Chytej.cz

návazec????? necteno

16.8.2005 | Tumi | 7.104 zobrazení | 42 odpovědí

Jen se chci zeptat jestli při přívlači na rotačku a plandavku používáte ocelový návazec?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Čtvrtek 1. září 2005 v 11:37 ® Bublima

Při lovu štik kevlar. Letos už dvě 70átky a ani jedna to neukousla a asi 40 stik do 55cm.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2005 v 8:02 ® Zcuter
Zcuter

mně jedna štika uhryzla i wolframové lanko. nevím,jestli to bylo kazové nebo tak něco...........

reagovat
Úterý 30. srpna 2005 ve 22:46 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Denyg: Na mě se vykašli Musíš poděkovat tomu nahoře

reagovat
Úterý 30. srpna 2005 v 17:04 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Bobo: Děkuji Ti

reagovat
Úterý 30. srpna 2005 v 17:03 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Denyg: Nezbývá Ti, než děkovat bohu…

reagovat
Úterý 30. srpna 2005 v 16:30 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Quote: On 2005–08–30 14:50, BoBo-Falknov napsal: Tumi: No i ta dvacítka je skoro dost… Záleží na tom, jaký máš prut, pokud je tvrdý, tak bude dvacítka OK, ale časem bych změnil cajk. Denyg: Návazec 0,10… No v proudu s pěknou rybou Tě chci vidět Já teď používám nejvíc proutek do 10gr a když jsem šel s 0,12 na PD, tak mi kolikrát nedali čas povolit brzdu. Když jsem ji měl povolenou dopředu, tak jsem je zase neprosekl. Chápu, že na tlouštíky to asi stačí, ale co když se Ti pověsí něco většího? Já osobně jsem rozdíl v počtu záběrů při změně návazce z 0,12 na 0,16 nepocítil.

Vytáhl jsem na to nej parmu 60cm a bolena 65cm. myslím, že to už jsou slušné ryby, ne????

reagovat
Úterý 30. srpna 2005 v 16:26 ® PetrH
PetrH

Sorry, nejaka zmatena diakritika. RASTOK: Muzes mi prosim rict jakym uzlem vazes na to lanko karabinky? Co jsem zkousel tak bylo po utahnuti tak 1cm od konce uzlu zvlneny. A zvlast to 6ti kg na kterym sel uzel extra-spatne utahnout.

reagovat
Úterý 30. srpna 2005 v 16:23 ® PetrH
PetrH

RASTOK: Můľeą mi prosím říct jakým uzlem váľeą na to lanko karabinky? Co jsem zkouąel tak bylo po utáhnutí tak 1cm od konce uzlu zvlněný. A zvláą» to 6ti kg na kterým ąel uzel extra-ąpatně utáhnout.

reagovat
Úterý 30. srpna 2005 v 16:13 ® saky

ja chytám na 0,18 až 0,20, jak kdy a jak na co du a pokud jde o lanko, tak to tam nechavam na MP skoro vždy. Na P ho nedávám nikdy. jinak to lanko používám wolframový, sice ho po štice dvou musíš pomalu vyhodit, ale stojí to za to. Jinak když chytám bez lanka, tak zásadně bez návazce. Akorád když chytám v mělčí vodě, tak tak jednou za hodinu dvě to celý převazuju kvuli poškození vlasce.

reagovat
Úterý 30. srpna 2005 v 15:50 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Tumi: No i ta dvacítka je skoro dost… Záleží na tom, jaký máš prut, pokud je tvrdý, tak bude dvacítka OK, ale časem bych změnil cajk. Denyg: Návazec 0,10… No v proudu s pěknou rybou Tě chci vidět Já teď používám nejvíc proutek do 10gr a když jsem šel s 0,12 na PD, tak mi kolikrát nedali čas povolit brzdu. Když jsem ji měl povolenou dopředu, tak jsem je zase neprosekl. Chápu, že na tlouštíky to asi stačí, ale co když se Ti pověsí něco většího? Já osobně jsem rozdíl v počtu záběrů při změně návazce z 0,12 na 0,16 nepocítil.

reagovat
Úterý 30. srpna 2005 v 10:07 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Tumi: Ne, ne a ještě jednou ne. Na navijáku mám pletenou šnůru a na ní návazec z monofilu. Na návazci 0.10mm jsem už pár štik a candátů vytáhnul( vše okolo 40cm) a okouni a tloušti naprosto bez problémů........

reagovat
Úterý 30. srpna 2005 v 7:28 ® RASTOK

keď cielene chytám šťuky, tak dávam ultretenké lanko od Jaxonu s nosnosťou 3 kg a pri veľkých nástrahách s nosn. 6 kg. cena je okolo 200 Sk za 5 metrov, ale tých 5 metrov ti vydrží na 3 roky, s klasickým lankom alebo kevlarom som mal menej záberov.

reagovat
Pondělí 29. srpna 2005 v 11:27 ® Gudaska

Jen pro zajímavost: Tuto neděli na Hameráku jsme s kolegou škádlili ploťky kosťákama. Najednou přestaly brát. Než jsme se rozkoukali, zjistil jsem důvod: Na 14 vlasci a 12 háčku se vozila štika. Na téhle sestavě jsme se přetahovali asi 7 minut. Potom se mi ji podařilo vyndat (55cm). Sám jsem tomu nechtěl věřit. Seknutá byla v kraji do horního patra. Vlasec šel šťastně koutkem mezi zubama.

reagovat
Neděle 28. srpna 2005 v 10:03 ® Tumi

Bobo Falknov:používám rotačku o velikosti 0–2. Vlasec tam mám třicítku,ale dám tam asi dvacítku.

