Chytej.cz

Regulace řek necteno

12.4.2004 | havel | 4.465 zobrazení | 8 odpovědí

Rád bych se Vás zeptal co si myslíte o regulaci vodních toků. Jaký to podle Vás má vliv na rybařinu a na přírodu?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 21. července 2005 v 17:21 ® HaD
HaD

pošli mi ji na chytej@chytej. cz

D. Quote: On 2005–07–20 22:25, HAT napsal: čau kolego koukám že mám skoro jmenovce mezi rybářema. Napiš mi prosim tě jak si dostal tu fotku do pofilu. já na to nemůžu přijít. Dík HAT

reagovat
Čtvrtek 21. července 2005 v 16:24 ® BigMike

Se vším souhlas, střílet, likvidovat:-) Zářným příkladem je letos Lužnice – pod Špačkárnou, pod Planou a teď už asi Povodí řádí i pod soukeníkem! Žádná tišina, díra – jen voda steče a ryby nikoho nezajímají!!!!

reagovat
Čtvrtek 21. července 2005 v 15:51 ® spechy

Hrůza u nás na ohři16 ji před xlety provedli a následky:zmizela slepá ramena,tišiny,nás­ledkem vypouštení kalů a popílku z nedaleké tepelné elektrárny do řeky se tyto svinstva začala usazovat,až za zregulovanou částí řeky v místech kde byla hloubka až k 5metrům v současné době se dá tento úsek přebrodit v holinách. ACH JO!!

reagovat
Středa 20. července 2005 ve 23:25 ® HAT

čau kolego koukám že mám skoro jmenovce mezi rybářema. Napiš mi prosim tě jak si dostal tu fotku do pofilu. já na to nemůžu přijít. Dík HAT

reagovat
Pondělí 12. dubna 2004 v 19:12 ® HaD
HaD

V určitých místech má lokální regulace určitě svůj význam, ale znám řadu revírů, kde nic moc neřeší a pro ryby a vůbec zvířenu vody moc pozitiv nepřináší, spíše naopak. Např. na Lužnici nad Majdalenou (kousek pod známým jezem Pilař) po povodni „opravilo povodí břehy a v podstatě úsek cca 0,5 km, který býval perfektní jak pro ryby, rybáře, tak i pro "oko“, je dnes „vydlážděný kanál“, kde není ani „bakterie“, zmizely zátočinky, kde se hezky rybařilo, koupalo. Musím prostě „okopírovat“ Mirmena a říci „ACH JO!“.

reagovat
Pondělí 12. dubna 2004 v 16:46 ® mirmen

Zájemcům o souvislosti zásahů člověka do krajiny a povodněmi doporučuji věnovat čas článku Analýza povodní na Moravě v ekologických souvislostech. Zmíněný článek je na www. veronica. cz , sekce Programy-voda. Rovněž za úvahu stojí popřemýšlení nad zoufalým bordelem ve státní správě. Např. bývalé Meliorační správy se transformovaly do organizace pod jiným názvem a svou existenci a příjmy mají zajištěny přidělením péče na tekoucími vodami, které nespadají pod molochy Povodí a. s. Většinou tyto instituce provádějí břehové úpravy a zásahy do menších vodotečí BEZ STAVEBNÍHO POVOLENÍ !!!!!!!!!!!!! , jelikož se jim daří drastické zásahy do krajiny a systému vodohospodářství v krajině realizovat tak, že celkové úpravy toku rozepíší na dílčí drobné zásahy, které nepodléhají ohlašovací povinnosti. Rovněž zneužívají strach obcí z povodní. O systematickou péči o krajinu nejeví zájem. Většinou pak úpravy na horním povodí jako lavina přinášejí požadavky na urychlení odtoku i na nižších místech toku. Než se vzpamatujeme, tak ty kurvy zničí všechno. Pak zas otevřou chřtán a budou chtít peníze daňových polatníků na revitalizaci krajiny. Inženýry technokraty střílet kdekoliv,prodejné politiky na vládní i regionální úrovni popravovat veřejně na prostranstvích , jako za středověku. Ach jo.

reagovat
Pondělí 12. dubna 2004 v 15:35 ® jiris
jiris

Vliv na přírodu to má ten nejhorší! A co si o tom myslím, je to prasárna nad prasárny. U nás v předchozích dvou sezónách totálně sprasily (teda zregulovali) pstruhovej potok.

reagovat
Pondělí 12. dubna 2004 v 15:06 ® Chose
Chose

No ja s ni zasadne nesouhlasim,i kdyz je to nekdy jedine reseni jak temer okamzite poskytnout ochranu pred povodni. Ale lepsi by bylo obnovovat lesy. hlavne smisene lesy,ktere pri prudkem desti udrzi na svahu obrovske mnozstvi vody a tu pak !!!postupne!!! propusti a vstrebava. proste ji nepusti v kvantech do rekyjako hole kopce. Tot muj osobni nazor. jenze to je dlouhodobe a zdlouhave reseni. nez vyroste les tak bude dalsich 20 povodni.

reagovat