul na feeder light prut s vrhačkou 8–15 g a délkou 360 a na 5m boloňku s vrhačkou 5–10g vlasce 0,16mm a přidávám jednoho ze včera rovnejch 80cm který dostal pozvánku do udírny
reagovat - Pátek 23. května 2008 ve 13:34 ® Fugas
-
Petas: víc se mi líbí ten Cormoran, ale osobně nemam ani s jedním zkušenost.
reagovat - Pátek 23. května 2008 v 9:27 ® Petas
-
Díky za odpovědi, proutky chci na Vltavu v Praze, šířka cca 90m, hloubka 3–5m, proud střední nadjezí. Způsob lovu položená, plavačku chytám taky, ale v tomto úseku řeky nepřichází v úvahu.
Takže jste mi potvrdily mou volbu, teď si jen vybrat, který bude příjemnější do ruky.
www.rybashop.cz www.rybarskysvet.cz Cormoran Topfish 3,3m 40–80g
navijáček pravděpodobně Baitrunner, jelikož budu sestavu občas používat i na mrtvolku na candoše.
reagovat - Pátek 23. května 2008 v 8:36 ® Fugas
-
Petas: Na položenou používám starej light kaprovej prut( Byron classic britain 3,30 2.25lb). Je to takovej univerzál na běžnou položenou. Ale určitě by stačil jakejkoli prut v délce +/-3m s vrhačkou okolo 50g. Záleží ale kde a jak hodláš chytat. Dá se použít i plavačka, jak píše Ciffik, má to svoje kouzlo. Na to používám pevnější match(do 30g) a vlasec 0,18.Na položenou mám 0,25.
reagovat - Pátek 23. května 2008 v 8:32 ® mirmen
-
Petas, začínal jsem před více než třiceti lety s plnými dvoudílnými lamináty o délce 210 cm a gramáži odhadem 40–80 gr. Momentálně používám teleskopy.
- vláčecí shakespeare sigma 260 cm, sklolaminát, gramáž 20–60 gr., rok výroby 1980
- no name 20–50 gr., 250 cm
V případě potřeba chytám na dvoudílné vláčáky.
Uvažuju o teleskopech od cormoránů, mají slušnou nabídku v nižších cenových relacích.
K délce prutu .. záleží, na jaké vodě chceš chytat. Pokud budeš jezdit na tloušťovky ( šíře 3–10 m, husté porosty pobřežních dřevin), tak bych doporučil spíš pruty 200–250 cm. Pokud na větší řeky a stojáky, tak klidně i 3 m pruty.
reagovat
A s gramáží .. pro většinu situací vystačují pruty 20–50 |( 15–40 ) gr. - Čtvrtek 22. května 2008 v 19:48 ® Ciffik
-
petas: na uhore sice nejsem zadnej odbornik ale myslim si ze hodne zalezi jakou metodou a kde je hodlas lovit…ja mam nejradeji nocni chytani na splavek s chemickym…uzasna podivana na zabery…
reagovat - Čtvrtek 22. května 2008 v 11:49 ® Petas
-
Malinko si dovolím odbočit od tématu s menší prosbou. Jaké používáte pruty na úhoře, délka a gramáž?? Chci si koupit nové klacíky na tuto metodu, vzhledem k tomu že je využiji tak max. 10 do roka, tak to nemusí být žádná super třída. max cena za 1ks do 800,–. Máte případně nějaký tip, délka a gramáž by stačila.
Díky, díky piráti.......
reagovat)
- Pondělí 19. května 2008 ve 22:15 ® olda reakce na …
-
Kam jezdíš na hady?Na Labe
reagovat - Pondělí 19. května 2008 ve 20:39 ® viencl
-
já sem chytal na začátku května na jednom zapadlim rybničku kousek od K.Varů na žížalu.myslel sem si že bude pár kapříků a chytil sem 4 ůhoře kolem 40.prej je to lonská násada tak počkám až vyrostou ale pěkně mě teda překvapili.
reagovat - Pondělí 19. května 2008 v 7:39 ® hajan reakce na …
-
Futureriver: Normálně ne (i když jsem jich několik ve dne chytil), ale jak je přikalená voda ano, a nemusí ani pršet…
reagovat - Neděle 18. května 2008 v 16:44 ® reakce na …
-
nevím jestli za deště ale já ho loni chytil v půl 4 odpoledne na žížalu(měl krásných 80cm)
reagovat - Neděle 18. května 2008 v 16:41 ® Futureriver
-
ahoj,berou úhoři za deště i přes den? Kamarád to tvrdil,tak jenom co je na tom pravdy,díky za odpovědi a ahoj
reagovat - Sobota 17. května 2008 v 7:17 ® Zakin
-
Včera příchod k vodě v 21:00 a v 21:15 jeden kolem 80 cm a pak už se jim nechtělo
reagovatNa to jak byl ten úhoř pěknej, tak bral jak ježdík. Jen klepal celým prutem a policajt jenom poskakoval. Zato po záseku se předvedl. Docela divočák. Myslel jsem, že to bude supr lov, když první a slušnej přišel už po devátý, ale bohužel. Zbylo mi aspoň třicet rousnic, tak hned jak bude čas, tak je musím vzít „vykoupat“
- Pátek 16. května 2008 v 17:58 ® lucioperce69 reakce na …
-
na fotce můj 91. Dlouhej ale hubeňour a měl neobvykle velký oči
reagovat - Pátek 16. května 2008 v 17:56 ® lucioperce69
-
po včerejších bouřkách se aktivita úhořů pěkně zvedla.První záběr v 22:00 poslední ve 23:15(pak nás vyhnal déšť. Celkem 4 záběry dvě ryby venku. Můj letos nej 91cm a komenik bodoval s jednim 78 a jeden moc pěknej mu to utrhnul u břehu o rákos odhadem 90cm
reagovat