reagovat
Pondělí 22. srpna 2005 v 17:46 ® kodlk

Co si vzpomínám, tak za poslední tři roky byly jen dvě ztráty ukousnutím. Pak je důležitý nemít protihroty. Když ukousne, dříve jí vypadne nebo vyhnije.

reagovat
Pondělí 22. srpna 2005 v 11:24 ® Kep

V sobotu na Oslavce,během 2 hodin 3 štičky nejmenší 30,největší 45 cm.Šel jsem po tlouštích takže jen 0 a 1 rotačky. Všechny to dost zhltly,ale o žádnou jsem nepřišel. Možná štěstí,možná jsem je z tý vody moc nerval a tak se zadařilo. Používám Colmic Fender 0,18 mm

reagovat
Neděle 21. srpna 2005 v 17:58 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

kkarlos: Tak nepoužívej ani tu šňůru, je to fakt o ničem Já pod jezem používám plechy (rotačky, plandy). Pokud by na ně dravci nereagovali, tak zkus peří. (od věci by taky nemusela být guma, záleží hodně na tom, jak to tam vypadá.

reagovat
Neděle 21. srpna 2005 ve 14:47 ® kkarlos
kkarlos

zpet k otazce

pri privlaci ocelovy navazec nepouzivam

reagovat
Neděle 21. srpna 2005 ve 14:26 ® kkarlos
kkarlos

zda se mi odolnejsi vuci oderu a v akci se stikou sem ho jeste nevidel. asi to dopadne tak ze tam budu mit jen tu 16 a nakonec karabinku protoze s lankem se mi nechce vlacet zda se mi ze pri tom nastraha hur pracuje. nevis co by mohlo platit na stiky pod jezem na MP vode (uslava) kde skoro nikdo nevlaci ale casto s rybkou na kacu. max. hlobka tam je 80cm. poraď diiiiik

reagovat
Neděle 21. srpna 2005 ve 14:18 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

kkarlos: No jde o to, že jestli to není kovové lanko (wolfram, ocel…), tak ho tam máš úplně zbytečně a jediný efekt, který přináší, je ten, že máš méně záběrů. Věř mi – vlastní draze získaná skutečnost. Pod jezy chodím na P i MP vody.

reagovat
Neděle 21. srpna 2005 ve 14:15 ® kkarlos
kkarlos

nevim co to je za znacku ale pro mne vyhovujici!!!! ja sem jeste zadnou zubatou ani candose nechyt tak my ta snura je celkem k nicemu ale tak co kdyby nahodou. snazim se moc aby mi to capla stika tak asi jeste dneska vyrazim pod jez. chodis chytat pod jezy???

reagovat
Neděle 21. srpna 2005 ve 14:11 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Aha, špatně jsem to pochopil To je samozřejmě jiná Jaký používáš návazec? Já měl letos zatím kliku a žádná zubatka si nástrahu neodnesla.

reagovat
Neděle 21. srpna 2005 ve 14:04 ® kkarlos
kkarlos

sory spatne sem to napsal!! na konci mam snuru dlouhou 30 cm a jinak mam 16,5 mm silver ghost proutek mam nejakyho staryho ´´sejkspyra´´ a navijacek Shimano Nexave 2000F a vlacim mali twistriky a rotacky

reagovat
Neděle 21. srpna 2005 ve 13:58 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Taky jí může kousnout. Ale proč, panebože, zrovna třicítka vlasec?! S tím se dá kotvit loďka! Je zbytečně silný, kazí chod nástrah a snižuje počet záběrů. Jaký máš prut?

reagovat
Neděle 21. srpna 2005 v 10:24 ® kkarlos
kkarlos

BoBo-Falknov: myslis ze kdyz tam mam snuru kolem 30 ze mi to zubata prekousne??? Do budoucna chci chytat bez vseho ale teprv zacinam tak tam radsi tu snuru mam a chytam na mali twistriky a rotacka!

chybicka se vloudila

reagovat
Neděle 21. srpna 2005 v 10:22 ® kkarlos
kkarlos

BoBo-Falknov: myslis ze kdyz tam ma snuru kolem 30 ze mi to zubata prekousne???do budoucna chci chytat jen bez vseho ale teprav zacinam tak tam radsi tu snuru mam a chytam na mali twistriky rotocka

reagovat
Neděle 21. srpna 2005 v 7:35 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Tumi: No on hlavně neměl ani míru Zkus ten wolfram vynechat a uvidíš, že záběry přibydou. Jakou velikost nástrahy používáš?

reagovat
Sobota 20. srpna 2005 v 18:08 ® Tumi

Já jsem včera wolframové lanko a rotačku vytáhl první rybu v životě na přívlač a byl to candát 44. Byl hezkej tak jsem ho pustil..

reagovat
Sobota 20. srpna 2005 v 15:09 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Tumi: Jde o to, že pokud jdu na vodu, kde předpokládám útok štiky a přizpůsobím tomu velikost nástrahy, tak tam wolfram dám (v žádném případě ne šňůru). Většinou ale chodím vláčet s malou rotačkou, případně gumou a tam je lanko nesmysl i z hlediska funkčnosti nástrahy.

reagovat
Sobota 20. srpna 2005 ve 12:31 ® doktor

Bez lanka na šťuky je to adrenalin ale v prípade, že ich chceš vytiahnuť je to hazard.
Šťuka odkusne snáď všetko okrem nejakého ocelového lanka. Min. sobotu som mal konečne riadnu ale porúčala sa, šnúrka nemala šancu.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1