Chytej.cz

Mohu????Prosim poradte vsichni necteno

7.8.2005 | kkarlos | 4.306 zobrazení | 18 odpovědí

nevite jestli smim chytat na dva pruty a na mrtvou rybycku na morave(nove mlyny)kdyz mi jeste neni patnact???jsem clenem MO ČRS

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 13. srpna 2005 ve 22:22 ® Grendel

Harik: Jsem rád, že jsme si to upřesnili a vzájemně se poučili.

reagovat
Sobota 13. srpna 2005 v 19:55 ® Harik

Grendel Česká republika má dva rybářske svazy.Český,do kterého patří Tebou menovaná Severní Morava a Slezsko /neznám samostatný řád pro Severní Moravu a Slezko ale jen rybárský řád Českého rybárskeho svazu/ a Moravský rybářsky svaz platný pro jižní Moravu / kterým jsem členem/ Oba svazy jsou samostatné a nezávislé,proto tam jsou aj nekteré určité rozdíly,třeba uváděná nejastnost ohledně chytání mládeže,doby hájení atd.

reagovat
Pátek 12. srpna 2005 ve 20:24 ® Radim

určitě nesmíš, máš to napsaný v řádu 2005 rybolov mládeže

reagovat
Čtvrtek 11. srpna 2005 ve 23:25 ® Grendel

Harik: Já vlastním rybářský řád pro Severní Moravu a Slezko,o Jižní Moravě není ani zmínka. V případě že jsou shodné,tak platí to co jsem již napsal. V rybářském řádu platném od 1. ledna 2005 se nikde nepíše ,že by mladistvý měl nějaká omezení. Před rokem 2005 tam jistá omezení byla.

reagovat
Středa 10. srpna 2005 ve 23:41 ® Harik

GRENDEL morava má jeden rybárský řád,v kterým je jasne stanoven rybolov mládeže.

reagovat
Pondělí 8. srpna 2005 ve 22:11 ® Grendel

Omlouvám se za mylnou informaci,nějak jsem nevzal v úvahu ,že Nové Mlýny leží na Jižní Moravě a že by Jižní Morava měla jiný rybářský řád než Severní Morava.

reagovat
Pondělí 8. srpna 2005 v 19:12 ® Milky
Milky

nurse02: Díky za vyčerpávají odpověď . Ono je to takhle transparentnější i pro ostatní, aby tu nedocházelo k lichým polemikám

reagovat
Pondělí 8. srpna 2005 ve 12:37 ® nurse02
nurse02

Milky: Je to z Bližší podmínky výkonu rybářského práva na vodách mimopstruhových platné na revírech Moravského rybářského svazu od 1. ledna 2005 z ofic. webu MRS.

reagovat
Pondělí 8. srpna 2005 v 11:58 ® Lukas

Od jednoho kamarada ale je mi jasne ze ne! Je asi potrhrej!!!!!!­!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!

reagovat
Pondělí 8. srpna 2005 v 11:46 ® Enzo

Jen jeden prut a rybička žadná

reagovat
Pondělí 8. srpna 2005 v 0:15 ® muf

grendel: morava je morava a má svůj vlastní svaz, který se zove Moravský rybářský řád, tak nás neházej někam do Slezka… Jak už bylo zde níže psáno, mládež do 15-ti let. Jeden prut, zákaz na živé a mrtvé rybky, i jejich části. Citace rybářský řád MRS.

reagovat
Neděle 7. srpna 2005 ve 23:05 ® dudu

V revíru MRS se i člen jiného svazu pochopiteně musí řídit řádem MRS ( 1 prut a bez rybky). www. mrsbrno. cz

reagovat
Neděle 7. srpna 2005 ve 21:23 ® Grendel

Tak konec polemizace: Morava patří pod Český rybářský svaz se sekretariátem úzamního výboru pro Severní Moravu a Slezko. Od 1. ledna 2005 má mladistvý stejné povinosti a práva jako dospělý,dvě udice,vláčení ,lov na živou rybku atd.(dětem do 10 let už se nepovoluje chytat na jeden prut držitele povolenky). Nové Mlýny patří pod místní organizaci,u které je zapotřebí zakoupit na dané období rybářský lístek.

reagovat
Neděle 7. srpna 2005 v 19:33 ® Wolf

Nový mlýny sou na Moravě a nejspíš bude i pro hosty platit řád MRS a podle něj může mládež provádět lov jen na jeden prut. Snad

reagovat
Neděle 7. srpna 2005 v 17:36 ® Milky
Milky

nurse02: … a odkud jsi to zjistil – je vhodné uvádět zdroj! (v tomhle případě si myslím, že je to citace ze zákona a Řádu, který neplatí – z roku 2004)

reagovat
Neděle 7. srpna 2005 v 17:08 ® nurse02
nurse02

Myslím, že odpověď je jasná:Rybolov mládeže

Mládež do 15 let včetně může lovit na vodách mimopstruhových na 1 prut. Mládež do 15 let nesmí lovit na nástražní rybky, ani jejich části, rovněž tak nesmí lovit nástražní rybky do čeřínků. Přívlač je povolena pouze s umělou nástrahou.

reagovat
Neděle 7. srpna 2005 v 15:20 ® Milky
Milky

podle zákona ANO, podle vyhlášky ANO, podle Rybářského řádu – nevím (mám nastudovaný jen ČRS).

reagovat
Neděle 7. srpna 2005 ve 14:19 ® Lukas

To nevim ale bádal jsem nad tim protože jsem slyšel že jo!

reagovat