Chytej.cz

Rybářská stráž necteno

18.8.2005 | kodlk | 10.398 zobrazení | 52 odpovědí

Jaké jsou Vaše názory na nutnost posílit řady RS. Denně narážím na nenasytné tvory a „prasata“ z řad rybářů.

Příklad: Dnes vláčím na Labi až dorazím k dědovi, který mi tvrdí, že má jen dva boleny. Pravda leželi v trávě. Ty další ve skákajícím batohu už nepočítal. Jen já jich vytáhl za dvě hodky 6. Co teprve on za celý den. FUJ!!!

Další příklad z minulého týdne – NECHRANICE: Dvěma chlapkům jsem s kolegou napočítal za den 9 kaprů. K večeru proběhly jatka – ani to po sobě neuklidily a obaly od různých poživatin ostatně taky ne.

Není nejvyšší čas tomu udělat přítrž? Jak proti tomu bojovat? Zpřísnit tresty? Nebo jen mlčky přihlížet?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Neděle 13. listopadu 2005 v 17:42 ® xycht

vlavis: chozením na schůze se nic nevyřeší, stále platí přísloví, že „ryba smrdí od hlavy“. víc k tomu nemám co dodat

Teoretické srovnání se soukromou a. s.: když jsem vlastním jednu 1/350000 akcií podniku tak se domnívám, že taky nemůžu rozhodnout o tom,že odvolám vedení a vůbec o všem zásadním.

reagovat
Neděle 13. listopadu 2005 v 17:38 ® xycht

Vzhledem k tomu,že jsem za poslední 3 roky (z toho 1 sezonu pořád u vody) potkal rybářskou stráž 2× tak se domnívám, že to není v pořádku. Spíš bych řekl v nepořádku. Nikdo nechce aby kontrolovali denně, ale tohle je fakt žalostně málo. A to se jednalo o revíry, který jsou poměrně atraktivní.

Dále si myslím,že by měla RS neplýtvat energií na kontrolování podběráků a dalších volovin a měla by se zaměřit na chování k rybě, míry a limity, a zejména nepořádek u vody. Domnívám se, že porušení doby lovu by se mělo tolerovat, nevidím to jako zásadní věc.

reagovat
Neděle 13. listopadu 2005 v 17:33 ® vlavis

Omlouvám se bafuňářům, že by museli chtít používat sankce proti těm, kteří nechodí na ČS. Špatně jsem si přečetl stanovy. Ono totiž chodit na ČS je pouze PRÁVO nikoliv POVINNOST. Takže se s tím asi opravdu nedá nic dělat, a je to v každém z nás, zda na ty schůze budeme chodit či ne. Nyní nezbývá ni jiného, než, když budeme u vody mluvit s ostatnima rybářema, kteří si taky stěžují na zastaralost RŘ, při odchodu se ločit se slovy, „Ahoj, a přijď na schůzi, tam si to dopovíme“

reagovat
Pátek 11. listopadu 2005 ve 21:29 ® qwerty

Milky napsal: No a tady je ten problém! Na webu jsou všichni silný! Gladiátor vedle gladiátora, ale na schůzi schválně nejdou, protože to je přežitek a promrhanej čas. NE! To je prostě základ toho, že chceme změnu!

Já jen doplním z vlastní zkušenosti: předloni jsem podal na schůzi návrh … několika jedincům nevoněl a výsledek… loni i letos se oznámení o konání schůze (zaslané poštou) nějak zatoulalo a přišlo díky chybě v adrese až po schůzi. Móc divná náhoda.

reagovat
Čtvrtek 10. listopadu 2005 v 16:29 ® hraji
hraji

Kodlk: považuji se za jednoho z „otců“ profi stráže v MRS a to tak dalece, že jsem zpracovával zásady jejich práce, rozdělení revírů do kompetencí a do určité míry i finanční krytí. Složité to bylo dost a i dnes, kdy funguje, je řada lidí v MRS, která to považuje za plýtvání penězi. Ovšem pomalu se přesvědčujeme, že to je asi správná cesta, protože na mnoha vodách poklesl počet přestupků úměrně tlaku RS na přestupníky. Mezi rybáři se začíná povídat o tom,jakzasahují profíci a zvětšuje se strach z dopadení, tím pádem se snižuje počet těch, co to risknou.

