Chytej.cz
Chytej.cz Tipy & triky Jak uspořit... MRAŽENÁ RYBA JAKO ČERSTVÁ

MRAŽENÁ RYBA JAKO ČERSTVÁ

20.1.2012 vložil(a) HaDová | Tipy & trikyJak uspořit... | 2.466× zobrazeno
uvodni1488.jpg Nejlahodnější pokrm vždy připravíte z čerstvě ulovené ryby!

Pokud na ni zrovna nemáte chuť, tak ji lze bez újmy na kvalitě přechovávat při teplotě 2°C (v ledničce) maximálně 4 dny (samozřejmě upravené porce). Při dlouhodobém zmrazení při teplotě minus 18°C (v mrazáku) ji uchovávejte max. 4 měsíce. Tato doporučení platí pro běžného kapříka, ale u tučnějších ryb – sumec, úhoř, losos – se výše uvedené termíny pokuste zkrátit napolovic. A jeden tip navíc: pokud chcete, aby ryba z mrazáku chutnala téměř stejně jako právě ulovená, pak ponořte porce zmrzlé ryby do studeného mléka, až do doby, než samy rozmrznou. Mléko způsobí, že postupně se rozmrzající rybina se „oživí“, a pak bude chutnat skoro jako čerstvý úlovek! Dobrou chuť!

Postup výroby / fotografie

img1161.jpg