Vyhledávání
AROMATICKÁ „ZMRZLINA“ PRO KAPRY
8.2.2012 vložil(a) HaDová | Tipy & triky ⇒ Jak vyrobit... | 3.239× zobrazeno Před několika lety jsem zcela náhodou přišel na zajímavý fígl.
. Tehdy jsem zaspal, tak jsem po probuzení na sebe rychle naházel věci, z mrazáku vytáhl zmraženou kukuřici z minulého lovu a hurá k vodě. U rybníka už od rozednění sedělo několik rybářů, ale výsledky jejich snahy nebyly příliš valné. Našel jsem si vhodné místo a připravil udice k lovu. Jediný zádrhel nastal ve chvíli, kdy jsem chtěl kukuřici napíchnout na háček. Nástraha byla stále „zmrzlá na kost“! Nakonec se mi ji přeci jen podařilo napíchnout a konečně jsem mohl nahodit. Naštěstí byla voda dostatečně prohřátá a já doufal, že v ní nástraha rychle povolí. Další zmrzlá zrna jsem přihodil ke splávkům a konečně se usadil. Jaké bylo mé překvapení, když už za pár minut přišel záběr a zanedlouho jsem podebíral prvního kapra. Než jsem rybu vyháčkoval, tak mi druhý prut málem sletěl do vody. Dnes už si přesně nevzpomenu, kolik ryb jsem tehdy chytil, ale vím, že jsem se stal „nekorunovaným králem revíru“. Od té doby používám zmrzlou kukuřici k lovu i vnadění často a většinou si i dobře zachytám. Domnívám se, že rozpouštějící se kukuřice kolem sebe šíří výraznější vůni a mnohem rychleji přitáhne ryby do zakrmené zóny. Kukuřici si dokonce sám upravuji podle vlastních představ. Zakoupím plechovku zavařené kukuřice, její obsah vyklopím do mikrotenového sáčku, ochutím libovolným dipem a igeliťák uložím do mrazáku. Po zmrznutí je kukuřice připravena k lovu i k vnadění.