reagovat
Středa 9. listopadu 2005 ve 23:54 ® Milky
Milky

Vlavis: Hezky jsi to napsal: To by bafuňáři museli chtít používat sankce proti nim. A proč by to dělali, to by je v konečném důsledku museli vyhodit, a kdo by potom financoval zarybňování, čím více je členů, tím více se vybere peněz, a o to více se může nasadit ryb. Taky by si ta mladá krev mohla zvolit úplně jinej výbor a mohla by navrhnout ty změny v RŘ. Takže proč by měli chtít lepší docházku na ČS. No a tady je ten problém! Na webu jsou všichni silný! Gladiátor vedle gladiátora, ale na schůzi schválně nejdou, protože to je přežitek a promrhanej čas. NE! To je prostě základ toho, že chceme změnu! Když zdědím louku posetou bodlákama a jiným marastem, musím nejdříve jít a bodlák vytrhat. Když ale budu mít pindy o tom, že píchá a že jsem ho tam nesázel – sám nezmizí! Ono se to hezky píše z domova (stejně jako nyní mě), ale vystrčit čumák na schůzi a říct paprskum, že názor může být i jinej, to by se f Prase mohlo Semeníkovi orosit čelo a zatřást židle!

reagovat
Středa 9. listopadu 2005 ve 22:55 ® vlavis

Zdar pánové, to co jsem si tady přečetl je sice zajímavé, ale myslím si že dosti nereálné. Začněme uvažovat trošku reálně: Schůze – Nevím jak to chodí jinde, ale v naší MO je zhruba 2 000 členů, z tohoto počtu bylo na schůzích za poslední tři roky vždy něco málo přes 100 členů, a z toho zhruba 90% staříků, kteří se vesměs mezi sebou znají, neboť chodí na stejnou vodu. Zároveň se znají i s těmi pár členy RS, kteří, vzhledem k tomu že se znají, přimhouří oči u nějakého toho malého přestupečku, že má ve vezírku o pár centimetů menšího kapříka. Vždyť tam větší ani nenasazovali. Ale přiběhnou na zavolání, když se na jejich vodě oběví nějakej cizák (byť je z jejich MO). Jak tedy chcete docílit toho, aby si odhlasovali vyšší příspěvek na profesionální RS, vždyť by byli sami proti sobě. Vyšší učast na schůzích těch mladších, kteří volají po různých změnách v Ryb. řádu, by možná pomohla. Ale jak je donutit splnit si jednu z mála povinností člena ČRS, na ty schůze chodit? To by bafuňáři museli chtít používat sankce proti nim. A proč by to dělali, to by je v konečném důsledku museli vyhodit, a kdo by potom financoval zarybňování, čím více je členů, tím více se vybere peněz, a o to více se může nasadit ryb. Taky by si ta mladá krev mohla zvolit úplně jinej výbor a mohla by navrhnout ty změny v RŘ. Takže proč by měli chtít lepší docházku na ČS. To je jen taková moje úvaha, že tu profesionální RS nebude lehké prosadit a plundrování našich vod zastavit. PS. Přesto, že rybařím poměrně krátkou dobu (asi 7 nebo 8 let), mám každý rok většinou 5–7 kontrol, většinou na těch menších revírech.

reagovat
Pondělí 7. listopadu 2005 v 16:58 ® kodlk

Hraji: Jak složité bylo prosadit profi RS u Vás? Kolik má členů? Jak moc si o to stál ty? Máš tam přeci veliký slovo. Vím, že první výsledky se dotavily ihned. Musí to být kujva znát.

reagovat
Pondělí 7. listopadu 2005 v 10:22 ® HaD
HaD

hraji: jen pevně doufám, že prozře více organizací

reagovat
Pondělí 7. listopadu 2005 v 10:04 ® PV

Někde jsem četl, že ČRS má cca 4700 členů RS!!! Tak kde jsou? Podle mého názoru, dost bylo dobrovolnosti. Jedinou cestou je profesionalizace i za cenu zvýšení cen povolenek nebo příspěvků. Současný stav je je jedna veliká ubohost.

