Chytej.cz

MUŠKAŘI poraďte mi necteno

3.8.2005 | fikus | 8.425 zobrazení | 52 odpovědí

potřeboval bych prosím poradit, koupil jsem v kamenném obchodě starší 3# prut St. Croix stavěný na Loomis blanku, osadil ho reelem Lamson a na něj šnůru BioCraft. A drhne mi šnůra mezi očky, teď nevím co s tím. Jestli reklamovat bazarový prut nebo nějakou fintu na promazání oček, nebo něco jiného? Sám nevím. Poraďte mi co s tím.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Čtvrtek 4. srpna 2005 v 17:44 ® Robur
Robur

Původně jsem se chtěl zaregistrovat jako Sally, dělala tuším „psychoanalýzu“ v Mladém světě, sem však líný to dělat, ale asi bý Vás všechny poslala . na ryby, tam vám bude líp.

reagovat
Čtvrtek 4. srpna 2005 v 17:27 ® ten_co_zna_raracha

Bobo: vzhledem k okolnostem a charakteru probirane osoby se predstavit nechci a ani nepredstavim. Nicmene mi to nedalo a zaregistroval jsem se zde alespon prave anonymne, abych po nekolika letech, kdy me tento clovek neuveritelne hybe zluci, reagoval. Pokud anonymita snizuje duveryhodnost mych slov, budiz. Nebudu te presvedcovat. Nicmene je mi Te lito, ze jednou budes vzpominat na moje slova a budes si rikat, ze i „ten_co_zna­_raracha“ mel BOHUZEL pravdu.

Ty tady taky rikas nazory – ale zprima a uprimne a nechovas se sproste a sovinisticky a neni v tom hystericky e-krik pres klavesnici. Jsem vnitrne na 100% presvedcen, ze osobne by byl rarach ten nejmilejsi clovek plny entuziasmu, ale desi me prave ta ukrutna fales. Pres obrazovku se clovek totiz dokaze projevit, tak jak je mu vlastni a tak, na co nema z oci do oci odvahu. A to muze byt tak i tak. Nekdo bude naoko drsnak, ale bude psat romanticke radky, za ktere by se normalne stydel. A tahle diskutovana osubka je pravy opak. Z oci do oci urcite mily clovek, ale ve skrytu duse parchant. Tohle vim bohuzel ze studii a mnohalete praxe.

PS: jsi jiste mily, ochotny a hlavne inteligentni clovek, tedy dle tvych projevu tady na chytej a i u konkurence, proto je mi trapne te upozornovat, ze jsem nikde neuvedl, ze jej znam osobne, takze mi prosim nepodsouvej neco, co neni pravda. OK?

reagovat
Čtvrtek 4. srpna 2005 v 17:18 ® Robur
Robur

HaDovi vadí HáDky, to se musím pochválit za básnické střevo

reagovat
Čtvrtek 4. srpna 2005 v 16:57 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

občasný piják: Chlape nečil se, ptal jsi se a odpověď jsi dostal. I od raracha, sice způsobem jemu vlastním, ale řekl bych, že nijak příliš drsným. To, že jsi tady občas v něčem ujel, je fakt a víš to asi sám (např chronicky známý Pewer Beint tu byl mnohokrát). (doufám, že někdo nebude pročítat moje příspěvky)

Jinak ještě k prutu, já sice nejsem ještě ani ta „muškařská jikra“, ale přesto se pokusím – zkoušel jsi i jinou šňůru? Ten prut je za ty prachy super, takže to fakt chce vyloučit všechny ostatní možnosti.

Ten co zná raracha: Víš, moc lidí, kteří raracha osobně znají a sledují ho na netu, není. To nebudu nijak rozvádět. Každopádně, tím, že chceš moralizovat a nejsi schopen postavit se zpříma za svůj názor, tak tím tento názor rozhodně nepodpoříš. Já osobně raracha znám, ve svém postoji je vždy poněkud razantnější a jistě by mu neškodila troška diplomacie. Raději ale budu komunikovat s někým, kdo mi svůj názor řekne na „plnou hubu“ a zdaleka se vyhnu někomu, kdo je schopen házet kolem sebe špínu, skryt v anonymitě. A to se zdaleka netýká jen rybařiny, mám prostě rád rovné, i když neotesané lidi. Co se týče CaR – ačkoliv coby AN je Ti po tom kulový, tak to na Rudu vrhá špatné světlo, takže za něj odpovím. Pravdou je, že rarach si rybu od vody v klidu odnese, ale v 99% je to duhák, nebo siven. No a co? Nikde jsem nečetl, že by Ruda psal, že pouští všechny ryby, nebo že je zastánce 100% CaR. Pokud Ty ryby nebereš, pak je to jen Tvůj problém a nezatahuj do něj ostatní. Toto ber jako mojí první a zároveň poslední reakci na Tvůj chorobný výplod (samozřejmě – pokud se nepředstavíš).

