Chytej.cz

Chytání nástražních rybek necteno

6.8.2005 | kkarlos | 6.218 zobrazení | 6 odpovědí

Zajimalo by mne jak chytate male rybky(5–15cm) na dravce a jestli nejak vnadite. Vcera jsme jeli tri na dravce a za cele odpoledne jsme chytli 6 oukleji kolem 8 cm prosli jsme tak usek 200m a jenom 6 rybek. Chytali jsme na bic s mini splavecky a mini hacky dik za odpoved

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 6. srpna 2005 ve 22:09 ® Tomash
Tomash

Na „čudly“ používám 14-ky háčky s protihrotem , 1 g splávek – plotice, 0,4 g splávek na oukleje. Na háček jednoho bílého červa naskrz tělem a „ocásek“ nechat pracovat. Krmení – to nejobyčejnější – stačí 2 koule velikosti basebalového míčku. Je jedno, jestli je to řeka, nebo rybník. Chce to trochu cviku a troufám si říct, že dokážu ulovit nástražní rybku, kdekoliv a kdykoliv. (Pokud je tam voda)

reagovat
Sobota 6. srpna 2005 v 19:08 ® Hrouzek
Hrouzek

Asi záleží na vodě,já s tim nemám problém a to nemám nic moc jemnýho. Když tak stačí říct a jestli to nemáš daleko,tak u nás na Doubravě 3, bez problému,plotice cca 8–15cm,oukleje od cca 7cm do 13cm. Mraky. Jinak je dobrý trochu přikrmit. a na červíky..

reagovat
Sobota 6. srpna 2005 v 18:27 ® Tomik
Tomik

Já chytám nastražní hrouzky jenom na potoce na čeren je to potok kterej teče pres obec a neni to žadnej revir. A nastražni plotičky(vetsinou pro strejdu) chytám na rybníku stylem rohlik na hladinu a splavek s hloubkou 10cm a nastraha hnojak.

reagovat
Sobota 6. srpna 2005 v 17:44 ® pedrosa
pedrosa

Několikrát jsem „vyhořeli“, když jsem si chtěl nachytat nástražní rybičky těsně před lovem. Tak teď když vím, že pojedu na dravce s rybičkou, tak si ji koupím a ještě si můžu vybrat takovou, jakou potřebuji. Stejně ale radši jdu na třpytku.

reagovat
Sobota 6. srpna 2005 v 16:40 ® Stavba

Ja nejradeji chytam hrouzky v malych tunkach. Hodim ceren do vody a do vody nahazim pisek s bahnem nebo proste zvirim dno a hrouzci priplavou…

reagovat
Sobota 6. srpna 2005 ve 13:52 ® jake
jake

Chce to přesně vědět místo, kde se oukleje zdržují – já jich u nás na Dřevnici znám několik a pak není problém – na plavanou na bílé červy – 1 –2 na 10-ku háček a jde to jako po másle.

reagovat