Chytej.cz

Výbava plavaná - Shimano. necteno

5.8.2005 | Goyer | 5.272 zobrazení | 12 odpovědí

Plavá není moje dominantní technika, ale nějaký pátek již tak chytám a vybavení nic moc. Proto jsem se porozhlédl po eshopech a rád bych zakoupil věci od Shimana. Nevím proč a rád bych aby mne někdo vrátil do jasných kolejí, protože mám, nějako zafixováno, že Shimano je nejlepší.

Chci si pořídit tento prut: Shimano Hyperloop 6m 0–20g

Prut carbon+kevlar,SIC očka.Řada prutů osazená očky Shimano Hardlite. Cena je pod 2000kč. Nikde jsem o něm nic nečetl a nevím,nikde jsem o něm nic našel a velice rád bych znal zlušenosti, názory, pozitiva či negativa. Pak se chci zeptat, zda není lepší dělička. Jenže delička o této délce asi není, nebo jsem nenašel. Dělička bude jistě lepší a není tedy lepší zakoupit prut na plavanou o délce 4m? Jaké jsou mezitím rozdíly? Prosím. Nehledě na to, je dobrá značka Shimano i v této cenové relaci?

A dále naviják Shimano Exage 1000 RA brzda zadní (bojová)

Zcela nová série navijáků s bojovou brzdou s vynikajícím designem a velmi kvalitní výbavou. Naviják se vyznačuje velmi hladkým a klidným chodem, dvěmi kovovými! cívkami a především cenou. Je osazen novými špičkovými ložisky A-RB, jedním centrálním ložiskem… Větší výkon navijáku využijete zejména při chytání dravců nebo při práci s feederem na tekoucí vodě. Ve větší velikosti je vhodný pro lov kaprovitých ryb. Nejlepší poměr kvalita/cena!! POPIS: 3 kuličková A-RB ložiska plus jedno centrální Dyna Balance System pro redukci kmitů navijáků a hladší chod Velká protizkrutná rolnička Power Roller S. S. C. Smooth Cast System pro lepší ukládání vlasce Zadní jemná brzda Bojová brzda „Fighting Drag II“ Super Stopper II pro okamžité zastavení zpětného chodu Kovová cívka – Cold Forged Aluminium Spool pro zlepšení nahazování Náhradní kovová cívka Dvojitá, oboustranně měnitelná klička Překlapěč s dlouhou životností Typ 1000RA. návin 140m/0,20mm ; převod 5,2:1 ; hmotnost 230g

Od něho bych si sliboval jemný chod a snad nějaký ten rok výdrže při stejných vlastností. Pokud někdo vlastní, prosím napište nějaké zkušenosti.

Jak jsem psal, plavaná není moje dominantní technika, ale rád bych pořídil nějaké lepší načiní. Takže bych rád pořídil něco dobrého a myslím, že tyto dvě věci ve spojení nebude špatná investice, ale to si myslím já a ptám se na Váš názor.

Moc děkuju!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 8. srpna 2005 v 8:35 ® Fugas

Goyer: Hmotnost Shimana najdeš na stránkách Gammarusu. S Mikadem osobní zkušenost nemam, ale pruty obecně lidi dost chválej (a to i lidi co chytaj závodně plavačku a přišlo jim to někde pod ruku). Ten Colmic osobně taky neznám i když jsem podobnýho Colmica měl, ale vzhledem k tomu, že tahle firma se na plavačku specializuje, bych se ho vůbec nebál. Ty pruty jsou držáky. Hlavně za tyhle peníze…

reagovat
Sobota 6. srpna 2005 v 7:39 ® iceman
iceman

Ber toho Colmica za 1200 – za ty peníze je SUPER!!!!!

reagovat
Pátek 5. srpna 2005 v 15:31 ® Fugas

samosebou to není Colmik ale Colmic.. pardon

reagovat
Pátek 5. srpna 2005 v 15:30 ® Fugas

Toho Colmiku se ale nemusíš vůbec bát. Colmik je narozdíl o Shimana v plavačce špička. Chápu, že se ti ten prut musí líbit(já mam vercajk taky rád designově sladěnej ) ale spíš bych koukal na akci prutu a HLAVNĚ na hmotnost! Ten klacek budeš mít pořád v ruce. Taky jsem měl těžkou boloňku a nim moc to teda neni. A to Mikádo dělá taky super pruty, konkrétně boloňky jsou v poměru kvalita/cena taky na úrovni.

