Chytej.cz

Rybářská stráž necteno

18.8.2005 | kodlk | 10.397 zobrazení | 52 odpovědí

Jaké jsou Vaše názory na nutnost posílit řady RS. Denně narážím na nenasytné tvory a „prasata“ z řad rybářů.

Příklad: Dnes vláčím na Labi až dorazím k dědovi, který mi tvrdí, že má jen dva boleny. Pravda leželi v trávě. Ty další ve skákajícím batohu už nepočítal. Jen já jich vytáhl za dvě hodky 6. Co teprve on za celý den. FUJ!!!

Další příklad z minulého týdne – NECHRANICE: Dvěma chlapkům jsem s kolegou napočítal za den 9 kaprů. K večeru proběhly jatka – ani to po sobě neuklidily a obaly od různých poživatin ostatně taky ne.

Není nejvyšší čas tomu udělat přítrž? Jak proti tomu bojovat? Zpřísnit tresty? Nebo jen mlčky přihlížet?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Sobota 20. srpna 2005 v 17:39 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Kodlk: Je to přesně tak, jak píše Milky. Když jsem to pročítal odspodu, chtěl jsem Ti napsat, že takovýhle počet by to určitě nebyl. Ono to není tak jednoduché, ale je potřeba s tím něco dělat.

reagovat
Sobota 20. srpna 2005 v 17:18 ® funami

Nedávno ukazovali v tv zátah RS a policie na nějaký revír. Už ani nevím kde a kdy to bylo, ale to není to hlavní. Za jednu noc byly zabaveny myslím 3 rybářské lístky. to je dost výmluvné. Jen nevím, proč se nedělají takovéto akce častěji, nebo alespoň všude a ne jenom jednou za rok na pár místech v republice. Je to bohužel asi otázka času. Jediné pozitivum je, že podle mě ubívá masařů a přibívá sportovních rybářů. Jen škoda, že se to děje strašně pozvolna a tak asi i nadále budeme pozorovat jak si někteří pakují batohy rybami. Možná za pár desítek let…

reagovat
Sobota 20. srpna 2005 v 15:15 ® Milky
Milky

Jste tu jen banda horkejch hlav, co si v některých věcech nevidí na špičku nosu. Linčování je šíleně krásná záležitost, ale racionální myšlení je zcela někde jinde!

Já se masařů nezastávám, ale to co tu plodíte, to je taková kravina!

Citace budu jen glosovat!

kodlk: … Z toho by se dalo platit ve 4 letních „nejhorších“ měsících asi 470 profíků.

M. a co budou dělat po zbytek roku??? To bude banda blbů z prcáku nebo brigádička pro študáky místo mytí předních skel u benzínek?

saky: … sice to kilo neni moc, ale je to 300 000×100,– tj. 30 milionu, uvazujme o platu 15000,–/mes tj. ze jen za to kilco by bylo na vejplaty pro 166 clenu RS na celej rok. A kdyz by se platilo treba 150,– s tim ze slabsi by byli zprosteni..... Je mi jasny, ze to neni takle jednoduchy, ale zavest aspon par profiku.....

M Profíků???? Co si myslíš, že je za 15.000 mzdových nákladů za plat v čistém??? Podívej se na www. sfinance. cz a do mzdového kalkulátoru si napiš 15000 hrubého a ouuuuuha, vono je to přes 20 tisíc ve mzdových nákladech zaměstnavatele! Pro zajímavost! Hrubého 11.110 je pro zaměstnavatele mzdový náklad 14.999 a čistého je to 8.731Kč. Za to určitě bude Profesionál s velkým Pé! A co ještě vedení mzdové a dalších agend? Ošacení, výstroj, mobilní telefony, náhrady cestovních výloh, … To si myslíš, že je zadarmo?

kodlk: . Kdyby měl dostat každý z RS třeba jen 12.000 hrubého a zbytek dle jeho výkonu(prémie), …

M . totéž, co u sakyho! A prémie od sebrané povolenky, néé?

hnilda: Pochopitelně s ohledem na sociální případy a naše invalidní kolegy. Masaři by odpadli,možná.

