Vyhledávání
Vázání much
15.8.2005 | kkarlos | 3.235 zobrazení | 3 odpovědi
Zajimalo by mne z jakeho meterialu se vazou mouchy a kolik to asi tak stoji??? Zatim premyslim jen do budoucna ze zacnu muskarit!!! dik za odpoved
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 10. června 2008 v 18:17 ® spajda77 reakce na …
-
to si mě cenou teda překvapil chci začít do budoucna s vázaním ale počítal jsem že do toho pude minimálně do 3000 Kč
reagovat - Úterý 16. srpna 2005 v 10:33 ® Tomucha
-
je to jednoduché – msuíš mít určité vybavení a pomucky aby si mohl začít vázat mušky. Svěrák 1000,– + drobnosti cca 400,– matriál na začátek nebudeš potřebovat nic extra protože toho dost ořežeš a vyházíš, základní materiál na zkoušení si mužeš pořídit cca v hodnotě 500,– střední kvality. Postupně si dokoupíš co budeš potřebovat. Do začátku mužeš navštívit nějáký kurz vázání mušek ( budou v zimě v Brně) V září vyjde v kajmanovi novej seriál o vázání, pomůckách a materiálech, technikách vázání atd. jinak knížky – Lexikon mušek na vzory a Karafiáta s macháčkem -muškaření a vázání .-)
reagovat - Úterý 16. srpna 2005 v 6:31 ® Axamith
-
To by bylo na knihu. Mouchy se vážou z nejrůznějších materiálů, např. různé druhy peří, srst lesní zvěře, syntetické materiály … Muškaření je krásný koníček, ale poměrně náročný. Pro začátky s vázáním muček doporučuji knihy Lexikon mušek a Muškaření a vázání mušek. Obě vydala agentura Fox. úUplně nejlepší je nechat si zpočátků poradit od dalšího muškaře. Je spousta fíglů, které laik ani nevidí a přitom dokáží hodně pomoci. A co se týče finanční náročnosti, tak jenom na tobě záleží, co jsi ochoten obětovat. Já když se obléknu k vodě, tak mám na sobě něco kolem 15000,– + asi 5000,– v muškách ( prodejní ceny mušek ), někdo má za ty samé peníze jenom prut. Materiály na vázání se dají samozřejmě koupit, ale také se dá hodně ušetřit vlastním přičiněním. Osobně si sám sháním kohouty na skalpy po vesnicích, CDC peřích na honech na kačeny, srsti od myslivců . . . Je dost materiálů, které musíš koupit, např. fy. HENDS z Rožnova je výrobce a dá se u nich sehnat téměř cokoliv. Taky počítej, že háčků spotřebuješ více než u klasické rybařiny. Ale to k tomu patří. Hodně štěstí v začátcích a vydrž, vyplatí se to.
reagovat