reagovat
Pondělí 7. listopadu 2005 v 9:04 ® hraji
hraji

Kodlk: neměl jsme v úmyslu tě napadnout, jen mi vadí takoví ti rybáři, co s odstupem času vykládají o nepořádku u vody. Pokud jsi účinně zasáhnul, potom všechny čest. Jsi vyjímka a já se ti omlouvám. Moje zkušenost je ovšem jiná. Co se týče posílení RS, u nás na Moravě jsme již pochopili, že v dobrovolné RS není cesta dál. Proto jsme zřídili Profesionální placenou RS. To je cesta.

reagovat
Neděle 6. listopadu 2005 v 17:45 ® daliem

kodlk:Myslím že už chytám dost dlouho abych mohl posuzovat. Změnilo se toho dost,ale až poslední dobou se objevili mravokazatelé kteří se pokouší něco změnit. A to něco co změnit nejde. Jistě lze změnit řád,zákony apod. Jenomže to v tom není. Pro mě ani žádný rybářský řád být nemusí. A víš proč? Protože to mám v sobě. Tak jako většina těch co chodí k vodě si zachytat. Cetl jsem tady návrh na zavedení miry,váhy,druhu ryb a co já vím co ještě. Vubec nepochybuju že to pytláky odradí. Stejně jako ta rybářská stráž. Už ted se jí určitě bojí. Odnesu si od vody tak deset kapru za rok. Letos ani to ne. A to jestli si někdo odnese víc mě nechává zcela klidným. Určité bych prozo netelefonoval přes pul republiky. No ale každý si plní svoji občanskou povinnost jinak. Takže si myslím že dokud to nebude v lidech tak se tady muže zavádět co chce. Hezký den.

reagovat
Pátek 4. listopadu 2005 v 15:00 ® kodlk

daliem. Nejde mi do hlavy, co to má společného s tématem

reagovat
Pátek 4. listopadu 2005 ve 14:45 ® daliem

kodlk. A v čem mám být konkrétnější?

reagovat
Pátek 4. listopadu 2005 ve 14:36 ® kodlk

daliem – můžeš být konkrétní? Zajímá mě to.

reagovat
Pátek 4. listopadu 2005 ve 13:12 ® daliem

Uz jsem několikrát narazil na podobnou diskusi,a nedá mi to i když to dělám nerad,nereagovat. To co tady předvádí někteří členové mě připadá jako kdyby si tady chtěli vyřešit svoje mindráky. Přemýšlení o blbostech,vyh­rožování. určování doby lovu,míry ulovených ryb apod. Osobně se snažím u vody chovat slušně a v mezích zákona. A jsem rád že jsem ještě nepotkal žádného takového moralistu. Jaký je pro vás rozdíl mezi životem kapra a tisícem uhynulých např. karasu při výlovu. Co takhle obrátit svoji aktivitu tam kde by měla začínat,a nepřemýšlet o co největších trestech pro ty,kteří stjí na konci. Určitě jsou tací ale myslím že velká většina jsou jiní. A ti by při vašich fantasmagoriích na to doplatila.

reagovat
Pátek 4. listopadu 2005 v 11:48 ® kodlk

HRAJI – až na to, že toto téma je ze srpna – rychlá reakce. Nebylo založeno kvůli tomu, jestli jsem těmto pytlákům rozbil čumák, či nikoliv. Bylo založeno kvůli potřebě zesílit RS. Jestli máš ovšem potřebu napadat členy tohoto serveru, tak ti odepíšu. Využívám všech dotupných možností, jak tyto problémy řešit. Od policie, až po své přátele. Konkrétně: Labe Dědek s Boleny. Začalo to hádkou skončilo přivoláním Městské policie – jezdí okolo na kolech – cyklostezka. Nechranice: Neudělal jsem nic – nebylo třeba. Rybářům se tam seběhlo dost. RS nikde. Jezdím tam 14 let, dohromady tak 400 dní pobytu na této přehradě a mám jednu kontrolu – dost ubohé. Takže RS tam nevěřím.
A už mě nenapadej, nic jsem ti neudělal!!!!

