Chytej.cz

Přívlač na malých vodách necteno

21.4.2004 | novis | 4.866 zobrazení | 26 odpovědí

Když jsem zahajoval na pstruhovce,tak jsem nepotkal rybáře,který by neměl v košíku alespoň 2 pstruhy. Tyto ryby měly témeř vždy méně než 28 cm. Co vy na to? [ Upraveno novis dne 2004–04–21 v 13:22 ]

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 13. listopadu 2004 v 17:04 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Tak to je v poho,stací vedet,na co jdou a da se jich chytit hromada

reagovat
Úterý 8. června 2004 v 0:12 ® wagy

Pstruh 35 cm na takovy potok, to je teda parada!!! Dnes sem tam byl zase. Celkem to slo, dobre sem si zachytal a odpocinul. Max. mel asi 26 cm, ale chtel bych tam dostat nejakeho vetsiho! Snad NEKDY!!!

reagovat
Pondělí 7. června 2004 v 16:25 ® Jindra5

tak oni ti pstruzi tam nejsú mocc velcí, ale je tam i pár větších kouskú, jsou ovšem školení

největšího- měl neco přes třicet čísel-35 asi, hupl mi na rotačku ve výskoku-paráda, ale pak spadnul-asi bych ho stejně pustil

reagovat
Neděle 6. června 2004 ve 23:26 ® wagy

Zdar JINDRA5, jakeho nejvetsiho pstruha si dostal na Lisenske ricce??? Ja zatim potocaka jen 30 cm. I kdyz na takovy potucek celkem slusny. Aspon je tam pekne klidek, tedy az na ty cyklisty!!! Urcite tam jeste zajdu. Zatim!!!

reagovat
Pátek 4. června 2004 ve 12:08 ® Jindra5

Líšeňská říčka

Velice hezký revír.

Jedná se o potok-potůček, celkem mělký s občasnými tůňkami tak 0.5–1 m. Vyžaduje velmi dobrou techniku nahazování. Záběrů jsem měl opravdu velké množství-rotačka-00,0, vlasec 0,12. Pstroužci tak kolem 20 čísel. Měl jsem na prutu i jednoho většího. Doporučuji pro milovníky jemné přívlače. Je tam ale dost tna-stromy.

Nutno se chovat u vody velmi potichu-pstruzi jsou citliví.

Někde na stromě jsem pověsi rotačku, tak až půjdete tam, tak si ji nechte.

reagovat
Pátek 4. června 2004 ve 12:02 ® Jindra5

Líšeňská říčka

reagovat
Středa 2. června 2004 ve 23:06 ® wagy

Tak tak. Naprosto souhlasim s Pupakem, co se da delat!!!

reagovat
Středa 2. června 2004 v 19:47 ® pupak

Většina pstruhovek je plněná tržníma duhákama ale co maj dělat lidi co maj za prdelí potok s potočákama do velikosti 25+ a větší tam prostě nejsou a o duhákách se jim může jen zdát. To si tady pěkně plkáme že neberem a mevezmem… Když nemáme problém dojet si kdekoliv po Čechách zaplatit si soukr. revír to se nám to vypráví… Nejsme všichni na tom tak dobře. Já vim je to problém jedince když víc mákneš je víc a můžu si ledasco dovolit nevim jestli jsem to napsal srozumitelně, ale nedivim se těm co si tuto rybu vemou.

reagovat
Středa 2. června 2004 v 15:19 ® Prizrak

Já taky když vezmu pstruha, tak aspoň 30 cm, i tu pětadvacítku bych však vzal, ale to jen tehdy, když by byl poraněnej, jináč pod 30 cm nejdu!!!

reagovat
Středa 2. června 2004 v 10:01 ® wagy

Včera sem se byl zase podivat na Líšešké říčce 2! Jo pravda, člověk si tam pěkně zachytá, je tam celkem klid (je to v lese),ale opět žádní velikáni, ale dost. Zas do 30 cm ale zase pěkně vypasení !!! Větší tam ani snad nebudou a jestli jo, tak asi vyjíždějí jen v noci. Stačí blbě šlápnout na klacek nebo do vody a je konec z chytáním!!!

reagovat
Úterý 1. června 2004 ve 20:34 ® jiris
jiris

Nic proti, ale taky jsem proti odnášení takovejch žoužel. To bych přežil, kdybys radši vzal třicátníka, ale 25?? Z toho není ani kostra. Takovýho sem vzal asi jednoho za celou moji krátkou kariéru. Jinka pokud 30 nechytneš tak to chápu

reagovat
Úterý 1. června 2004 ve 20:24 ® raduch

Máš pravdu,co mi je do toho,když to je podle řádu. Tenhle rok stojí za prd tak příští rok to bude to samé. Zdar

reagovat
Úterý 1. června 2004 v 1:03 ® wagy

no tak co???!!! tak se do me kliden pust, hele ze si jednou za uhersky rok vezmu od vody 3 pstruhy i kdyz docela male tak co je komu do toho!!!!!!! sezona stoji za nic!!!!!!!!! wa. gy@atlas. cz

reagovat
Čtvrtek 27. května 2004 ve 21:01 ® raduch

wagy> doufám,že ten 25,5 měl zavřenou hubu,jinak by Ti něco řekl od plic.

