Vyhledávání
Porušení ryb. řádu?!?!?!
5.8.2005 | kkarlos | 9.598 zobrazení | 70 odpovědí
Myslite si ze je hrube poruseni ryb. radu kdyz si nekdo ponecha candata 42cm ktery je zazranej jako svin a uz kdyz se jenom dostal ke brehe tak barvil strasnym zpusobem co si o tom myslite ??? dik za kazdou odpoved
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 13. srpna 2005 ve 21:39 ® HaD
-
Milky: i dvojky by ušly
reagovat - Sobota 13. srpna 2005 ve 13:08 ® Milky
-
HaDe, ty víš, že to myslím obrazně a neberu internet jako etalon moudrosti . Na druhé straně, ty, jako podnikatel, když budeš přijímat nového zaměstance a budeš mít před sebou dva +/- stejné životopisy a na jednom bude jen adresa a na druhém mobil, mail a icq, komu dáš přednost?
. . . . . … té s těma trojkama
reagovat - Sobota 13. srpna 2005 ve 12:55 ® Tomik
-
tenhle problém jsem řešil predevcirem candatek cca35 mi zažral twistrika mel prositou spodni stranu jicnu po vyprosteni z nej chcala krev ale ja ho pustil. snad prezije
reagovat - Sobota 13. srpna 2005 ve 12:40 ® HaD
-
Téma se trochu stočilo jinam, což nemám úplně rád, nicméně to, co se zde řeší, není úplně nedůležité. Každý má kousek pravdy, já sám přesně nevím, kdo více. Je fakt, že používání internetu může být jakýmsi orientačním vodítkem, ale jen ORIENTAČNÍM! Za dobu, co net používám a pohybuji se v jeho nejrůznějších zákoutích, jsem potkal i řadu skutečných „šipanzů“. Pravda na druhou stranu je, že byli a jsou v menšině, inteligentní lidé mají stále převahu. Říkává se „byli, jsou a budou“. Sloveso „budou“ jsem záměrně vynechal, protože s masovým rozšiřováním na netu „budou“ i ti hloupější rychle přibývat a myslím, že během několika let již budou uživatelé internetu vzorkem společnosti…
reagovat - Sobota 13. srpna 2005 ve 12:24 ® Milky
-
joba: Já myslím, že jsem se vyjádřil tak, jak to cítím. Kdo dneska řekne, že je internet k ničemu a že ho nepotřebuje – je ignorant (zabedněnec, tukan, lama, …). Společnost rozděluji na lidi vzpřímené a lidi myslící. Internet není přesným dělítkem, ale jedním z dost jasný kritérií. Je to +/- stejné, jako když hodnotí rybáře. Těžko má masař tripod a děličky! V 99% případů má nejlevnější cajk, teleskopy a snaží se to, co nejrychleji rozbalit a sbalit. Ne náhodou mouhrý pan Werich zpíval o tom, že šaty dělaj člověka. Bohužel, je to tak, i v 21. století se lidé budou rozdělavat a jedním z milníků této cesty bude jejich přístup k informacím. Žádná knihovna na světě již nedokáže obsáhnout to, co je na internetu, žádné vydavatelství nedokáže pružněji reagovat. A právě o komplexnost a rychlost jde! Ber to jek chceš, já to cítím takhle. V rybařině sice těch novinek není tolik, tak je jedno, jestli někdo je na nějakém serveru registrován. Jde o to, jestli jedinec je ochoten se sebevzdělávat nebo ne. V tom spočívá kvalita žití – je to rozměr, kterýse nedá definovat – buď je nebo není. A kde není, tam ani smrt nebere
reagovat - Sobota 13. srpna 2005 v 10:12 ® joba
-
Quote: On 2005–08–09 14:49, obcasny_pijak napsal: Milky: k používání internetu cituji – Není to patent na rozum, ale jde o lenost a lenost je charakteristikou hlupáků. Kdo není líný, naučí se opravdu tak jednoduchou věc, jako je ovládat internet… K tomu asi tolik. Znám relativně mladé lidi kteří doposud ke svému životu internet nepotřebovali a nepotřebují. Normálně pracují a žijí šťastně i bez netu. Vážím si jejich vrozené inteligence a nikdy by mě ani ve snu nenapadlo je „prosívat společenským sítem“ a považovat je za lidi z „nižší úrovní vzdělání“. Nevěřím, že rozlišuješ lidi na používající net a tedy inteligentní a na lidi kteří se internet ještě používat nenaučili tedy za lidi s nižší úrovní vzdělání. Spíš si myslím, že jeden z nás píše o koze a druhý o voze.