M Většina masařů se právě rekrutuje ze sociálně slabších vrstev. Ať se o sociály a invalidy postará stát a ne Rybářský svaz!

Jsem rozčarován, co někdo dokáže vymyslet. Fakt už se nedivím, co za blbiny projde parlamentem. Neberte to ve zlém, ale když by tohle četl někdo, kdo se zabývá právem, vidí do ekonomiky, účetnictví …

reagovat
Sobota 20. srpna 2005 v 9:43 ® pepino99
pepino99

Cep: naprosto s tebou souhlasím!!!! Pro mně není masař kdo si domů vezme 2 kapry denně. Ale mít jich nacpanejch 9 v saku to už je ten případ.

reagovat
Sobota 20. srpna 2005 v 1:15 ® CeP
CeP

pepino: praseti rozhodne jo! masari. proc? za co? ze jedna v mezich zakona a a ponecha si denne dva kapriky 35cm protoze mu to zakon umoznuje? to se neda takhle pausalizovat. jo, kdyz ma kapru plnej bagl, tak je to jasny, ale drzi-li se v mezich zakona pak mu neni co vytknout. musis pocitat s tim ze spolecnost je velice pestrovarevna. myslim tim narozorove i hodnotove. nekdo je takovy ze co chyti pusti a nekdo ryby zere. stejne jako je nekdo masozravec a nekdo vegetarian. jeden stopuje a druhy ne, tenhle ma rad roc a tamten techno. kazdej ma v sobe zakodovany neco jinyho. jasne ze brat denne z vody sedm kil a cestou domu to po vsi rozdavat je prasarna. tohle je treba omezit legislativne. zuzit mantinely:

• max denni vaha 3.5kg bile a ostatni neuslechtile ryby
  • max denni ulovek kapra 2ks nepresahujici 7kg, tedy mam zapsanyho petikilace, trikilovyho uz musim pustit
  • max denni ulovek uslechtile ryby nejvyse 2 ks rozdilneho druhu a do 7kg. tedy jeden kapr, jedna stika, ale uz ne dve stiky, nebo dva candati atd. pravidlo s vahou jako u kapra
  • max tydenni ulovek kapra 10 ks
  • max tydenni ulovek uslechtile ryby 5 ks

dat do pravomoci mistnim organizacim moznost upraveni min miry a hajeni jednotlivych druhu dle potreby reviru. tohle ministersti urednici nikdy neposoudi. mistni podminky zna jen hospodar. ruku v ruce s tim legislativne upravit moznosti postihu ze strany RS. tvrde palkovat i drobne prohresky. kdysi byval stipaci kupon v ridicaku. dobra vec. to bych klido prevzal. a zase. mozna je v tom hodne utopie a treba taky jiskra dobre myslenky…

reagovat
Sobota 20. srpna 2005 v 0:09 ® pepino99
pepino99

PRASE A MASAŘ ? Na místě zabavit veškerý rybářský cajk, odebrat povolenku a ....... a pak by se vidělo! )))))

