Vyhledávání
Vlasec(šňůra) Fireline, dobrá investice????
6.8.2005 | Yuri | 4.189 zobrazení | 13 odpovědí
Chtěl bych se zeptat, co si myslíte o nápadu koupit tento vlasec o průměru 0,10 mm a nosnosti zhruba 3,64 kg na cívku o kapacitě 300 m/0,10mm. Je to výhodná investice? Ptám se hlavně těch co mají s touto šňůrou zkušeno. Prosím o co nejvíc odpovědí. Díky Yuri
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 11. srpna 2005 v 17:22 ® karelc
-
Já mám FL 0,10 růžové barvy. Chytám s ní na feeder a vláčku a jsem s ní hodně spokojenej. Je tenoučká a jemnější než starší série FL. Samozřejmě, že ji nenasazuju pořád, ale třeba, pokud jdu vláčet candáta v hloubce, nějakých 20m od břehu. Je to tiž perfektně citlivá. Na feederu na nějakých 40m při opatrným braní taky poznáš rozdíl oproti monofilu. Těch 300m je ale moc, já mám 200, ale jen abych pak nemusel dokupovat Doporučuju…
reagovat - Středa 10. srpna 2005 v 8:44 ® PV
-
FL 0,12 šedou mám od té doby, co se tady začala prodávat a musí říct, že je to držák, nemotá se jako jiné šňůry (měl jsem Maxilon a to byla hrůza). Musí se konrolovat konec, protože jak se začne třepit na konci, okamžitě ustřihnout, protože rapidně klesá nosnost( já jsem teďka nedávno kvůli tomu, že jsem to neudělat, přišel o woblera). Taky docela rychle zesvětlá a z šedé se stane bílá. Má samozřejmě klasické nectnosti sňůr, jak již bylo zmíněno: problém za mrazu a nulovou průtažnost, takže musíš mít dobrý prut, který umí amortizovat výpady ryby při zdolávání a dobře seřízenou brzdu u navijáku, jinak můžeš krásně rybu vyříznout. Samozžejmě musíš mít kvalitní očka na prutě (SIC) a kvalitní rolnu na navijáku, protože se chová jako šmirgl. Já FL pouřívám jenom tam, kde hrozí vázky a je přikalená voda. Jinak se říká, že je na ní méně záběrů, což je asi částečně pravda v čisté vodě.
reagovat - Úterý 9. srpna 2005 ve 23:06 ® boban
-
Proč si nanamotáš 150m?Nemusíš tak rychle kupovat nových 100m…
reagovat - Úterý 9. srpna 2005 v 19:52 ® Kazan
-
Na fárlajnku nenechám dopustit, čtvrtým rokem na ni chytám, používám 0,12 100m pod tím mám nějakou 0,25. Táké se mi nestalo že by se dostal ven podklad, a pokud se začíná objevovat pří odhozech je to signál k tomu že si mám namotat nových 100m. Co se týká třepení, třepí se mi pouze pár posledních metrů které se orvou o dno kameny apod.
reagovat - Úterý 9. srpna 2005 v 19:41 ® Mirek
-
Mám firelinu 0,12 třetí sezonu. Přesto, že se poměrně rychle třepí, je stále celkem dobrá. Používám ji ale pouze pokud jdu cíleně na štiky a to zdaleka ne vždy. Naprosto nemohu souhlasit s tím, že to s ní daleko lítá. Spíše naopak. Pokud tedy nenahazujeme půl cihly. I když je to spékaná šňůra, určitě bych ji nedoporučil na zimní lov. Během pár náhozů ti bude zamrzat v očkách. Loni v prosinci mne to stálo špičku na chvějivce. Krom toho je nevhodná při lovu na povrchové nástrahy, konkrétně třeba na popy. Protože je plovoucí, dělá nepříjemný rozruch na hladině.
reagovat - Úterý 9. srpna 2005 v 16:22 ® PV
-
goncar: a proč hovoříš v minulém čase?
reagovat - Úterý 9. srpna 2005 v 15:46 ® Gonchar
-
ja som tiez pouzival snuru aj na vlacenie aj na feeder a bol som mimoriadne spokojny mozem iba odporucat
reagovat - Úterý 9. srpna 2005 v 11:45 ® Tomik
-
Jako to deláš že házíš na vláčku přes 100m?
reagovat - Úterý 9. srpna 2005 v 11:12 ® Ruda
-
Nazdárek, já vláčím na Fireline již tři roky a jsem moc spokojen. Používám 0,15 s nosností kolem 10kg a mám na cívce 250metrů. Tolik toho mám z důvodu dlouhých hodů (až přes 100m). Na feeder nechytám takže nevím. Na vláčku je super protože se dá chytat i v prosinci když je okolo nuly.
reagovat - Neděle 7. srpna 2005 ve 21:53 ® indy
-
3,5 kg má nosnost i dobrý vlasec 0,18 až 0,20, který ti bude fungovat podobně. Na vláčení mám FireLine 0,12 – 6,8kg nosnost, ale chci ji vyměnit za 0,17 a použít na trojháček u wobleru kroužek o nižší nosnosti, než je FL, třeba to půjde při vázce roztáhnout a zachránit woblera. Mám 100m FL dobře navázano na podmotaný vlasec 0,30, ale ani těch 100m 0,12 FL mi ještě nic neodmotalo. Ta 0,10 FL bude lepší než 0,18 vlasec jen v o něco vyšší tvrdosti a tím pádem lepšímu záseku.
reagovat - Sobota 6. srpna 2005 v 10:28 ® Tomik
-
podle me je kravina abys dával 300m 0,10 dej radsi nejakej podklad ja dávám za podklad 0,35 a tak 4mm pod okrajem civky to cvaknu a namotam 100m 0,14. Jinak s fireline moc zkusenosti nemam
reagovat - Sobota 6. srpna 2005 v 0:13 ® mirmen
-
Na feeder jsem ji používal taky ( pár vycházek), ale víc mi vyhovuje pletenka Maxifeeder od fy Zico ( která je měkčí a po cca 300 hodinách lovu nejeví známky opotřebení).
reagovat - Sobota 6. srpna 2005 v 0:11 ® mirmen
-
Na co FL potřebuješ? Na vláčku dávám na cívku podvin z monofilu o nosnosti cca 7–8 kg a na to teprve 100 m FL. Má své výhody i nevýhody (průtažnost, viditelnost v průzračné vodě… ).
reagovat