Vyhledávání
DOMÁCÍ ROHLÍKOVÉ BOILIES
1.2.2012 vložil(a) HaDová | Tipy & triky ⇒ Jak vyrobit... | 6.411× zobrazeno Už pár let používám s úspěchem k lovu kaprovitých ryb rohlíkové boilies.
Napřed jsem kupoval komerční výrobky, ale časem jsem se po řadě zkoušek dopracoval k vlastním nástrahám. Výroba je celkem jednoduchá. Napřed napařím rohlíky a z nich speciálními kleštičkami vycvaknu „bochníčky“ o zhruba centimetrovém průměru. Poté za pomoci jehly přes střed každého bochníčku provleču bavlnku (režnou nit) a konce nitek zajistím dvojitým uzlem. Navázané bochníčky na talíři vložím do mikrovlnné trouby a nechám je asi 10 vteřin vyschnout. Pozor na spálení! Optimální dobu vysychání musíte sami vyzkoušet – záleží na nastavení intenzity pečení. Suché boilies pak uložím do plastové krabičky s víčkem a podle vlastního uvážení do ní přidávám různé příchutě (tekuté či práškové dipy, utřený česnek, mletý anýz, lístky libečku, vanilku, apod.). Vlastní nastražení je také snadné – hrot háčku protáhnu pod nitkou, bochníček posunu až do obloučku háčku a mohu nahodit. Rohlíkové boilies ve vodě po chvíli krásně nabobtná, ale přitom vydrží několikanásobně déle než normální lisovaný rohlík.