reagovat
Čtvrtek 4. srpna 2005 v 15:47 ® Milky
Milky

HaD:
N E S O U H L A S Í M

… jen ať se hádaj tady, ať si taky něco počtem!

reagovat
Čtvrtek 4. srpna 2005 v 15:22 ® fikus
fikus

HaD: tuto otázku jsem nezadával proto aby se zde rybáři napadali, když něco nevím, tak se zeptám. A já se opravdu chci dozvědět dobrou radu. Za to, že mi „hřibař v neoprenu“ odpovídá způsobem který je slušně řečeno „jeho vlastní“ opravdu nemůžu.

ten_co_zná_raracha: díky za zastání, myslím, že rarach je natolik kontroverzní osoba, že úsudek o jeho chování již zde mají všichni kteří sledují tento vortál pravidelně. Je zde jen málo stálých návštěvníků které nestihl ještě napadnout a pošpinit. Do budoucna bych byl raději kdyby jsi se přihlásil pod svým pravým nickem. S tímhle to vypadá jako zášť proti rarachovi. Pak se nedivím, že musí HaD opět zasahovat do naší diskuze.

reagovat
Čtvrtek 4. srpna 2005 ve 14:57 ® HaD
HaD

Kazíte mi náladu , hádejte se prosím na mailu, icq, nebo někde jinde, ale ne tady!!! Díky za pochopení. Správce serveru.

reagovat
Čtvrtek 4. srpna 2005 ve 14:49 ® ten_co_zna_raracha

Rarachu, znam Te uz dlouhou dobu a pozorne te na vsech webech, kde se projevujes, sleduju a muzu rict, ze vetsiho kretena jsem jeste nevidel. Nejen ze machrujes ohledne muskariny, kterou sam provozujes asi 2 roky, takze ses jikra chlapce!, MUSKARSKA JIKRA!!! jeste ani pludkem nejsi, tak tady nemachruj a zalez někam pod zem. Ty kdykoliv se kdekoliv objevis, tak akorat nekoho napadas. A je jedno jestli je to preklep nebo omyl tazatele. Ty jsi asi nejmoudrejsi, vid. Ale to si jenom myslis. A to nemluvim o tom, ze si hrajes na CR a pritom sam sejmes 90% toho co chytnes. Vim ze budes tvrdit, ze ne, ale to je realita, kterou si zapirej jak chces. Svaty Petr ti to jednou za ryby spocita, tomu ver. Kdo ti to spocita za to Tvoje svinsky chovani k lidem nevim, ale spravedlnost je. Tomu ver!

reagovat
Čtvrtek 4. srpna 2005 ve 13:13 ® jiris
jiris

rek bych az moc . . . .

reagovat
Čtvrtek 4. srpna 2005 ve 12:47 ® rarach

Ty nepíšeš překlepy, ty prostě jenom nevíš a tlacháš. Já se Ti chlape divím, koupíš si proutek pro fajnšmekry, naviják naprosto geniální poměr výkon, cena, desing. , lajna – můj názor znáš a pak na druhou stranu obhajuješ nakupování fly-cajku v LIDLu, přitom nějaký kecy, že to mají jenom vyzkoušení jsou volovina, kdyby si to chtěl vyzkoušet tak mu to půjčíš ne? Je to prostě jenom prostředník k plnění mrazáků lipany a duháky, jak jinak se na ně po 1.9. dostat že, za necelou ticku, super hitler? No a k té včerejší otázce je lomis a loomis, i když je i naše chyba, že jsme ignorovali G -Loomis. Jinak až si to snad nastuduješ, tak se snad nezeptáš jaké streamry jsou nejvhodnější na trojku. U Tebe fakt lépe chápu i termín v RŘ – muškaření a lov na umělou mušku. Ty sice chodíš s mušákem k vodě, ale do muškaře máš hóódně daleko. Třeba se i dovíš rozdíl mezi křížema a G-loomisem, každý tento výrobce blanků má jinou strategii jak zapůsobit na zákazníka. Zatímco kříže jsou většinou takové nekompromisní rákosky s přívlaskem nezničitelná srdeční záležitost, G loomis jde spíš po výkonu a zeštíhlování blanku i s rizikem menší trvanlivosti..... uf to jsem se rozkecal.

reagovat
Čtvrtek 4. srpna 2005 ve 12:26 ® fikus
fikus

to byl taky hlavní důvod koupě. Jenomže na krámu nešlo poznat jestli jsou očka vadná. Tam si nehodím. Obyčejným pohledem jsou bez poškození. Drhnutí jsem zjistil až po nasazení šnůry a pár hodech do vody. S vrácením peněz mít doufám potíže nebudu. Ale i tak se raději ptám na jiné možnosti.

reagovat
Čtvrtek 4. srpna 2005 ve 12:10 ® jiris
jiris

tak za 1500 bych vzal i sage-loomise-thomase-st. croix a vse dohromady kdyby se mi s nim dobre hazelo a mel v cajku ocka…

reagovat
Čtvrtek 4. srpna 2005 ve 12:04 ® fikus
fikus

1.500,–

reagovat
Čtvrtek 4. srpna 2005 v 11:53 ® jiris
jiris

ob. pijak – co te prut stal?