reagovat
Čtvrtek 3. listopadu 2005 v 19:08 ® pif
pif

hagrif:já bych se vysral na RS a povolal do akce supermana,iron­mana,shreka,ba­jaje,grebeníč­ka,chicka norise,meresjeva a rákosníčka. ti by všem asociálně myslícím bytostem ukázali!!určitě by je to strašně iritovalo!rs nic neřeší,je to jen lakmisovej papírek,odraz stavu společenství zajímavící se o stejný merito věci-:)))

reagovat
Čtvrtek 3. listopadu 2005 v 17:50 ® hagrif

Já bych určitě rybářskou stráž posílil ale ne takovou co se zná s 95% rybářů ale hlavně takovou, které půjde o pořádek u vody a hlavně taky ve vodě. Prostě stráž, která bude něco takového jako jsou dopravní policisté ty také když někdo uvidí tak sundá nohu z plynu tak něco podobného by chtělo i v rybářské stráži. A na vodních dílech kde jezdí RS na lodi by chtělo rychlejší motory a tišší. A ne aby je slyšely rybáři i pytláci na kylometry…

reagovat
Čtvrtek 3. listopadu 2005 v 8:41 ® hraji
hraji

kodlk: A co konkrétního jsi udělal kolego, tedy kromě toho, že nám o tom sem napíšeš? Nic. Proč jsi nezavolal RS? Proč jsi nezavolal Policii ČR? Uvede příklad: minulý týden v sobotu mi zavolal na mobil rybář, který lovil ryby v tu chvíli asi 150 kilometrů ode mne. Že na hájeném úseku Dyje loví rybáři a odnášejí velké množství ryb. Okamžitě jsem zavolal členovi Profesionální RS, kterou MRS letos zřídil, který bydlí nejblíže tomuto místu, konkrétně v Mikulově, aby zasáhnul. Za půl hodiny jsem dostal sms od rybáře, co mi volal, že viděl zásah profesionála a je nadšený a poté mi volal i sám Profi RS s hlášením, jak dopadl zásah. Tak by to měšlo vypadat, rybář který vidí nepravost musí buď zavolat RS nebo Policii ČR a ne jen konstatovat, že je kolem vody bordel. Podle mě jsi předvedl dost velkou dávku lhostejnosti.

reagovat
Středa 2. listopadu 2005 ve 20:59 ® Axamith
Axamith

Zřejmě to příště taky tak zkusím vyřešit. jenom nadávat nebo je vyhnat od vody nestačí. A seřvat je asi taky málo. V nedalekém městě pytláci zřezali a hodily do vody porybného. Ten se nevzdal, udělal si zbroják a chodí na obchůzky s pistolí a od pytláků je klid. Já chodím výhradně na řeku a za tři roky jsem měl pouze jednu kontrolu. Kamarád za 12 let dvě kontroly. To o něčem svědčí. Ono je pohodlné zkontrolovat chlapy u rybníka, ale kolem řeky se nikomu běhat nechce. Nejde o to, aby každý rybář měl 3 zápisy za měsíc, ale aby bylo známo, že to někdo kontroluje a ryziko pytláctví se tím určitě sníží.

reagovat
Středa 2. listopadu 2005 v 19:57 ® Kazan

Asi bych se měl taky trochu zastat těch druhých, u nás jsme přes 158 zavolali cajty, ty poslali nejbližší hlídku, jak přijela, mamíci všechno zahodili a začali zdrhat, cajti jednoho chytli a sbalili, jak to s ním dopadlo nevím, ale už snaha se cení, byli tam zachvíli a od té doby jsem tam nikoho pytlačit neviděl.

reagovat
Středa 2. listopadu 2005 v 19:42 ® Axamith
Axamith

Po delší době budu pokračovat v načaté a bouřlivé debatě svým ještě čestvým zážitkem. Byl jsem na pstruhovém revíru si zachytat Lipany ( a že se jim letos daří . . . ) Všiml jsem si, že na tělese jezu sedí dva chlapíci, věkově asi 30 a 40 let. Houpali nohama a mlčeli. Vzhledem k tomu, že byl asi 10 dní vysazenej duhák a potočáci se přez jez nedostanou jsem předpokládal, že se asi nepřišli pokochat řekou. Samozřejmeě měli cívky s vlascem a koupali žílali. Napochodoval jsem doprostřed jezu a zahrál si na RS ( což nejsem ) a chtěl povolenku k lovu. I přez několik výzev mě ignorovali a začali reagovat, až když jsem měl v ruce telefon. Samozřejmě smotáním vlasce. V tom se přiřítil další čen „rybářské výpravy“ a začal vyskakovat , z čeho že je tady obviňuji. Poměrně ostrá výměna názorů vyvrcholila tím, že jsem byl upozorněn na to, že se u vody jistě znovu potkáme a já na to setkání dlouho budu vzpomínat. Vzhledem k tomu, že poměr sil 1:3 byl dosti nefér a motyka v rukou onoho hrdiny byl dosti pádný důvod k tomu, abych zůstal zabroděný po pás v řece. Teď abych se u vody víc koukal kolem sebe. Jak takové situace řešit ??? Když zavolám policii, tak se mi vykašlou jezdit 20 km někam k řece. A kdyby přijeli, stejně už budou pryč. Takoví gauneři mě dokážou naštvat. Všichni platíme nemalé peníze za povolenky, o revíry se staráme a pak přijde nějakej gauner a zdecimuje revír. V podstatě ukradne, o co se jiný stará.

