Chytej.cz

MUŠKAŘI poraďte mi necteno

3.8.2005 | fikus | 8.421 zobrazení | 52 odpovědí

potřeboval bych prosím poradit, koupil jsem v kamenném obchodě starší 3# prut St. Croix stavěný na Loomis blanku, osadil ho reelem Lamson a na něj šnůru BioCraft. A drhne mi šnůra mezi očky, teď nevím co s tím. Jestli reklamovat bazarový prut nebo nějakou fintu na promazání oček, nebo něco jiného? Sám nevím. Poraďte mi co s tím.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Středa 23. května 2007 ve 20:35 ® Shrek reakce na …
Shrek

Neboj,tvého prutu se nedotknu ani na něj nebudu mít blbé narážky.Tvého prutu si vážím :-D

reagovat
Středa 23. května 2007 ve 20:34 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Alivio: V klidu, jako urážku jsem to nevzal ;-)

P.S. Ale bacha na to!!!! :-/

reagovat
Středa 23. května 2007 v 17:09 ® jiris
jiris

rarach – jasne, ceskej. Diky

reagovat
Středa 23. května 2007 v 15:51 ® rarach

Alivio: Jiris chtěl asi český odkaz???
K Bobovu prutu: Mi připadá přiměřeně lehkej, moje sedma je 3 x dražší a rozhodně není 3 x lehčí a Bobo ho vzal na blint.

reagovat
Středa 23. května 2007 v 15:28 ® Shrek reakce na …
Shrek

jiris: www.hardyfishing.com

reagovat
Středa 23. května 2007 v 15:24 ® Shrek reakce na …
Shrek

BoBo : to samozřejmě beru v úvahu,neurážím Tvůj prut ani nic jiného.Jen nechci dělat ukvapené závěry pokud nevím,jak vypatá ten prut od Greysu.Je taky docela možné,že se mi nakonec nebude líbit a koupím si úplně jiný.Sám víš,že to neni nejjednodušší kupovat prut. :-)

reagovat
Středa 23. května 2007 v 15:14 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Alivio: Máš pravdu, není nejlehčí, ale:

1. pokud jsi to srovnával s tím co je u Zdendy, tak to je jiná třída
  2. nezapomeň, že u Zdendy jsi na tom proutku neměl naviják a šňůru

Ve výsledku ten rozdíl nebude nijak drastický.

reagovat
Středa 23. května 2007 ve 14:47 ® Shrek reakce na …
Shrek

Párkrát hodil a potahal jednoho Kouťáka.Zdá se mi oproti tomu Greysu dost těžkej.Uvidíme na tom castingu co budou mít.Jak říkám,nemůžu si finančně moc vyskakovat.Kaž­dopádně to Shimano mě přešlo,teď jsem natěšenej na Greys :-D

reagovat
Středa 23. května 2007 ve 14:45 ® rarach

Alivio: Bobajzovo Visionem, už jsi házel? Celé combo bylo za devítku…

reagovat
Středa 23. května 2007 ve 14:12 ® Shrek reakce na …
Shrek

Rudo,ty co má Zdeněk na shopu jsou za devítku a takovej nadšenec nejsem abych kupoval prut za devět. :-) www.greysfishing.com

reagovat
foto/forum/2007/th-img2100.jpg
Středa 23. května 2007 v 11:35 ® jiris
jiris

rarach – je nekde cenik tech hardy? ci web :-)

reagovat
Středa 23. května 2007 v 10:52 ® rarach

Alivio: Na HCD nebudu, bo jsem v Bulharsku, ale má je už Zdenda v krámku, myslím, že nás nechá si hodit.

reagovat
Úterý 22. května 2007 v 11:25 ® regulus reakce na …
regulus

Švejk – ho*no tomu rozumím, ale na Svitavu a Svratku mi bylo doporučeno ne jedním člověkem, AFTMA 4 nebo 5. Vyřešil jsem to 5 prutem a 4 lajnou a zdá se, že to bylo dobře, teda pokud to jsu schopen posoudit. Zajdi si k Vernerovi (Jiráskova) a ke Klímovi (Bubeníčkova), jednak si to tam osaháš a třeba i něco poradí.

