Vyhledávání
Porušení ryb. řádu?!?!?!
5.8.2005 | kkarlos | 9.601 zobrazení | 70 odpovědíMyslite si ze je hrube poruseni ryb. radu kdyz si nekdo ponecha candata 42cm ktery je zazranej jako svin a uz kdyz se jenom dostal ke brehe tak barvil strasnym zpusobem co si o tom myslite ??? dik za kazdou odpoved
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 6. srpna 2005 ve 14:30 ® Tomik
-
Podle mě je kravina rybu zabit a hodit zpatky do vody, udělal bych to jako Jake
reagovat - Sobota 6. srpna 2005 ve 14:02 ® jake
-
Asi bych to řešil tak, že pokud je ryba prokazatelně seklá tak, že to nemá šanci rozdýchat, tak ji zabiju, zabalím do lopuchového listu nebo něčeho podobného a mrsknu ji někam do hluboké trávy nebo tam, kde si jí nikdo nevšimne. Když by přišla RS, kterou neznám a něco zjistí a začne dělat problémy ? – dělal bych blbého – moje ryba to není, já ji nezabil. Pokud uvidím, že je to racionálně uvažující člověk (pár takových znám ), tak prostě řeknu na rovinu, jak se věc udála a hotovo…
reagovat - Sobota 6. srpna 2005 ve 12:15 ® HaD
-
pedrosa: ano, je to takova „tenká červená linie“
reagovat - Sobota 6. srpna 2005 ve 12:11 ® pedrosa
-
Něco podobnýho jsem řešil u štiky. Měřila ale 48 cm tak to bylo o něčem jiným. Vracet takto zraněnou rybu do vody je blbost. Je ale pravda, že pokud by se to takto posuzovalo, nebylo by za chvíli co chytat. Hranice, kdy je zranění malé a kdy velké, je docela tenká.
reagovat - Pátek 5. srpna 2005 ve 22:30 ® HaD
-
DEATH: házet zabitou rybu do vody je krávovina, protože tam většinou bude akorát kazit vodu. To už je lepší jí hodit do křoví, kde jí sežerou myši a rozloží se. Pokud jí ve vodě něco nenajde poměrně rychle, a to zejména v létě, tak se začne kazit a to velmi rychle. Znám to z jezírka s nástražníma rybama na sumce. Jedna třeba zdechne a behem 1–2 dnů je celá pokrytá silnou vrstvou plísě a voda je zcela zkažená a to má cca 15°C.
Obecně bych řekl, že je lepší jí klepnout a sníst, ale dobře bych si to rozmyslel. Prostě případ od případu. Naštěstí se mi to nestává, takže to řešit nemusím.
reagovat - Pátek 5. srpna 2005 v 19:14 ® Hrouzek
-
On platí ještě nějakej ryb. řád?
reagovat - Pátek 5. srpna 2005 v 19:10 ® Stavba
-
Jestli ten candat opravdu hodne krvacel tak to bylo asi lepsi nez aby ve vode plavala mrtvolka.....
reagovat - Pátek 5. srpna 2005 v 17:25 ® DEATH
-
Když je ryba mooc poškozená,což je málokdy,tak jí vezmu po hlavě paličkou ať se netrápí a hodím jí do vody,tam se jí něco ujme..
reagovat - Pátek 5. srpna 2005 ve 14:31 ® kkarlos
-
ja ho nechytil jen jsem prihlizel ale krvacel fakt hodne vzivote jsem nevidel tak krvacet rybu
reagovat - Pátek 5. srpna 2005 ve 14:25 ® saky
-
smutný pro toho candáta je, že bys ho měl fakt pustit. Osobně bych mu dal taky radši ránu z milosti, jenže, co když bude mít ten candát jen 40, 35 nebo třeba 20cm. Bál bych se toho, že pak by z vody mizeli i takhle maly rybicky, když by se oficiálně prohlásilo, že v takovym případě si rybu můžeš nechat. Ale věřim tomu, že tu určitá míra tolerance je........ Na druhou stranu sem už pozoroval několik ryb, který to krvácení přežili, ovšem je jasný, že de o to, jak brutální to krvácení je… Sám sem zvědavej na názory ostatních…
reagovat