OP Milky to myslel dobře… bohužel se špatně vyjádřil… Lidí který internet nepotřebují k práci je stále dost, zejména starších a ty určitě nemají nižší vzdělání...... prostě net nepotřebujou k životu. Naopak lidí,který jen o něco málo překračujou IQ šimpanze a na netu se naučili přibejvá (v některých případech bohužel)
reagovat - Sobota 13. srpna 2005 v 10:03 ® joba
-
to nejlepší řešení, teda aspoň podle mého napsal brat zo slovenska… naučte se chytat na levnej jednohák aby Vám nebylo líto ho v případě nutnosti odstřihnout a není co řešit. trojháky bych úplně zrušil (to by pak bylo zajímavější,kdyby nebyli ani na woblerech…)
reagovat - Úterý 9. srpna 2005 v 15:56 ® ywan
-
toulovec : mŕtvu rybu som vytiahol iba raz , bola to šťuka 87cm a „zabrala“ na plandu. nechal som ju na brehu, nie vo vode. Na druhý deň už bola obhryzená líškami
reagovat - Úterý 9. srpna 2005 v 15:51 ® pif
-
jen poznámku. tam,kde se vyskytují raci,je zdechlá ryba přes noc sežraná. kde ne,je to problém,ale i vodní ptáci se o mrtvolky postarají. PS:toulovče,víme svoje-:)))
reagovat
ZN:a tos nepil našu sůivovicu,kdyby to valaši ochutnali,přestanou pálit a dají se na-:))))
- Úterý 9. srpna 2005 v 15:49 ® fikus
-
Milky: k používání internetu cituji – Není to patent na rozum, ale jde o lenost a lenost je charakteristikou hlupáků. Kdo není líný, naučí se opravdu tak jednoduchou věc, jako je ovládat internet… K tomu asi tolik. Znám relativně mladé lidi kteří doposud ke svému životu internet nepotřebovali a nepotřebují. Normálně pracují a žijí šťastně i bez netu. Vážím si jejich vrozené inteligence a nikdy by mě ani ve snu nenapadlo je „prosívat společenským sítem“ a považovat je za lidi z „nižší úrovní vzdělání“. Nevěřím, že rozlišuješ lidi na používající net a tedy inteligentní a na lidi kteří se internet ještě používat nenaučili tedy za lidi s nižší úrovní vzdělání. Spíš si myslím, že jeden z nás píše o koze a druhý o voze.
reagovat - Úterý 9. srpna 2005 v 15:45 ® Milky
-
ZN: Já vím, že co se týká slivky, jsi dobrá kluk a hospodář
reagovat - Úterý 9. srpna 2005 v 15:35 ® Milky
-
Jiris: Díky za opravu. Jsi pro zahrabání prosté, nebo s hudbou a chlorovým vápnem?
reagovat - Úterý 9. srpna 2005 v 15:32 @
-
Milky: víš, že bych nic takového nikdy neudělal. Ani kapka vašské na zmar. Je fakt, že kdyby se nějákou náhodou a nedorozuměním ke mě dostal takový patok, jak mi několikrát v dřívějších dobách nabídli mí kamarádi z Tábora, to bych na tu mršinu nalil. To se nehodilo ani na mazání kloubů ))
reagovat - Úterý 9. srpna 2005 ve 13:09 ® jiris
-
Milky – taky nectes, ja psal jedine zakopat. Do povinne vybavy rybare bych pridal rýc a toulafsonovi i kolecka.....