reagovat
Pátek 5. srpna 2005 v 15:02 ® Goyer

Nehldě na to, že asi jsem tak náročný, až to přeháním. ale prut se mi také musí líbnít a právě to Shimano v té zelené barvě vypadá skvěle.

reagovat
Pátek 5. srpna 2005 v 15:00 ® Goyer

Když si sečtu naviják, který tedy váží oprvadu málo a prtu, tak je to stejně okolo 500gramů, ale vzhledem k 6metrovému klacku je to asi málo. Nebo co myslíte.

Btw. nemáte někdo nějaké recenze, či osobní zkušenst s tím Mikádem.
A ohledně těch plavačkových děliček? Nějaké rozdíly od teleskopů? Jestli se přece jen nevyplatí zakoupit nějaký plavačkový prut ale děličku okolo 4m. Myslím, že ryba na teskopu a děličce bude asi rozdíl, jako u kaprařiny, nebo třeba ne. bolonezky tolik neznám. Tak někdo zkušenější… prosím.

Díky moc. Info se hledá těžko a chyby až u vody a to je pozdě. Díky

reagovat
Pátek 5. srpna 2005 ve 14:56 ® Goyer

Ještě jsem se chtěl zeptat, kde jsi našel váhu toho Shimana?

Mrknul jsem na Mikado a našel jsem tedy tento:

PRUT ULTRAVIOLET BOLOGNESE 600

600cm / do 25g; váha 240g, 6 sekcí, tr. délka 139cm

Cena: 2332,–

To by byl asi pěkný rozdíl o 200gramů.

Nebo doporučujete někdo ještě nějaký jiný prut? A co značka Mikado v tomto oboru bolonez?

reagovat
Pátek 5. srpna 2005 ve 14:46 ® Goyer

Quote: On 2005–08–05 12:11, Fugas napsal: Naviják je na boloňku asi dobrej ale toho prutu bych se bál. Skoro 450g je fakt dost a možná bys byl z toho chytání otrávenej. I ta cena mi přijde vysoká. CeP sem nedávno dával odkaz na Colmic asi za 1200? Ale třeba Mikádo Utraviolet stojí při 240g 2330,– a to už bude jiný kafe.

JJ, díky moc za upozornění, nějako jsem ujel a nedošlo mi to. Ano, vím o jaký se jedná, je to prý model minulého roku a je zlevněn na 50% z 2400 kvůli nadměrným zásobám. Ale upřímně, já takovým rádoby řečím, co si tam každý může napsat moc nevěřím a ani foto tam není.

Ohledně toho navijáku, jsem moc rád, co jste kluci psali. Díky

reagovat
Pátek 5. srpna 2005 ve 13:41 ® pilot

Jaký má převod ten naviják,vím,že se doporučuje 5.5: 1 až 6.5 : 1 proč nevím?

Mám naviják Condor TICA GC 3059H za 1638.-Kč a můžu říci,že jsem s ním moc spokojený a ten má převod 6.3 : 1 a právě na plavačku spolu se šňůrou

SEMA-EXELBRAID x šedý 0.14 za 195 kč. Má zadní bojovku a na plavačku jedinečný.

reagovat
Pátek 5. srpna 2005 ve 13:31 ® hajan

Ten navyják mám sice 2500 FA, stál necelý dva litry, ale zatím spokojenost. Jinak Shimana mám dvě, to druhý je Super X 4000 a je to taky voňavka. U týhle značky myslím, že šlápneš vedle jen stěží.

reagovat
Pátek 5. srpna 2005 ve 13:15 ® kkarlos
kkarlos

za kolik je ten navijak???

reagovat
Pátek 5. srpna 2005 ve 13:11 ® Fugas

Naviják je na boloňku asi dobrej ale toho prutu bych se bál. Skoro 450g je fakt dost a možná bys byl z toho chytání otrávenej. I ta cena mi přijde vysoká. CeP sem nedávno dával odkaz na Colmic asi za 1200? Ale třeba Mikádo Utraviolet stojí při 240g 2330,– a to už bude jiný kafe.

reagovat