Vyhledávání
OŽIVENÍ PSTRUHOVÉHO TĚSTA
17.1.2012 vložil(a) HaDová | Tipy & triky ⇒ Jak uspořit... | 1.189× zobrazeno Navštěvujete soukromé vody v zimním čase? Lovíte na dírkách na pstruhová těsta?
Jestliže jste odpověděli ano, pak pro Vás mám malý fígl. Běžně se stává, že když otevřete skleničku s komerčně vyráběným těstem, tak po nějakém čase nástraha začne vysychat. Obsah skleničky začne zmenšovat svůj objem a uložené těsto je mnohem tužší než dřív. Obvykle si této změny všimnete až při první návštěvě ledu v nové „dírkařské sezóně“ a toto zjištění těsně před lovem může způsobit nepříjemné překvapení. Není však důvod k panice a ani k urychlenému nákupu nové skleničky s nástrahou. Vysychající tužší pstruhové těsto lze totiž snadno a rychle oživit. Stačí, když večer před plánovanou výpravou do skleničky přidáte trochu vody a skleničku zašroubujete. Těsto přes noc absorbuje vlhkost, „nabobtná“ a opět získá původní konzistenci. S vodou to nesmíte přehnat, aby z těsta nevznikla kaše, většinou postačí pouze lehce zvlhčit povrch nástrahy pomocí rozprašovače.