reagovat
Čtvrtek 27. května 2004 ve 13:52 ® wagy

Konečně jsem si sehnal povolenku na revíry MRS. Rikal jsem si, ze bude stačit jen měsíční, jen na zkoušku. Byl jsem zatim 8× u vody. Prvího duháka 33cm jsem dostal na 1. vycházce na SVITAVě 2. Pak dlouho a dlouho nic jen samí malí špunti. Naposled v utery jsem byl na Líšeňské říčce 2 a tam jsem si celkem zachytal. Sice žádní velikáni: od 20 do asi 30 cm ale pro radost to stačí. Vzal jsem si 3 největší 25.5, 26 a 30cm ať z toho taky něco mám! Jinak su ze severní moravy a tam taky nic moc: potočáci a duháci od 20 do 30 cm max. Třeba to příští rok lepší! Petrův zdar !!! wa. gy@atlas. cz

reagovat
Čtvrtek 27. května 2004 ve 12:14 ® mirmen

zapomněl jsem dodat, že to bylo před dvaceti roky

reagovat
Čtvrtek 27. května 2004 v 11:13 ® Prizrak

Já mám na pstruhovce asi 15 vycházek na Svratku 7/8. Za tu dobu mám jednoho duháka 30 cm, pár potočáků 20cm- 25 cm a jednu štiku 54 cm.

reagovat
Čtvrtek 27. května 2004 v 9:57 ® mirmen

Vláčel jsem na pstruhovce jen pár sezon, když jsem měl pstruhovku – malý podhorský potok – jen 50 metrů od bytu. Docela džungle, spleť břehových porostů, klenby větví, tůňky střídající se s proudnějšími úseky. Dalo se lapnout 5–15 pstruhů na 3–4 hodinovou vycházku, většina od 20 do 30 cm, jen čtvrtina ( zhruba) nad 30. Ročně jsem si nechával tak 10–12 pstroužků mezi 30–40 cm.

reagovat
Čtvrtek 27. května 2004 v 8:09 ® toulovec
toulovec

sice na pstruhovce začátečník, ale zato chodím na Loučnou, o které slyším hotové chvalozpěvy ze všech stran. Od zahájení se mi na prut pověsilo 6 ryb mezi 27–28 cm, skoro všechno siveni. Po zahájení jsem byl 6 vycházek bezrybka!!!!! A co se bavím s chlapama, nejsou na tom o moc líp. Jednu asi 3 hodinovou vycházku jsem ulovil 12 mrňavých potočáčků, z čehož jsem byl tak unešenej, že jsem málem ani nemohl usnout. Myslím že mi udělali větší radost než dva odnesení duháci nad 30. Tak nevím jestli je to rukama, nebo rotajdou, nebo je ta voda po zahájení už tak vybraná, že tam zbyl jen dorost a ty větší co zůstaly jsou opatrný jako čerti. Asi abych si povodil slušnější rybu musím někam na soukromej revír na granuláky, ale když já nemám rád lidi!!!!!!!!!

reagovat
Neděle 9. května 2004 ve 14:48 @ 

Zkouším přívlačí pstruhy na Svitavě u Bílovic nad Svitavou. Je to svátek něco vytáhnout ale to očekávání stojí za to. Během měsíce mám teprve 1 pstruha 28 cm a nemít třpytku až v žaludku, tak ho pouštím. Začnu zkoušet mušky a jsem zvědav, co oni na to. Svratku u Nedvědice mám prochozenou již 25 let, kde jsem bydlel a zatím se to nedá se Svitavou srovnávat. Třeba mne nová řeka překvapí.

reagovat
Středa 5. května 2004 ve 12:31 ® wagy

zdravim, jen by me zajimalo kolik takovych pstruhu pres 30 cisel chytis??? No ono taky vlastne zalezi kde chytas. Ja rad chytam na malych potocich a jak chytnu pstruha okolo 30, tak mam druhe vanoce!

reagovat
Pondělí 26. dubna 2004 ve 12:03 ® Jindra5

Jak pstruh nemá dost přes 30, tak ho neberu

reagovat
Neděle 25. dubna 2004 ve 12:51 ® okoun

Já zase viděl „muškaře“ na židličkách jak na místě vysazení tahaji jednoho duháka za druhým menší pouštěli , ale ti větší šli do batohu v nekontrolovaném množství . S batohem se chodilo k autu pro sváču a pití .„Svačináři a těžaři se vzorně střídali“

reagovat
Čtvrtek 22. dubna 2004 ve 21:38 ® jiris
jiris

DaH – bohužel mýlil (

reagovat
Středa 21. dubna 2004 ve 20:09 ® HaD
HaD

já jsem si tak nějak vždy myslel (asi naivně), že muškaři jsou čistí sportovci, kteří si rybu takřka neberou a když už, tak rozumně. Jak to tak poslouchám, tak je asi hodně muškařů-masařů:-(( ó jak jsem se mýlil, nebo snad ne?

reagovat
Středa 21. dubna 2004 v 15:18 ® Prizrak

Já bych řekl, že to byly ryby vysazené.

reagovat