Vyhledávání
linecek
24.8.2009 vložil(a) candatek | Recepty ⇒ Vařené ryby | 516× zobrazeno
linas
Lín s koprovou omáčkou
Vaření ryb
600g línů 150g kořenové zeleniny sůl 1l vody 1 lžíce másla OMÁČKA: 0,5l zakysané smetany 2 žloutky 1 lžička škrobu 2 lžíce sekaného kopru 1 lžíce másla
Líny uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou. Uvařené porce línů vyjmeme, pokapeme máslem a držíme v teple. Omáčku připravíme takto: Do smetany rozkvedláme žloutky, škrob, osolíme a vaříme za stálého míchání ve vodní lázni. Sekaný kopr přidáme těsně před dovařením. Když omáčka začne houstnout, odstavíme ji, dochutíme podle potřeby solí a podáváme k jednotlivým porcím vařeného lína.