reagovat
Pondělí 29. srpna 2005 ve 12:52 ® Gudaska

Plně souhlasím s Milkym. V žádném případě nejsem schůzovní typ, ale na členské důsledně chodím. Ale postrádám tam většinu revolucionářů, bojujících na nejrůznějších rybářských stránkách ( . . je to na hovno!). Jako s volbami: podle mého názoru má právo na kritiku ten, kdo se snaží pro změnu něco udělat a snaží se řešit problémy tam, kde je na to místo. Jinak jsou to jen hospodské řeči o ničem a „konzervy“ si jedou dál posvém.

reagovat
Středa 24. srpna 2005 v 18:07 ® kodlk

Nejsou tam snad všichni natvrdlí. Přece když něco slyším, přečtu nebo vidím, tak nad tím popřemýšlím a udělám opatření. Nestojím o to, aby mě stále někdo kritizoval a ukazoval, že pracuji špatně. To jim to navadí?

Nebo to dělám já blbě.!?

ČAU

reagovat
Pondělí 22. srpna 2005 ve 23:28 ® Milky
Milky

kodlk: Díky za poklonu Je škoda, že se tu málokdy objeví nějaké povídání o tom, jak to udělat, aby to nepřišlo na moc peněz a přitom to fungovalo. Hezky se o tom rozepsal na jednom nejmenovaném webu jeden pisatel, kde vlasně naklepl to, že třeba není nutné vysazovat tolik kaprů, ale je třeba je vysadit na několikrát, aby se stačila nová obsádka rozjet a nebyla vystavena hned takovému tlaku rybářů, predátorů, aby si stačila najít svojí přirozenou potravu. Pořád se tu tlačí na to, že je málo candátů, nebo že jen malejch, malé štiky, žádnej pořádnej sumec. Nikdo si tu neklade otázku, kolik je ve vodě bílé ryby. Když si představíme potravní řetězec, je to pyramida a čím má pyramida širší základnu, tím je stabilnější (pro některé odborníky – myšleno obrazně). O bílé rybě se tu maximálně napíše, že někdo nemůže chytit pořádnýho nástražáka, … , ale to je přece to, oč by tu mělo jít. Zabývat se tím, jestli regulace toku nevyvolá snížení stavu bílé ryby, kolik jí je ve vodě a v jaké skladbě – to nikoho nezajímá. Pak ať se nikdo nediví, že sumci vyžerou i menší kapříky a pak nic nedoroste do trofejní velikosti. Tím nechci nějak zbytečně poukazovat na sumce, nebo jiného draffffce, ale jen iluzorně nastínit to, kde hledat problém. Kdyby se dohlédlo na pořádné vytření bílé ryby (udělat podmínky – nééééé asistenci při porodu ), tak je zase o jeden problém méně – méně peněz na vysazování, nebo na vysazení třeba lína, který je dražší. Ten když se vytře a ten se umí vytřít, je to přece potrava pro candáty jak vyšitá. Ale to Svazáci nechápou. Semeník má sice háfo titulů, ale tohle je mimo rámec jeho vnímání. Nebo to možná vnímá podprahově. Je to o lidech. Naše vody jsou pěkné a zaslouží si větší péči. Nebo spíše lepší, cílenější práci. Staroušci držící se svých sesliček v MO to asi nezvládnou a místo neuvolní, páč pocit, že jsou k ničemu by doma před svými stařenkami nerozdejchali. Co s tím? Ta věc se ale prolíná celou společností. Ministr Dostál taky musel funkci opustit až kopytama napřed. Je to o sobectví lidí a nízké sebekritice. Být do posledního dechu u toho i když to nemůžu uzvednout, jen mít furt funkci, moc, peníze. Ono zakoupení násady na naše vody je asi dost lukrativní záležitostí s přihlédnutím k tomu, že o naši produkci třeba právě kapra v EU moc nestojí a levná produkce ryb z mořského chovu ho dokáže dost silně převálcovat. A tak se nedivme, že při nákupu v takovém množství se nějaká ta kačka může zakutálet. Škoda jí tam nechat ležet! Kde není žalobce, tam není soudce. Dokud se nezačneme my, kterým na tom záleží, o to prát, pořád to bude stejné a budem se masírovat stejnými půtkami. Ono pár § – třeba §125, §160, §161, §162, §248, §250, §255, to už by se dala věc do pohybu a Svazáci by museli více otevřít hru. Jenže je tu zase problém v tom, že na schůzi nikdo nepude, protože je to na ho.. . A starý Svazáci si odhlasujou to, co potřebujou. Je to stejné jako v tomhle státě, když nikdo nepůjde k volbám, tutově tam zabrousí smečka rudejch psů! A vyhraje!!! Co jiného?! Tak jsem spíš pro to, místo těhto témat se zabývat tím, co prosadit, aby to bylo lepší a jít to prosadit.

