Vyhledávání
MRAŽENÁ RYBA JAKO ČERSTVÁ
20.1.2012 vložil(a) HaDová | Tipy & triky ⇒ Jak uspořit... | 2.466× zobrazeno Nejlahodnější pokrm vždy připravíte z čerstvě ulovené ryby!
Pokud na ni zrovna nemáte chuť, tak ji lze bez újmy na kvalitě přechovávat při teplotě 2°C (v ledničce) maximálně 4 dny (samozřejmě upravené porce). Při dlouhodobém zmrazení při teplotě minus 18°C (v mrazáku) ji uchovávejte max. 4 měsíce. Tato doporučení platí pro běžného kapříka, ale u tučnějších ryb – sumec, úhoř, losos – se výše uvedené termíny pokuste zkrátit napolovic. A jeden tip navíc: pokud chcete, aby ryba z mrazáku chutnala téměř stejně jako právě ulovená, pak ponořte porce zmrzlé ryby do studeného mléka, až do doby, než samy rozmrznou. Mléko způsobí, že postupně se rozmrzající rybina se „oživí“, a pak bude chutnat skoro jako čerstvý úlovek! Dobrou chuť!