Chytej.cz

Okouni na smetaně

2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | ReceptyZavařování ryb | 1.485× zobrazeno
4-6 okounků, 1 lžíce sádla, 1 cibule, lžička papriky, sůl, šálek kysané smetany, 1 sterilovaná rajčinová paprika. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme papriku a zalijeme nepatrně vodou

4–6 okounků, 1 lžíce sádla, 1 cibule, lžička papriky, sůl, šálek kysané smetany, 1 sterilovaná rajčinová paprika.

Na sádle zpěníme cibuli, přidáme papriku a zalijeme nepatrně vodou. Do vařícího základu vložíme osolené okouny a dusíme doměkka. Měkké zalijeme hustou rozmíchanou smetanou, převaříme a nakonec přidáme nadrobno nakrájenou kapii. Podáváme s rýží nebo s těstovinami. Podle chuti přisolíme.