Vyhledávání
Pstruh s ořechovou zálivkou a další recepty
19.5.2009 vložil(a) vavra26 | Recepty ⇒ Vařené ryby | 494× zobrazeno
Pstruh s ořechovou zálivkou a další recepty
Potřebujeme
* 2 lžičky oleje
* 4 filety ze pstruha
* mletou papriku
* 10 polovin jader vlašských ořechů
Na zálivku:
* šalotku
* celerovou nať
* ocet (nejlépe rýžový)
* olej
* sůl a pepř -Jak na to
Grilovací pekáček vymažeme olejem, kůží dolů na něj položíme filety ze pstruha, okořeníme je paprikou, osolíme a grilujeme 5 až 8 minut, až maso na povrchu zezlátne.
Zatímco se ryba griluje, zahřejeme na pánvi zbývající rostlinný olej a na něm opražíme jádra vlašských ořechů. Osušíme je na ubrousku a nasekáme nahrubo.
Grilovaný filet položíme na salátové listy a přelijeme ho zálivkou z celerové natě, pokrájené šalotky, octa, oleje, soli a pepře. Nakonec pstruhy posypeme posekanými vlašskými