reagovat
Pondělí 22. srpna 2005 ve 20:32 ® kodlk

To MILKY: Kdyby tvůj monitor měl ruce, tak vidíš, jak ti teď tleskám. Jen ta poznámka se špičkou nosu mě zarazila. Jen ať se každý projeví.
A teď pro všechny: Tahle debata se dostala přesně tam, kam jsem chtěl. Není to o RS, K70, rybičkách, kormoránech atd. Je to o problémech, které je potřeba řešit. Každý z výše jmenovaných nápadů by byl pro soukromou organizaci nemalým přínosem – snižování nákladů. Kdy se to projeví i v našem svazu? Za pět či deset let, až se dočkají naši představitelé důchodu? Kde začít? Nelze v tomhle zastaralém systému začít jinde než od spodu tzn. od nás členů, kteří za to platíme. A za co vlasně platíme? Ta pohádka napsaná v růžových brýlích je ve výroční zprávě. Kolik a za co se kde vybralo, kolik se zaplatilo, kolik se toho nasadilo atd. DOPRkénka proč tolik? Za ty kolikrát zbytečně vynaložené náklady by bylo násady… – jen kdyby tam někdo přemýšlel jako vy (mi) všichni a k tomu využil svých pravomocí.

Každý člověk, každá firma, obec a město musí pracovat jak nejlépe dovedou a pak se všichni mají „dobře“. Jediný, kdo takhle nečiní je ten, kdo má „SVÉ JISTÉ“. A kdo to je?..........­.............. Ve středověku vymysleli defenstraci a v novověku se tomu říká revoluce a mezitím přišli otroci na stávky. Ale všechno je to odpor proti výše postaveným. A ke konci celého období se přihnal vítr od východu a zanechal po sobě pěknou paseku. A z popadaných stromů se bohužel ještě teď živí houby a paraziti.

LOVU ZDAR!!!

reagovat
Pondělí 22. srpna 2005 v 17:42 ® Milky
Milky

saky: V jednom se přesně shodnem – kritizovat umí každej.