reagovat - Úterý 9. srpna 2005 v 11:29 ® pepino99
-
no všichni máme svojí pravdu ale myslím že nic jiného než nějaká vlastní sebekázeň a vyspělost neexistuje. Souhlasím s Hadem že tohle je pouze otázka candátů . Osobně rád chytám ale jelikož ryby jím sám tak si dám raději 200g steak z candáta v restauraci . Navíc jsem línej to škrabat . Před 14 dny jsem chytil 48 candáta. Měl to v kraji protože chytám na větší jednoháčky. Šel zpět. Za půl hodiny candát 43 a ten to měl až v pr........ Ukousl a ač bych ho nejedl šel do barelu a doma do bazenku. za dva dny byl háček na dně a candoš šel zpátky do řeky. Neříkám to jako návod jen jako svojí zkušenost
reagovat - Úterý 9. srpna 2005 v 11:18 ® Milky
-
myslím, že tohle je téma na tablo. Já s Tolafsonem, jak hážem ryby do vody, Death to pro jistotu posichruje ránou jistoty, HaD to háže do křoví rovnou, ZN na břehu se slivkou dezinfikuje mršiny, … . Ještě nemám jasno, na který konec potravního řetězce zařadit Jirise, Pupácia a Raracha
reagovat - Úterý 9. srpna 2005 v 10:41 ® toulovec
-
HaD: číst neumíš ty, já psal ne o mrtvý, ale zraněný rybě a že většinou ji zraníme my blbým vyháčkováním. A že by kazila vodu???? nevim, jsem retardované, blbé kluk z vesnice ale myslím si že i ty zdechliny tam prostě patřej. Samozřejmě pokud u břehu hnije velká ryba není top nic pro naše nosy a oči, ale není to nic nepřirozenýho, je to přírodní rozklad, kterej patří i do tý vody.
reagovat - Úterý 9. srpna 2005 v 10:36 ® toulovec
-
ZN: hele všichni tu vědí že retardovaným se nemá odporovat, tak buď od tý dobroty a alespoň mi neber iluze, buď tak hodný
reagovat - Úterý 9. srpna 2005 v 10:36 ® HaD
-
toulovec: kua, tak ani ty už neumíš číst??? DEATH napsal: „Když je ryba mooc poškozená,což je málokdy,tak jí vezmu po hlavě paličkou ať se netrápí a hodím jí do vody,tam se jí něco ujme.. " a já mu odpověděl: "DEATH: házet zabitou rybu do vody je krávovina, protože tam většinou bude akorát kazit vodu. To už je lepší jí hodit do křoví, kde jí sežerou myši a rozloží se.“.
Nenapsal jsem „poškozenou rybu zabijte a hoďte do křoví“!!!!.
PS: a to jsem myslel, že lidi co umí zapnout počítač jsou inteligentnější ))
reagovat - Úterý 9. srpna 2005 v 8:46 @
-
toulovec: naprosto ve všem souhlasím s tvým příspěvkem v 7:29. A taky tě mám rád
)
PS: jen s tím pěkným si nejsem až tak jistý
reagovat - Úterý 9. srpna 2005 v 8:40 ® toulovec
-
Jinak k otázce: myslím že vyhodit zraněnou rybu z vody je hloupost. Kolikrát se Vám stalo že jste vytáhli mrtvou rybu? kolikrát byla poškozená tak že nešla pustit? 1×? 2×? nestalo se spíš to, že jste ji víc zmordovali při nešetrném vyprošťování háčků než při lovu? Proto je důležitý při sebemenší pochybnosti háček ustřihnout a nechat přírodu ať si poradí. Myslím si že je to mnohem lepší než rvát háček ven. Pokud to ryba přez to nerozchodí, nemám nejmenší pochy že ve vodě najde lepší využití, než nějaký hnití na břehu v kopřivách. Pokud se týká zaplísnění vody jak píše Had, myslím že na běžným revíru je to hloupost, tam se jedna uhynulá ryba ztratí jako kapka v moři a dravčíci se o ni rádi postarají.
reagovat - Úterý 9. srpna 2005 v 8:29 ® toulovec
-
pif: ty retardované blbé chudáku! se divím, že jako neprůměrný vzorek vůbec ráno vstaneš z postele, natož že dokážeš zapnout internet! Ty jsi ten co tady nadmíru inteligentním kazí průměr, jinak by tu na tom mohli být mnohem ale mnohem lépe. Být tebou, prodám počítač a koupím vidle a kolečko, abych měl na čem vyvážet hnůj z chlíva. !!!