reagovat
Pondělí 21. května 2007 ve 22:38 ® Shrek reakce na …
Shrek

jak píšu,na Hardy castingu si chci vošahat tu sedmu od Greys.A fakt se mi líbí.Myslím si že to neni tak hroznej prut,ne?Každopádně rád si nechám poradit a budu Ti za to vděčnej.

reagovat
Pondělí 21. května 2007 ve 22:35 ® rarach

Švejk: Není to tak jednoduchý, protože se to značení u lajn překrývá, hodně pak záleží i na akci prutu a hlavně stylu házení, je to hodně o pocitu, hlavě a rukách, číselně sladěný prut s lajnou ještě nic neznamená, ale je to dobrej základ. Alivio: Tome, polož se znovu na svou otázku. Dnes si myslíš, že ten prut použiješ párkrát do roka, ale vzpomeň si za rok co Ti teď napíšu. Chápu, že jako začátečníka, Tě baví lozit po hladových říčkách a chytat menší ryby, ale co dál?. Čuchnul jsi k Ohři, na soukromáky už jezdíš, jak dlouho asi bude trvat, kdy budeš chtít jet do Dánska atd., nakonec zjistíš, že tu sedmu máš v prackách víc než by jsi si dokázal připustit, proto Ti doporučuji minimálně střední třídu prutu a reelu s lepší lajnou či lajnami.

reagovat
Pondělí 21. května 2007 ve 21:36 ® Švejk
Švejk

BoBo-Falknow – dík za link a odpověď, snad jsem to pochopil:-) Původně jsem si myslel, že je to označení hlavně prutu, něco jako gramáž, nebo akce.

reagovat
Pondělí 21. května 2007 ve 21:21 ® Švejk reakce na …
Švejk

Alivio – jo tenhle set jsem právě měl půjčenej a zkoušel jsem ho. Něco mi u toho ale chybělo, bohužel vůbec nevím co :-(( ) Pocitově to prostě nebylo ono. Možná také tím, že jsem to zkoušel poprvé a nevěděl co od toho mám čekat.

Jinak všem díky za rady :o)

reagovat
Pondělí 21. května 2007 ve 21:04 ® Shadowhunter reakce na …
Shadowhunter

Švejk: ja bych volil prut bud 2,45 nebo 2,55m a aftma 3/4…snuru DT…tohle bych si koupil ja na takovou vodu…jinak pokud do toho nechces ted moc vrazet tak jak pise Alivio tak bych sel do toho setu.

reagovat
Pondělí 21. května 2007 ve 20:34 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Švejk: Klidně i proutek na lehčí šňůru – AFTMA 3–4. Tady máš vysvětlení, co je to AFTMA: www.mrk.cz

reagovat
Pondělí 21. května 2007 v 18:08 ® Shrek reakce na …
Shrek

Švejku,podívej se na www.hobby-g.cz na muškařské sety.Proutek #5/6 , naviják a lajna za osmnáctset chechtáků.To bych Ti do začátku doporučil já.

reagovat
Pondělí 21. května 2007 v 17:43 ® Švejk
Švejk

Zdarec všichni, můžete mi prosím poradit jakej prut (aftma a délka) bych si měl pořídit na Svitavu 1 v Brně? Pro mimobrněnské jedná se o řeku cca 5–8m širokou a mělkou max. 1 m. Cílová ryba ponejvíce tloušť 30–35, plotice, PO, PD, možná parma. Zatím jsem měl mušák pouze jednou v ruce asi 2 hodiny, tak tak jsem se naučil nahodit pár metrů a podařili se 2 plotice a pravděpodobně parma která se po chvíli vypnula. Díky za rady a uvítal bych i stručné a jasné vysvětlení pojmu AFTMA. Jsem možná začínající muškař a chtěl bych si to párkrát vyzkoušet ale navím jestli mě to chytne. Rád bych pro začátek něco levnějšího, protože nevím jestli mě to chytne. Zatím mě drží vláčka :-)

