Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Vařené ryby Recept: Pečený pstruh (siven) na slanině s nivou

Recept: Pečený pstruh (siven) na slanině s nivou

19.5.2009 vložil(a) vavra26 | ReceptyVařené ryby | 569× zobrazeno
Recept: Pečený pstruh (siven) na slanině s nivou

Pro přípravu budete potřebovat:

* co nejčerstvější chlazené rybky – pstruh nebo siven
* slaninu (shaved)
* nivu (a jiné modely s modoru plísní uvnitř)
* petrželku
* máslo
* citon (nebo limetky)
* česnek (volitelně)
* párátka -Postup, krok sum krok:

* vybalte a umyjte z těch slizounů všechen sliz pod proudem vody
* vnitřek pstruha opepřete/osol­te/pocitronuj­te/očesnekujte (dle svého temperamentu)
* vnitřek posypte petrželkou a nacpěte tam střídavě plátky slaniny a nivy
* v průběhu vám to asi stejně vyteče, ale pro dobrý pocit to zajistětě párátkem
* obě strany pstruha pokryjete jako pokrývači slaninou
* poté předvěďte publiku svou motorickou obratnost a celého pstroužka uveďte na pánev s máslem tak, abyste si neshrnuli slaninu (hodně štěstí ;))
* pečte na jemné plameni z bobou stran, výhodou je když na pstruhy přitisknete pokličku
* pstruh je hotový velice rychle (cca 10min), indikací je rovněž krásně zkaramelitovaná slanina a roztékající se niva

Podávejte s citronem na pokapání. Na mém obrázku vidíte hrudky bylinkového másla a petrželku,tím taky nic nezkazíte. Dobrá finta je využít výpek na pánvi – nasypte do něj petželku (pažitku) a chvilku ji tam udělejte – mňamka! Pokud budete k hostům féroví, připravte jim dobrou zásobu ubrousků, mističku s citronovou vodou (ne na pití!) a talířky na odkládání kostí. Kdo ví, co to je, tak i příbor na ryby