Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Vařené ryby Pstruh s ořechovou zálivkou a další recepty

Pstruh s ořechovou zálivkou a další recepty

19.5.2009 vložil(a) vavra26 | ReceptyVařené ryby | 419× zobrazeno
Pstruh s ořechovou zálivkou a další recepty

Potřebujeme

* 2 lžičky oleje
* 4 filety ze pstruha
* mletou papriku
* 10 polovin jader vlašských ořechů

Na zálivku:

* šalotku
* celerovou nať
* ocet (nejlépe rýžový)
* olej
* sůl a pepř -Jak na to

Grilovací pekáček vymažeme olejem, kůží dolů na něj položíme filety ze pstruha, okořeníme je paprikou, osolíme a grilujeme 5 až 8 minut, až maso na povrchu zezlátne.

Zatímco se ryba griluje, zahřejeme na pánvi zbývající rostlinný olej a na něm opražíme jádra vlašských ořechů. Osušíme je na ubrousku a nasekáme nahrubo.

Grilovaný filet položíme na salátové listy a přelijeme ho zálivkou z celerové natě, pokrájené šalotky, octa, oleje, soli a pepře. Nakonec pstruhy posypeme posekanými vlašskými