reagovat
Pátek 19. srpna 2005 ve 23:29 ® CeP
CeP

samozrejme nelze pocitat s tim ze 30 mil. pokryje jen mzdy. veskere naklady na provoz profi RS by byly daleko vyssi. resil bych to asi tak ze by na kazdem uzemnim svazu pusobilo rekneme 15–20 tezce profesionalne vybavenych maniku. a to jak znalostma, tak fyzicky a materialne, ale i pravomocne. kontroly na revirech by se konaly za ucasti dobrovolnych RS z MO znalych terenu. prednost bych predpokladal u lokalit s nedavnym nasazovanim protoze tam se nejvice praseci. horke fleky kde se da cekat s veliky rybarskym tlakem, ale take s vetsimi problemy bych ucinnost kontrol vyztuzil spolupraci s policii ČR. myslim ze jejich pritomnost by predesla mnoha incidentum. stejnou vyztuhu byl predpokladal u nocnich sluzeb. ttenhle system by si ale jasne vyzadal legislativni upravy nekolika zakonu. at uz samotne zrizeni profi RS a posileni jejich pravomoci, ale prave ta spoluucast PČR. taky bych dal moznost MO uzavrit kooperaci s mestskou policii na zvlaste nocni kontroly reviru v hranicich mesta atd… no nic. konec utopie. tohle by stejne nikdy neproslo. je cas vystrizlivet. ikdyz. treba se najde silenec kterej by to dokazal prosadit…

reagovat
Pátek 19. srpna 2005 ve 22:58 ® dudu

Prof rybářskou stráž, tak jak píšete považuji za krok zpět. Náklady by byly daleko vyšší než píšete( daně a odvody,cestovní výlohy, vybavení , ozbrojení, školení …) , takže bych ten předpokládaný počet strážců vydělil asi tak třemi. No a za předpokladu že budou pracovat ve dvojicích, jak je z důvodů bezpečnosti zvykem, tak by je nebylo vidět na některých menších lokalitách vlastně vůbec. Myslím si , že i když to tak nevypadá, je současný stav ( i s tím negativním kolem něho) lepší. Jsem pro zachování stávající podoby RS, a doplnění několika málo profi RS na velkých a problémových lokalitách.

reagovat
Pátek 19. srpna 2005 ve 21:47 ® kodlk

!!! tohle téma necháme otevřené, ať je co nejvíce názorů !!!

Vybere se ten nejvhodnější a poté se dá dohromady článek pro naše časopisy, aby se o tom mluvilo. To bude trvat tak měsíc, aby to mělo hlavu a patu. Součastně se obrátím na náš svaz, aby se necítili ukřivděný, že nic nevědí. Pak budeme postupovat dle potřeby. Při sílícím nátlaku by nad tím mohli začít přemýšlet. ..... DOUFÁM . Protože už mě tenhle stav s..... !

reagovat
Pátek 19. srpna 2005 ve 21:32 ® DEATH

Ano,ano,ale otázka zůstává jak na to?jak tomu dát podnět těm co by to mohli prosadit..?Peticí či čím.....?

reagovat
Pátek 19. srpna 2005 ve 21:10 ® gadasnik

Rozhodně "nezkorumpovatelné "profíky,za pytláctví-masařinu papíry sebrat,doživotně nevracet a flastry na účet profíků. Pro stovku i víc jsem pro.

reagovat
Pátek 19. srpna 2005 v 18:36 ® kodlk

Nechci pomlouvat práci přestavenstva a funkcionářů ČRS, ale učitě by si někteří z nich mohli najít alespoň hodku denně na řešení této otázky. Ale muleli by chtít. Vždyť jde o jejich peníze (rozpočet). Takový „masař(hamoun)“ je horší než kormorán. A to nemluvím o tom bordelu, který se každý rok uklízí kolem našich revírů. I tak by se ušetřilo něco na platy RS.

Kdyby měl dostat každý z RS třeba jen 12.000 hrubého a zbytek dle jeho výkonu(prémie), tak by během jednoho roku od zavedení tohoto nápadu klesly tyto čuňárny minimálně na 1/2. 170 hodin práce/měsíc musí být někde znát.

reagovat
Pátek 19. srpna 2005 v 16:00 ® saky

to by me taky zajimalo a pokud de o me, tak bych dal klidne 200–300,– (a to mam podprumernej plat, jako ostatne skoro kazdej ) Urcite by s tim chtelo neco delat, ja chytam na privlac nekolik let a teprve az letos me kontrolovala RS a to fakt povazuju za nedostacujici… sice to kilo neni moc, ale je to 300 000×100,– tj. 30 milionu, uvazujme o platu 15000,–/mes tj. ze jen za to kilco by bylo na vejplaty pro 166 clenu RS na celej rok. A kdyz by se platilo treba 150,– s tim ze slabsi by byli zprosteni..... Je mi jasny, ze to neni takle jednoduchy, ale zavest aspon par profiku.....

