Chytej.cz
Chytej.cz Tipy & triky Jak vyrobit... AROMATIZOVANÉ TĚSTOVINY

AROMATIZOVANÉ TĚSTOVINY

13.2.2012 vložil(a) HaDová | Tipy & trikyJak vyrobit... | 4.849× zobrazeno
uvodni1522.jpg Vážení kolegové, pojďme si spolu připravit sice starou, ale dodnes účinnou nástrahu.

Na vařené těstoviny – kolínka – se chytá už po generace. Kaprovité ryby je přijímají rády jako nástrahu i jako návnadu. Příprava: nachystejte si kolínka, potravinářské barviva, tekuté aromáty, olej (rybí, lososový atd.), odměrku, mísu s víkem, hrnec. V hrnci přiveďte vodu do varu, poté odstavte hrnec z plotny a nechejte vodu zchladnout asi na 85°C. Pokud budete chtít kolínka udržet delší dobu v nezměněném stavu, tak do vody přidejte konzervant (např. sorban). Jeho dávkování určuje konkrétně použitý přípravek. Do horké vody dejte kolínka, přisypte jakékoli potravinářské barvivo, zamíchejte a nechte vše odstát dvacet minut. Po této době z kolínek slijte vodu a přesypete je do vhodné nádoby s víkem. Do kilogramu vařených kolínek přilijte půl deci oleje a tři až pět ml tekutého aromátu. Vše důkladně promíchejte. Pro větší atraktivnost nástrahy těstoviny můžete obalit v rohlíkové strouhance, ve strouhaném perníku, v mletých granulích pro psy, v drcených pstruhových granulích a podobně. Přeji spoustu krásných úlovků.

Postup výroby / fotografie

aromatizovaná a barvená kolínkaimg1196.jpg