Dlouho jsem o tom přemýšlel a to nejen nad tímhle tématem, které se tu v různých obměnách každého čtvtr roku probírá. Je to dost složitá otázka, na kterou ani já neznám vysvětlení. Ono když už se tu cituje částka 30MKč … což by bylo na pár členů RS vyhozený peníz, ale třeba na zarybnění už by to něco hodilo .. . Ze stávající struktury Svazu je mi na blití. Spolu s HaDem jsme loni dost trdě rozjeli kampaň za živou rybku. Což dopadlo, tak jak dopadlo. Setkali jsme se s různými přístupy lidí z obou stran barikády. Bylo zajímavé se koukat na to, jak lidé reagují, jak se při tom chovají a o co především jim jde. Třeba mě dost zarazila reakce jednoho z předních mužů sumcařiny, když to měl glosovat--- no a co, tak se budou prodávat voblery. A stejný to asi bude i s pytláctvím a pytláctvím. Ono i to, když si načeřínkuješ rybky a nezapíšeš do povolenky, je to zase jen obyčejné pytláctví, které naplňuje stejnou skutkovou podstatu trestného činu, jako třeba když bezdomovec jde a do sítě zatáhne pár kaprů, aby si je s kámošema večer upekli. Ryba smrdí od hlavy a tak je to i se Svazem. Jim nejde o to, aby bylo dost ryb, aby se lidi u vody museli chovat slušně, aby byla RS s přirozenou autoritou, … . Jim nejde vlastně o nic! Oni od roku 64 do loňska čekají na nový zákon, ve své podstatě jediný, kterým jsou dáni a oni ani nejdou lobovat za to, co tam chtějí mít. Prý se s nima nikdo nebavil. Druhý zákon je ten o ochraně přírody a o jeho dopadu na rybolov nemají ani potuchy – blesk z čistého nebe! Policie funguje na pikaču. Budiž. Myslím, že je to s ní lepší, ale pro srovnání to vezmem, že na pikaču. Tolik zákonů, které mění věci ve fungování policie a tolik nových zákonů, se kterými se musí policisté seznamovat během roku – to by byla pro Svaz jistá smrt! Rezultát: kluci v policajtským jsou boží a Svazáci jim nesahaj ani po kotníky. A s toakovýmhle přístupem vedení máme jít do Evropy? – Do pr… pudete! Není dýmu bez ohně a strach má velké oči. Furt se tu mele o důchodcích, co toho vytahají, … . Ono to nebude tak zlé, jak se na první pohled nabízí. Je třeba se spíše zamyslet nad celým fungování, ale nekřičet zase moc, protože pak přijde novela zákona s privatizací vod a my obyčejní rybáři se nedoplatíme. Tak vlastně i ten paskvil, co prošel sněmovnou je skoro výhra. Aby to ale byla skutečná výhra, chtělo by to něco udělat s fungování Svazu, aby se stal moderním hráčem a schopným managerem na poli rybochovu a rybaření. Tahle iniciativa ale musí vyjít zdola!!!! Nééééé, tu kecat o hovadinách a dělat ramena, ale aktivně se zapojit do svazové činnosti a vyměnit bandu důchodců za pružné lidi schpné a ochotné udělat něco pro dobrou věc. To si myslím, že je jediná cesta. Petice a podobné výrony, na to nevěřím. Je třeba udělat něco systematicky a ne jen tu a tam. Snad mi rozumíš. Kritizovat umím taky, vím to a nechci jen kritizovat. Chtěl bych najít cestu, ale hospodským mlácení prázdné slámy, linčováním ..... tím nejde dospět k žádnému osvícenému řešení. Rád bych dospěl k něčemu, co má hlavu a patu.

reagovat
Pondělí 22. srpna 2005 v 16:27 ® saky

Milky: mas pravdu, ty naklady by byly urcite mnohem vetsi, omlouvam se timto, ze sem sem napsal kravinu, nicmene by me zajimal tvuj nazor, kdyz ses tak hezky rozepsal. Co si o tom myslis ty, si ale nerek.
A podle me neni dulezity lpet na slovickareni, samozrejme sem se unahlil, budiz, nicmene neco by s tim delat chtelo. Nebo si myslis, ze soucasnej stav je v poradku??? Pokud de o me psal sem, ze by mi nedelalo problem platit vic nez kilo, klidne bych dal treba 500,– a to mam onen plat 15000 Nejsem z tech, kterej by moh tohle nejak resit, z casovejch duvodu. Nicmene kritizovat umi kazdej, neco s tim udelat, jen malokdo. Uznavam, ja to nejsem, ale vsemozne bych myslenku profi RS podporoval. Zajimalo by me, co ty Milky

reagovat
Neděle 21. srpna 2005 ve 13:13 ® pepino99
pepino99

podle mně by stačila stávající stráž, ale musela by chodit a něco dělat . Nechci se nikoho dotknout páč asi víjimky jsou ale chytám 20 let a nepamatuju si že bych měl někdy kontrolu 2× do roka!!!!!!!!

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1