Nic si z toho nedělej, já tě mám rád i když jsi blbéééééééé, to víš vrána k vráně sedá. Sice jsme hloupí, ale jsme krásní a hodní!! Hlavně že nemáme deprese že ))))))))
reagovat - Úterý 9. srpna 2005 ve 2:59 ® Milky
-
o_p: statistika internetového připojení domácností
reagovat - Úterý 9. srpna 2005 ve 2:25 ® Milky
-
občasný piják: … já ti nikam nic nevkládám
cituji: Jen nevěřím, že člověk který nepoužívá internet je na nižší úrovni vzdělání.
Já tvrdím pravý opak! Ten, kdo používá internet JE na vyšší úrovní vzdělání, než ten, kdo internet nepoužívá.
cituji: Naučit se uživatelsky ovládat internet je totiž tak jednoduché, že pro mnohé je to ještě stále jen otázkou času. A to, že se naučí ťukat do klávesnice nedává nikomu patent na rozum (tvými slovy "vyšší úroveň vzdělání).
… Není to patent na rozum, ale jde o lenost a lenost je charakteristikou hlupáků. Kdo není líný, naučí se opravdu tak jednoduchou věc, jako je ovládat internet a ťukat do klávesnice, jak tu trefně popisuješ. Podle mne je používání inetrnetu společenským sítem, které dokáže (sice hrubě, ale přece) oddělit ty, kteří se chtějí aktivně a progresivně sebevzdělávat od těch pasivních.
Jinak vem v úvahu, že na Chytej a Mrku je dohromady zaregistrováno cca 10.000 rybářů (to je nadneseno) a z toho cca 1/10 aktivně komunikuje. celkem je rybářů asi okolo 250 tisíc – jaký je to vzorek? Tady nejsou důchodci, lidé ze sociálně slabších vrstev, nejsou tu funkcionáři, RS (jen fragment), … .
Dávám za pravdu ZN s konstatováním o skutečném vzorku , to mne pobavilo
reagovat - Úterý 9. srpna 2005 v 0:49 ® fikus
-
HaD: jsem rád, že se diskuze na toto téma vyjasnila. Jen chci dodat, že rozlišovat mezi ukončením trápení mezi candátem nebo jinou rybou by mohlo napomoct masařům ke zneužívání a následnému vybíjení candátí populace.
Milky: nevkládej mi prosím do úst co jsem nevyslovil (nenapsal). Netvrdím, že lidé kteří píší na tomto webu jsou vzorkem rybářské populace. Jen nevěřím, že člověk který nepoužívá internet je na nižší úrovni vzdělání. Naučit se uživatelsky ovládat internet je totiž tak jednoduché, že pro mnohé je to ještě stále jen otázkou času. A to, že se naučí ťukat do klávesnice nedává nikomu patent na rozum (tvými slovy "vyšší úroveň vzdělání). S tou statistikou do svědomí by to bylo opravdu zajímavé. Bohužel ještě nepřišel správný čas abychom to dovedli.
ZN: viz odpověď Milkymu.
reagovat - Pondělí 8. srpna 2005 ve 20:10 ® Milky
-
pif: . hned tě předhodím o_p jako zkušební vzorek, jestli projdeš
reagovat - Pondělí 8. srpna 2005 v 19:53 @
-
občasný piják: tak nevím, děláš si srandu? Průměrný vzorek rybáře na internetu nenajdeš, nebo zanedbatelné množství. A když se ten skutečný vzorek náhodou ozve, tak to je potom dílo.
reagovat - Pondělí 8. srpna 2005 v 19:53 ® pif
-
milky,dík,taktak jsem se vyučil,v základce jsem měl třikrát trojku z chování,jinak většinou trojky a čtyřky na vízo-:)))hmmm,pochvala potěší
reagovat - Pondělí 8. srpna 2005 v 19:28 ® Milky
-
o_p: .. takže ty si myslíš, že tak, jak jsou tady na webu rozprostřeny názory respondentů, tak to přesně odpovídá názorovému spektru třeba základny ČRS?
reagovat - Pondělí 8. srpna 2005 v 19:24 ® Robur
-
Občasný piják: Nic si z toho nedělej, prostě jen potvrzuješ pravidlo
reagovat