reagovat
Čtvrtek 4. srpna 2005 v 11:46 ® fikus
fikus

all: přidávám scan visačky která byla na proutku. Spojení St. Croix a Loomis je nesmysl který jste mi vysvětlili, díky. V době nákupu prutu jsem to ovšem nevěděl. Vypadá to, že půjdu prut vrátit, protože si nehodlám přidělávat starosti s převázáním oček. Vzlášť když žádného stavěče neznám. To se raději poohlédnu po novém prutu. Jestli máte někdo tip na hezkou 3#, tak dejte prosím info.

rarach: jsem rád, že mám tak skvělého kritika mých překlepů. Tvé předposlední odpovědi jsem se až lekl, byla odborná a bez napadání. Už jsem myslel žes vypadl z formy.

reagovat
Čtvrtek 4. srpna 2005 v 1:14 ® rarach

Co se týká těch sprostých slov, nic jiného mne nenapadlo, ale ja fakt že Tvoje… Pewer baint už v naší grupě zdomácnělo, takže nás vlasně inspiruješ. Trochu mi připomínáš dva človíčky jeden vystupuje na jiném webu jako jepice. cz a druhej říká woblerům spisovně oblery. prostě mi je mnohdy připomínáš, tak sorry!!

reagovat
Čtvrtek 4. srpna 2005 v 0:58 ® rarach

Takže čtu St croix a délku prutu včetně na jakou lajnu se hodí.. obr 1, na obr 2. čtu build a něco n L.. což bude ale stavitel nebo firma co to stavěla.. Nebo čistě hypoteticky máš dolní díl od křížů a horní od loomisu a pak si nalít ....... Co se týká lajny od šíma a vůbec fly sortimentu od této firmy za hodně peněz . dostatečně muziky! Určitě nedělají špatné věci, ale muškaři jistě za stejný prachy pořídí lepší věci. Ono je spíš asi problém na trojku sehnat mnohde lajnu, vetšinou není moc z čeho vybírat a ceny nejsou zrovna malé. Levnou solidní lajnu pořídíš asi jen na cabelasu a jak to sem dostat, že. Tam se taky můžeš mrknout na ty blanky máš to tam krásně přehledně rozdělený včetně parametrů. Takže začal bych s tím namočením šňůry a vůbec před a pochytacím servisem o lajnu, čím dražší lajna tím se o ní musíš líp starat včetně citlivého použití- bacha na pošlapání atd.

reagovat
Čtvrtek 4. srpna 2005 v 0:39 ® Shimi
Shimi

obcasny_pijak:St. Croix na blanku Loomis je fakt blbost mam G. Loomis Slate a musim ti rict ze logo St. Croix i Loomise vypada trochu jinak takze te nekdo docela hezky napalil (pokud teda obe firmy nezmenili logo ) jinak k ockum tak sou nektery snury ktere drhnou a namoceni jim nepomuze Biocraft neznam takze nevim … jesli sou poskozena ocka tak pomuze asi jenom prevazani ocek u nejakeho stavece.

reagovat
Čtvrtek 4. srpna 2005 v 0:26 ® fikus
fikus

rarach: nehodlám se s tebou opět dohadovat, nebaví mě používat sprostá slova k umocnění svého názoru. A napadat cizí nicky považuji za dětinské. Ale i tak díky za názor. Nicméně takto mi byl prut prodán. Přidávám jeho fota blanku. Snad to bude k přečtení Šnůra je zcela nová a nepomáhá ani namočení. Drhnutí se projevuje stále.

reagovat
Středa 3. srpna 2005 ve 22:12 ® jiris
jiris

rarach – ten hlod o prutu nehodnotim, ale snury se vyrobcum kol povedly!!!!

reagovat
Středa 3. srpna 2005 ve 22:11 ® Dream

No nevím jaké maš skušenosti ale možná by to mohli být prodřené očka a v lepším případě si zkus vyčisti šnůru a nebo než pujdeš na ryby tak si namoč cely prut i s navijákem a uvidíš co to bude dělat… pak dej vědět jak jsi dopadl

reagovat
Středa 3. srpna 2005 ve 21:57 ® rarach

Fakt nevím co k tomu říct? St. Croix na blanku Loomis? Právě si nechávám stavět prut a vybíral jsem právě mezi blanky loomis IMX a St. croix – ultra legend, takže buďto si fakt změň nick (Trvale pod vlivem) nebo Tě někdo šíleně napálil. Někdy stačí šnůru namočit ve vodě, nebo u staršího prutu mohou být poškozena očka, nikdy nevíš jak s tím kdo zacházel, taková šňůra s pískem dělá divy nebo třeba k některým šňůrám dávají mastidlo s hadříkem, ale u výrobce součástek k bicyklům asi ne, to by jsi se asi neptal!. Chlape, ale píšeš tu fakt píčoviny!!!

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1