reagovat
Pondělí 21. května 2007 ve 12:58 ® Shrek reakce na …
Shrek

Díky za názory.Dnes jsem se však na 99% rozhodnul a to uplně jinak.Počkám si ještě dva měsíce na prachy ze spoření a zainvestuju do prutu Greys G-series 9´6" #7/8 a reel Greys GRXi se třemi cívkami.www.gre­ysfishing.com

reagovat
Pondělí 21. května 2007 ve 12:11 ® ZN
ZN

Alivio: především, i např.čtverky jsou tvrdší nebo měkší, na to nemá AFTMA vliv. V každém případě, to šimáno letošní model jsem v ruce měl. Ta levnější řada se mi moc líbila. Kámoš si ho koupil v pětce a je spokojený. Za ty prachy je to dle mého dobrý kup, ale tu sedmu si vyzkoušej.

reagovat
Pondělí 21. května 2007 v 11:13 ® pupak reakce na …

preklep 6–8 a ne 9–8

reagovat
Pondělí 21. května 2007 v 10:44 ® pupak reakce na …

Alivio – rozdil mezi aftma 7 a 6/8 je asi tak 20let ve vyrobe, bo se s tim drive nesrasli a aftma diky pomalym prutum mely vetsi zaber a tim i vyhlaseni vyrobci delaly bezne aftma 5–7, 9–8 a podobne.

reagovat
Neděle 20. května 2007 ve 23:35 ® fikus reakce na …
fikus

Alivio> tak teď jsem se fakt pořádně zasmál, shodou okolností jsem si zrovna dneska tuhle otázku už jednou otevřel a jen si posteskl nad dvěma věcmi. Za prvé, že jsem se fakt zeptal na pořádnou kravinu a za druhé, že mi ten proutek leží v komůrce se zlomenou špičkou :-(
Ovšem zpět k tvému dotazu. Bohužel poradit neumím, ovšem z „doslechu“ (přečetl jsem někde na webu) je prý muškařský prut Shimano dobrá volba. Psal to někde Medvěd a ten s prutem házet celkem umí. Věřil bych mu.

reagovat
Neděle 20. května 2007 v 19:04 ® jiris
jiris

Alivio – bez do gammaru a osahej si oba dva pruty v ruce. Zalezi co Ti sedi, pruty muzou byt uplne odlisny. Ve Spinu meli nejaky Redingtny ve slevach. Tak bych tam mozna colnul.

reagovat
Neděle 20. května 2007 v 17:03 ® Shrek
Shrek

Tááááák,předchozí téma je snad vyřešeno,fikus má doufám vše v pořádku a přeju mu to.Teď bych potřeboval trošinku poradit,případně nakopnout určitým směrem já.Situace je takováto – scháním mušák,něco tvrdšího,řekněme AFTMA #7.ALE!!!Musí to být minim. trojdíl a vrazim do něj maximálně dva litry.Ten prut vytáhnu k vodě cca 10 – 20× za rok a na to nemusim mít klacík za osmičku.Zaujal mě Shimano Biocraft EV.

Další dotaz: jaký je rozdíl mezi #7 a #6/8? Mockrát díky

reagovat
Čtvrtek 4. srpna 2005 v 19:59 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Občasný piják: To je i můj pohled na věc Tím bych to celé uzavřel, s tím, že tečku udělal občasný piják sám.

Samozřejmě původní problém (drhnoucí očka – pokud by někdo zapomněl) je stále aktuální.

reagovat
Čtvrtek 4. srpna 2005 v 17:55 ® fikus
fikus

BoBo-Falknov: vždyť já se nečílím. Jsem rád za každou radu i od raracha. Člověk nikdy neví která rada a od koho bude ta pravá. Vždyť já se i těším, že se s ním někdy potkám na nějakém srazu chytej. cz (samozřejmě se všema). Vyměnit tu lajnu za jinou zkusím, možná je opravdu moc lehká. Dám vědět. Ty mé překlepy nebo spíš nepřesně zapamatované názvy si uvědomuji, ale kvůli tomu se svět nezboří a jestli tím někoho pobavím, tak mám jenom radost. A když takový zkomolený název dokáže pobavit grupu lidí na dlouho mám radost ještě větší.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1