Chytej.cz

KAPR NA PIVĚ

2.8.2009 vložil(a) Petrr | ReceptyVařené ryby | 481× zobrazeno
kapr na pivě

Kapr na pivě

4 porce kapra, sůl, mletý pepř, 1 litr světlého piva, 2 lžíce rostlinného oleje, 4 malé cibulky, 2 lžíce citrónové šťávy, kmín, mletá sladké paprika

Opláchnuté, osušené porce kapra osolíme, opepříme a rozložíme na talíř.Poté pokapeme pivem a dáme na hodinku do chladničky. Pak v kastrolu na rozehřátém oleji osmahneme oloupané, na kroužky nakrájené cibulky, vložíme porce kapra, zalijeme pivem, pokapeme citrónem a posypeme kmínem a paprikou; dusíme pod pokličkou do měkka. Většinou to bývá 25 minut.Při dušeni podléváme maso trochou horké vody.