reagovat
Pátek 19. srpna 2005 ve 13:50 ® DEATH

Šlo by nějak to prosadit?Tu „profesionální“ rybářskou stráž,s většíma pravomocma? I za cenu směšného poplatku 100 Kč..? Jak?Formou petice za zavedení profesionálních RS …? Poučtě mě,díky

reagovat
Pátek 19. srpna 2005 ve 13:20 ® PV

Jó, kdyby v předsednivu ČRS přemýšleli stejně jako třeba kodlk, tak bychom na tom byli jako v civizované zemi a ne v tomhle paroubkistáně.

reagovat
Pátek 19. srpna 2005 v 11:58 ® pedrosa
pedrosa

Souhlasím, určitě by to mnohé vyřešilo.

reagovat
Pátek 19. srpna 2005 v 10:26 ® fousaty

Stovka by rozhodně nikoho nezabila a určitě by fungovala profi rybářská stáž i jako vynikající prevence. Chytám už 17 let a porybný mě kontroloval co si vzpomínám 2–3 krát a to vždy ve dne. Jak to asi vypadá u našich vod mimo lovnou dobu si ani neumím představit. Jsem určitě pro profesionální rybářskou stráž.

reagovat
Pátek 19. srpna 2005 v 10:15 ® BigMike

Na Moravě prý už profíky organizují, nevíte o tom něco?

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2005 ve 22:57 ® kodlk

HNILDA: 300.000 regis­trovaných rybářů x 100kč = 30.000.000Kč.
Z toho by se dalo platit ve 4 letních „nejhorších“ měsících asi 470 profíků. Dát dohromady ještě pravomoce které by chtěl BIG MIKE a máme do každého kraje asi 70 RS PROFÍKŮ

Za úvahu by to stálo. Nebo ne?

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2005 ve 22:20 ® BigMike

Jako člen RS, která to dělá ve svém volnu a povolenku na rok zadarmo mohu říct jen jedno – zprofesionalizovat a dát pravomoce alespoň jako městskejm. Jinak uděláme prd!!! Přijedu nasr.. z práce a mám chuť jet k vodě řešit další problémy? Spíš takhle někam zalézt mimo rybáře a v klidu chytat! Profíky a aby šmejdili třeba dvá celý den po revíru a druzí dvá třeba odpoledne a v noci. No, jinak z toho cesty nevidím. Příští rok to nejspíš položím, pro klid v rodině, v duši a tak všelijak. Jsme někdy pro srandu!! Ale hodně dělají i funkcionáři v organizacích, které by přestupky měli řešit a ne maskovat a pod!! V tom vidím také dost velké rezervy!!! Každej řve a pak pro známého, který má průser mají jiný metr než pro cizí!!

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2005 ve 21:53 ® hnilda

Jedno řešení by se možná našlo: Já osobně bych zrušil příspěvky na bohulibou nečinnost hlavních řídících „orgánů“ a zavedl bych povinný měsíční příspěvek ve výši 100,–kč na plně profesionální rybářskou stráž. Pochopitelně s ohledem na sociální případy a naše invalidní kolegy. Masaři by odpadli,možná. Ale za návrh to stojí,ne?
Rybě a klidu ZDAR !!!

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2005 ve 21:07 ® DEATH

Je to k pláči a zároveň nasrání,ale udělat toho moc nejde. maximálně snad zvýšit postihy,aby to dotiční pocítili dostatečně na to,aby je tenhle trend přešel. Stejně si myslím,že tohle se nevymýtí,ale mělo by se udělat všechno pro to,aby se to omezilo na minimum..

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1