Vyhledávání
JEDLÉ KAŠTANY NA KAPRY
15.2.2012 vložil(a) HaDová | Tipy & triky ⇒ Jak vyrobit... | 3.834× zobrazeno Na začátku roku pokaždé přemýšlím, co nového by šlo kaprům nabídnout. Mimo háček nastražuji kukuřici, sojové boby, tygří ořechy, buráky, tak proč nezkusit něco jiného.
. Už před léty mě za dlouhých zimních večerů napadlo použít jedlé kaštany. Nejdříve jsem je rybám nabízel v přírodní formě, tedy pouze oloupané a máčené. Pár záběrů na ně přišlo, ale nebylo to ono. Tak jsem oloupané kaštany dal do hrnce, zalil vodou a přidal na 1l vody asi 3 polévkové lžíce cukru a kaštany vařil 20 min., aby nebyly ani měkké ani tvrdé. Příprava jedlých kaštanů je takřka stejná, jako když se vaří kukuřice, jen s tím rozdílem, že je předem nemusím namáčet. Kaštany po uvaření vyndám, ale vodu, ve které se vařily, nevylévám. Připravím si zavařovací sklenici a kaštany do nich naskládám, zaliji je „vývarem“ a přidám pár kapek libovolného aromátu. Chci-li si být jistý, aby se zavařené kaštany nezkazily, tak přidám nějaký potravinářský konzervant – sorban draselný, kyselinu sorbovou atd. Samozřejmě, že přírodní nástraha je pro ryby atraktivnější, ale konzervovaná nástraha se nekazí a nezaplísní. Kaštany krájím na požadovanou velikost přímo u vody. Lze je nastražovat přímo na háček nebo vlasovou metodu. Když na ně chytám a zakrmuji partiklem, pak stačí nakrájet kaštany na malé kousky a přidat je i do krmení. Byl jsem mile překvapen z četných úlovků. Je až neuvěřitelné s jakým elánem kapři tuto nástrahu přijímají po celou sezónu. Přeji mnoho krásných zážitků od vody.